«Είναι ο αδερφός μου, δεν είναι βαρύς!»: 8χρονο αγόρι κουβαλάει τον παράλυτο αδερφό του σε όλο το Τρίαθλο και το διαδίκτυο υποκλίνεται

Δεν γίνεται να μην συγκινηθείς, να μην δακρύσεις με αυτή την αδελφική αγάπη, με αυτή την ιστορία. Όσοι έχετε αδέρφια είμαστε σίγουροι πως διαβάζοντας την ιστορία θα σκιρτήσει σίγουρα κάτι μέσα σας. Ο λόγος για τον Νώε και τον Λούκας δύο αδέλφια που είναι αχώριστοι και κατάφεραν να ολοκληρώσουν μαζί ένα δύσκολο και απαιτητικό τρίαθλο με τον Νόε να τραβάει έως τον τερματισμό τον παράλυτο αδερφό του.

Η ασθένεια του Λούκας

Ο Λούκας είναι 6 ετών και πάσχει από ένα σπάνιο και γενετικό νόσημα που ονομάζεται νευροπάθεια Lissencephay. Η πάθηση αυτή επηρεάζει τις κινητικές του ικανότητες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπάτησει, να μην μπορεί να κάτσει ή να μιλήσει και ούτε να φάει χωρίς βοήθεια μόνος του. Όλα αυτά όμως δεν ήταν πρόβλημα ούτε εμπόδιο για τον 8χρονο αδελφό του, τον Νώε, που τον λατρεύει να τρέξουν μαζί, να κάνουν ποδήλατο και να ολοκληρώσουν το τρίαθλο μαζί.

Οι δηλώσεις του Νώε

«Όλα μου αρέσουν σ’αυτόν, είναι τέλειος. Είναι ακριβώς όπως όλα τα παιδιά εκεί έξω», αναφέρει ο Νώε. Οι δύο τους έχουν ως αγαπημένη συνήθεια να παρακολουθούν κινούμενα σχέδια μαζί.

Πώς κατάφεραν να ολοκληρώσουν το τρίαθλο

Για να καταφέρει να γίνει πράξη η θέληση του Νώε, τα δύο αδέλφια προπονήθηκαν μαζί για 3 μήνες με τον Νώε να τραβάει τον Λούκα για 200 μέτρα στην θάλασσα, να κάνει ποδήλατο μαζί για άλλα 200 μέτρα και στο τέλος να σπρώχνει τον αδελφό του τρέχοντας για παραπάνω από 1 χιλιόμετρο. Και τα δύο αδέλφια τα κατάφεραν και τερμάτισαν στο Τρίαθλο σε χρόνο μόλις 54 λεπτά.

Η δήλωση της μητέρας τους

Η μήτερα τους μίλησε στη «New York Daily News» για το πόσο περήφανη νιώθει για τα δυο της παιδιά. «Ήταν μια εμπειρία λίγο ψυχοφθόρα αλλά ταυτόχρονα και συναρπαστική. Στα σίγουρα είμαστε πολύ περήφανοι. Σαν γονείς ήταν απίστευτο να βλέπουμε ένα τόσο συγκινητικό θέαμα. Είναι αχώριστοι και πάντα είχαν αυτό το απίστευτο συναισθηματικό δέσιμο. Όταν ο Νώε μπαίνει στο δωμάτιο βλέπουμε τα μάτια του Λούκα να λάμπουν»

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”