«Δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά»: Διανομέας-ήρωας ορμάει σε φλεγόμενο σπίτι και σώζει 5 παιδιά

Ανάμεσα στους τόσους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας είναι και αυτός ο διανομέας πίτσας που όρμησε σε ένα σπίτι που φλέγεται για να σώσει τα παιδιά που βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Ο λόγος για τον 25χρονο Nicholas Bostic, έναν διανομέα πίτσας, ο οποίος ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει 5 παιδιά, ηλικίας από 1 έως 18 ετών, από φλεγόμενο σπίτι.

Παράτησε τα πάντα και μπήκε μέσα

Σταμάτησε δεξιά στο δρόμο και έκανε να πιάσει το κινητό του για να τηλεφωνήσει στην πυροσβεστική. Διαπίστωσε όμως ότι το είχε ξεχάσει στην πιτσαρία καθώς έφευγε για την παράδοση.

Τότε σε μια φευγαλέα στιγμή είδε το περίγραμμα ενός μικρού παιδιού στο παράθυρο του φλεγόμενου κτιρίου. Δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Αμέσως κατάλαβε ότι το παιδί κινδύνευε.

Παράτησε το αυτοκίνητο του και έτρεξε προς το σπίτι. Το σπίτι στο μεταξύ είχε λαμπαδιάσει ολόκληρο και ήταν πλέον ζήτημα λίγων λεπτών για να συμβεί μια τραγωδία.

Ο Νίκολας έσπασε την πόρτα και μπήκε μέσα στη φλεγόμενη μονοκατοικία. Ανέβηκε γρήγορα τα σκαλοπάτια και μέσα στις φλόγες και τους καπνούς που του έκαιγαν τα πνευμόνια και του έτσουζαν τα κατακόκκινα δακρυσμένα μάτια του εντόπισε μια έφηβη και γύρω της να την αγκαλιάζουν από τα πόδια 3 μικρά παιδιά.

Το τραγικό συμβάν

Ήταν η Σειόνα Μπάρετ με τα τρια αδερφάκια της, την Σαιλί, την Κάλια, και τη Λίβιαν. Ο Νίκολας πήρε στην μεγάλη του αγκαλιά τα τρια μικρά παιδιά και είπε στην Σειόνα να τον πιάσει από την μπλούζα, για να μην τον χάσει και να τον ακολουθήσει.

Ο Νίκολας μέσα σε λίγα λεπτά, είχε καταφέρει να βγάλει έξω τα 4 παιδιά σώα και αβλαβή. Εκείνος όμως είχε υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια. Καθώς η Σειόνα πήρε τις πρώτες βαθιές ανάσες και γέμισε τα πνευμόνια της καπνό του είπε βήχοντας ότι μέσα στο σπίτι ήταν και η 6χρονη αδερφή της, που είχε παγιδευτεί σε άλλο σημείο.

Στο μεταξύ το σπίτι άρχισε να τρίζει επικίνδυνα. Ήταν ζήτημα λίγων λεπτών πότε θα κατέρρεαν οι ξύλινοι τοίχοι του. Ο Νίκολας μπήκε για δεύτερη φορά στο φλεγόμενο σπίτι.

Η ηρωική είσοδος του

Μέσα στους καπνούς τις σπίθες και τις φλόγες κατάφερε να εντοπίσει την εξάχρονη στον επάνω όροφο. Ήταν ζωντανή και είχε τις αισθήσεις της. Την πήρε αγκαλιά και έκανε να κατέβει.

Αδύνατον οι φλόγες είχε κλείσει τον δρόμο. Τότε ο Νίκολας την έσφιξε περισσότερο, πήρε φόρα και πήδηξε από το παράθυρο. Έπεσε με την πλάτη μάλιστα σπάζοντας τα πλευρά του για να προστατεύσει το παιδί.

Στο μεταξύ είχε φτάσει η πυροσβεστική και ασθενοφόρα. Μόλις ο Νίκολας παρέδωσε το μικρό παιδί σε έναν πυροσβέστη έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει τα πλευρά, το χέρι του, είχε πάθει εγκαύματα ενώ οι πνεύμονες του είχαν πάθει βλάβη από τους καπνούς που είχε εισπνεύσει.

Τα παιδιά ήταν όλα καλά στην υγεία τους, εκτός από την 6χρονη η οποία ράγισε το χέρι της κατά την πτώση. Ο Νίκολας νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και η κατάσταση του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται. Οι γονείς των παιδιών είχαν πάει σε ένα κοντινό μπαρ για να πιούν μπύρα και να παίξουν darts (βελάκια).

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”