Χτίζουν το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο για ζώα. Θα βοηθήσουν τα άστεγα

Τα ζώα είναι όμορφα όντα, που δυστυχώς δεν έχουν πάντα σπίτι μέσα στις πόλεις μας, αναγκαζόμενα να ζουν στους δρόμους. Σαν να μην έφτανε αυτό, πρέπει να βρουν την τροφή τους και να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους των δρόμων, όντας μερικές φορές θύματα ατυχημάτων.

Ευτυχώς, στην Μπογκοτά, το γραφείο του δημάρχου ανακοίνωσε την κατασκευή του πρώτου δημόσιου νοσοκομείου για τη θεραπεία κατοικίδιων ζώων και έχει ήδη διαθέσει τους πόρους.

Να σημειωθεί ότι αυτό το κέντρο δεν θα εξυπηρετεί μόνο κατοικίδια με σπίτι, αλλά θα φροντίζει και ζώα στο δρόμο, κακομεταχείριση και έκτακτες ανάγκες. Σύμφωνα με τη Γραμματεία της Κυβέρνησης, ελπίζουν ότι αυτά τα εγκαίνια θα δημιουργήσουν μια αλλαγή στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, δημιουργώντας ασφάλεια για όσους έχουν κατοικίδια και δεν έχουν μεγάλα εισοδήματα.

Το νοσοκομείο θα κατασκευαστεί στην πόλη Μπόσα, όπου θα μπορούν να φτάσουν όλα τα ζώα, διασφαλίζοντας ότι θα τους παρέχουν 24ωρη φροντίδα.

Σύμφωνα με μελέτη του γραφείου του δημάρχου, μόνο στην πόλη όπου θα κατασκευαστεί το κέντρο υπάρχουν περίπου 90.000 ζώα, μεταξύ των οποίων γάτες και σκύλοι, εκ των οποίων σχεδόν τα χίλια βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση. «Είναι σημαντικό να επιστρέψουμε την άνευ όρων προϋπόθεση που τους χαρακτηρίζει και να τους προσφέρουμε τη φροντίδα που τους αξίζει», δήλωσε σχετικά η δήμαρχος Claudia López Hernández.

Υπενθύμισαν επίσης στην κοινότητα της Μπογκοτά ότι υπάρχει μια γραμμή αναφοράς περιπτώσεων κακοποίησης ζώων και ένας αριθμός εάν υπάρχει έκτακτη ανάγκη που θέτει τη ζωή του κατοικίδιου σε κίνδυνο. Ελπίζουν ότι αυτή η πρόταση θα αντιγραφεί και σε άλλους δήμους και περιφέρειες, για να εγγυηθεί μια αξιοπρεπή ζωή για όλα τα ζώα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πόσο σημαντική είναι η φροντίδα των ζώων, με ιδιοκτήτες και αδέσποτα, γιατί θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι δικό μας θέμα που ζουν σε αυτές τις συνθήκες. Επίσης, παρακινήστε τους ανθρώπους να βοηθήσουν όπου μπορούν, μην αφήνετε όλη την ευθύνη στην κυβέρνηση.

Ένα πιάτο φαγητό και νερό μπορούν να βελτιώσουν την ημέρα πολλών αδέσποτων ζώων που προσπαθούν να επιβιώσουν στους σκληρούς δρόμους, φεύγοντας από τον θόρυβο, τα αυτοκίνητα και τον κίνδυνο.

Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε ότι υπάρχει ένα μέρος όπου μπορούν να φροντιστούν όσοι δεν έχουν τίποτα και αυτοί που έχουν λίγα. Για πολλούς ιδιοκτήτες θα είναι ανακούφιση να γνωρίζουν ότι ακόμα και όταν δεν έχουν πολλά χρήματα, υπάρχει ένα μέρος όπου μπορούν να φροντίσουν τα κατοικίδιά τους δωρεάν και να εγγυηθούν για την υγεία τους.

Συγχαρητήρια για αυτό το έργο, χιλιάδες ζώα θα σας ευχαριστήσουν.

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”