Χρυσάνθη Πουλαράκη: H φοιτήτρια στην Πάτρα που έσωσε με ΚΑΡΠΑ άνδρα που έπαθε ανακοπή

Η νεαρή Χρυσάνθη βρέθηκε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή!

Η σωτήρια επέμβαση

Ευτυχώς, η Χρυσάνθη Πουλαράκη ήταν εκεί την ώρα που πολίτης αναζητούσε άτομο που να γνωρίζει ΚΑΡΠΑ και ανέλαβε δράση. Νωρίτερα, ο ίδιος έκανε τεράστιες προσπάθειες, κι ενώ στο σημείο είχε μαζευτεί κόσμος, μέχρι να φθάσουν διασώστες του ΕΚΑΒ, όπου τα λεπτά τού φαίνονταν αιώνες και η αγωνία ήταν τεράστια.

Η Χρυσάνθη Πουλαράκη πήρε τη σκυτάλη, μέχρις ότου έφθασε η Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ και με τα ειδικά μηχανήματα, γιατρός και διασώστες ανέλαβαν το περιστατικό, με τον παθόντα να έχει σφυγμό, όπως ενημέρωσαν.

Η περιγραφή της

«Ένιωσα ανακούφιση, γιατί το να βοηθάς έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη και να σώζεις μια ζωή, είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορείς να πράξεις» δήλωσε η Χρυσάνθη Πουλαράκη.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα (6 μ.μ.) της Τρίτης μπροστά σε πολυκατοικία όταν γνωστός της είδε το περιστατικό και γνωρίζοντας ότι αυτή την περίοδο κάνει εκπαίδευση σε Ναυαγοσωστική Σχολή, την πήρε τηλέφωνο να πάει αμέσως στο σημείο.

«Με το που έφτασα, ήταν κάποιος φίλος του ανθρώπου που έπαθε ανακοπή, και εκείνος μεγάλος σε ηλικία περίπου 50 χρόνων. Αμέσως είπα ότι γνωρίζω ΚΑΡΠΑ και ξεκίνησα. Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ με χτύπησαν στην πλάτη ότι αναλαμβάνουν αυτοί και σταμάτησα. Με το που έφτασα, είδα πάντως ότι ο αεραγωγός ήταν πιθανά κλειστός, καθώς το κεφάλι του ανθρώπου ήταν γυρισμένο στο πλάι. Αμέσως προσπάθησα να τον απελευθερώσω, όπως είχα διδαχθεί» περιγράφει η Χρυσάνθη Πουλαράκη.

Έστειλε όμως και ένα μήνυμα στη Σχολή, ευχαριστώντας παρά πολύ για την εκπαίδευση που της κάνει, γιατί μπόρεσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε έναν άνθρωπο και κατάλαβε πώς είναι να σώζεις κάποιον, όταν εκεί δεν ήξερε κανένας από πρώτες βοήθειες και μπορεί θα πέθαινε, μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε πολύ τους εκπαιδευτές της, Νατάσσα Σολωμού και Βασίλη Χατζόπουλο, αφού όσα της έμαθαν αποδείχθηκαν καθοριστικά.

Η διασώστρια – διευθύντρια του ΕΚΑΒ, Γκέλη Κανελοπούλου σε ανάρτησή της στο facebook έγραψε: «Με αφετηρία μια επιτυχή ανάταξη ανακοπής θα ήθελα να συγχαρώ δημόσια δύο νέα παιδιά, άγνωστα σε εμένα, που έγιναν οι κρίκοι που χρειαζόμουν να κουμπώσω, να γίνω κι εγώ και οι διασώστες του ΕΚΑΒ ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα της επιβίωσης μέχρι το Νοσοκομείο. Ηξεραν, τόλμησαν, μετέδωσαν σωστά την πληροφορία, έπραξαν. Συγχαρητήρια και μακάρι να υπάρχουν στο μέλλον πολλοί άλλοι που θα τους μοιάσουν. Μάθε πρώτες βοήθειες και σώσε και εσύ μια ζωή. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί ένας συνάνθρωπός μας βοήθεια».

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”