Αρνιόταν όλες τις προσκλήσεις για πάρτι που δεχόταν ο γιος της, μέχρι που μια από αυτές της άλλαξε τη ζωή

Η συγκινητική πρόσκληση που έλαβε ο μικρός Τίμοθι για το πάρτι γενεθλίων ενός συμμαθητή του και η απάντηση της μητέρας του.

Για παράδειγμα τα πάρτι γενεθλίων. Αποτελούν μια μέρα χαράς για όλα τα μικρά παιδιά. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και με τον Τίμοθι. Οι συμμαθητές του δεν τον καλούν στα πάρτι τους αλλά και να το έκαναν, η μαμά του δεν του επιτρέπει να πάει γιατί γνωρίζει ότι ο γιος της θα αντιμετωπίσει καταστάσεις που θα είναι δύσκολο να χειριστεί.

Ώσπου μια πολύ όμορφη πρόσκληση έκανε την εμφάνιση της στο γραμματοκιβώτιό της οικογένειας. Μια πρόσκληση που άλλαξε τα πάντα..

Διαβάστε την απάντηση που έστειλε η μαμά του Τίμοθι

Η μητέρα του Τίμοθι διάβασε την πρόσκληση και στη συνέχεια έστειλε αυτή την υπέροχη απάντηση:

“Αγαπητή απίθανη Μαμά,

Δεν με ξέρετε και δεν σας ξέρω, αλλά ο γιος μου, ο Τίμοθι, κάποιες φορές κάθεται δίπλα στον γιο σου στο σχολείο.

Ο Τίμοθι πάσχει από μια σοβαρή μορφή αυτισμού. Είναι, επίσης, ένα 7χρονο αγόρι που αγαπάει και παίζει με όλη του την καρδιά. Χρειάζεται επιπλέον βοήθεια στο σχολείο και μερικές φορές μοιάζει σαν να αγνοεί τι συμβαίνει ακριβώς κάτω από τη μύτη του.

Θέλει να παίξει, αλλά μερικές φορές δεν ξέρει πώς να το κάνει.

Θέλει να τον υπολογίζουν, αλλά μερικές φορές δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει για να το πετύχει.

Εμείς, οι γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες, γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο άσχημα αισθάνονται τα παιδιά μας που δεν παίρνουν μέρος στις κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις.

Οργανωμένα αθλήματα, ραντεβού για ηλεκτρονικά παιχνίδια, να κοιμάσαι στο σπίτι ενός φίλου σου, και ναι, τα διαβόητα πάρτι γενεθλίων.

Μπορώ να σας πω ολόψυχα ότι ο γιος μου δεν έχει πάει ποτέ ούτε σε ένα. Έχουμε λάβει αμέτρητες προσκλήσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά κυρίως από παιδιά που καλούν, χωρίς εξαιρέσεις, ολόκληρη την τάξη. Μην με παρεξηγείτε, είμαι ευγνώμων σε αυτά τα παιδιά.

Αλλά αναρωτιέμαι, ξέρουν οι γονείς τους τι θα συμβεί αν φέρω στο πάρτι του παιδιού τους τον Τίμοθι; Οι διακοπές της διασκέδασης που θα προκαλέσει, η αναστάτωση. Το πιο πιθανό είναι να τραβήξει με αρνητικό τρόπο την προσοχή από το παιδί που γιορτάζει με τις αντιδράσεις του.

Γι ‘αυτό και αρνούμαι ευγενικά. Κάθε μία πρόσκληση που δέχομαι.

Η συγκίνηση της μητέρας και η απάντηση στην πρόσκληση

Όλα αυτά μέχρι που διάβασα την δική σας πρόσκληση που βρήκα στο γραμματοκιβώτιο μας. Έγραφε:

“Ο Κάρτερ κάθεται δίπλα στον Τίμοθι στο σχολείο και στο σπίτι μιλά πάντα γι ‘αυτόν. Ελπίζω πραγματικά να μπορέσει να έρθει. Θα νοικιάσουμε ένα πλαστικό κάστρο και θα προσθέσουμε μια τσουλήθρα στο κάτω μέρος του. Θα έχουμε επίσης μπαλόνια και νεροπίστολα. Αν είναι δύσκολο για τον Τίμοθι να βρεθεί στον ίδιο χώρο με όλα τα παιδιά της τάξης, μπορεί αν θέλει να έρθει νωρίτερα εκείνη τη μέρα. Πείτε μου σας παρακαλώ τι πρέπει να γίνει για να έρθει τελικά ο Τίμοθι στο πάρτι του Κάρτερ.”

Γράψατε ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν να διαβάσω εκείνη την ημέρα, χωρίς καν να το γνωρίζετε.

Λόγω του γιου σας, ο γιος μου νιώθει ότι τον υπολογίζουν.

Λόγω του γιου σας, ο γιος μου νιώθει ότι τον θέλουν.

Λόγω του γιου σας, ο γιος μου έχει φωνή.

Και θέλω να ξέρετε ότι εξαιτίας σας, βρήκα τη δύναμη να περάσω άλλη μια μέρα.

Εξαιτίας σας, θα έχω τη δύναμη να αντέξω άλλη μια απογοήτευση.

Εξαιτίας σας, μπορώ να αντέξω ακόμη περισσότερα βλέμματα και ερωτήματα.

Εξαιτίας σας έχω ελπίδα για το μέλλον του Τίμοθι.

Ήθελα απλώς να σας πω, πως κάνετε φανταστική δουλειά με το γιο σας.

Για όλα αυτά λοιπόν θα σας πούμε ΝΑΙ στην πρόσκληση σας. Και θα το πούμε για πρώτη φορά και με μεγάλη χαρά! Για την ακρίβεια δεν μπορούμε να περιμένουμε να έρθει αυτή η μέρα!

Με εκτίμηση,

Η πολύ ευγνώμων μαμά του Τίμοθι”

Η επιστολή της μαμάς του μικρού Τίμοθι, δείχνει πόσο σημαντική είναι για κάποιους ανθρώπους απλά λίγη.. συμπάθεια. Για τη μητέρα του Τίμοθι αυτή η πρόσκληση ήταν σαν ένα δυνατό φως σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Αν εντυπωσιαστήκατε και εσείς από την ευγένεια και την ομορφιά των λέξεων της Τρίσια Ρέινολντς, μοιραστείτε την επιστολή με τους φίλους σας. Αξίζει να την διαβάσουν περισσότεροι..

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”