Απίστευτη ιστορία: Πουλάει το αυτοκίνητο και χρησιμοποιεί τα χρήματα για να κάνει στον σκύλο της εγχείρηση καρδιάς

Πρόκειται για την Αγγλίδα συνταξιούχο που πούλησε το ολοκαίνουριο αυτοκίνητο της προκειμένου να κάνει μια πολύ σοβαρή και λεπτή επέμβαση καρδιά ο αγαπημένος της σκύλος.

Ξόδεψε 17.500 λίρες, ίσες με πάνω από 20.000 ευρώ, για να υποβληθεί ο σκύλος της σε λεπτή επέμβαση καρδιάς. Ένα τεράστιο ποσό για την Jac Williams, μια συνταξιούχο Αγγλίδα νοσοκόμα, η οποία έδωσε ενέχυρο μερικά από τα περιουσιακά της στοιχεία: πούλησε το δίχρονο Nissan Qashqai για 15.000 λίρες (περίπου 17.000 ευρώ) και πήρε τις υπόλοιπες 2.500 λίρες (περίπου 3.000 ευρώ) από μια κληρονομιά.

Ο Λούι, αυτό είναι το όνομα του Τσιουάουα, υποβλήθηκε σε σωτήρια χειρουργική επέμβαση που διήρκεσε τέσσερις ώρες στο Βασιλικό Κτηνιατρικό Κολλέγιο του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντάνιελ Μπρόκμαν, η καρδιά του σκύλου σταμάτησε για μιάμιση ώρα, εμφυτεύτηκε ένα bypass και του έγινε μετάγγιση αίματος. Στη συνέχεια, το ζώο παρέμεινε στην εντατική για δύο ημέρες και έφυγε από το νοσοκομείο μετά από μια εβδομάδα ανάρρωσης.

Την εβδομάδα πριν μπει για το χειρουργείο του, υπήρξε μια τεράστια επιδείνωση – είπε η γυναίκα στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης -. Η αναπνοή του δεν ήταν καλή και ομολογώ ότι φοβόμουν ότι δεν θα επέστρεφε ποτέ στο σπίτι μαζί μου. Ήξερα ότι η επέμβαση ήταν η μόνη του ευκαιρία. Ο χειρουργός μου είπε ότι δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε εκτός τα παρά πολλά χρήματα γιατί θα πέθαινε χωρίς αυτή την επέμβαση, πιθανότατα μέχρι το τέλος του χρόνου».

Υπάρχουν μόνο τρία μέρη στον κόσμο που κάνουν τη διαδικασία που χρειαζόταν ο Louie: Λονδίνο, Κέιμπριτζ και Ιαπωνία. Η κυρία Jac και ο σύζυγός της δεν έχουν ασφάλιση κατοικίδιων ζώων, επομένως έχουν αναλάβει το οικονομικό ρίσκο και, μέχρι στιγμής, όλα δείχνουν να πάνε καλά: ο Louie είναι μόλις 10 ετών και έχει διανύσει πολύ δρόμο από την επέμβαση του. Ακόμη και ο χειρουργός είπε ότι ήταν ικανοποιημένος με την πρόοδο και ο σκύλος θα μπορέσει σταδιακά να επιστρέψει στο φυσιολογικό.

Related posts

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”

Ο σύζυγός μου αρνείται να πει την μαμά μου «μητέρα». Πως να την φωνάζει;

Ένας μικρός ήρωας: Πεντάχρονος έβγαλε την αδελφή του από το σπίτι που έπιασε φωτιά και γύρισε και για τον σκύλο