Άντρας τρώει άδικο πρόστιμο, πληρώνει φόρο 2.600 ευρώ με 5 καρότσια κέρματα και παίρνει την εκδίκηση του

Ένας επιχειρηματίας από τη Virginia αποφάσισε να εκδικηθεί τους υπαλλήλους της εφορίας, αναγκάζοντάς τους να μετρήσουν σχεδόν 300.000 κέρματα για το υπόλοιπο των φόρων του.

Ο Nick Stafford είχε άσχημες εμπειρίες από το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων (DMV) στο Lebanon, της Virginia, μετά από έναν καβγά που είχε με τους υπαλλήλους εκεί. Σύμφωνα με το Bristol Herald Courier, ο Stafford επικοινώνησε με το DMV για να μάθει πού έπρεπε να καλέσει για να μεταβιβάσει στο όνομά του τρία νέα οχήματα και να πληρώσει τον φόρο αγοροπωλησίας.

Το DMV αρνήθηκε αρχικά να του πει τους τηλεφωνικούς αριθμούς με τους οποίους έπρεπε να επικοινωνήσει. Ως εκ τούτου, υπέβαλε αίτηση ζητώντας έναν αριθμό, ο οποίος του δόθηκε τελικά αλλά όταν τον κάλεσε, του είπαν ότι ο αριθμός δεν έπρεπε να αποκαλυφθεί στο κοινό.

Αν και το ερώτημά του απαντήθηκε λίγο αργότερα, ο Stafford ρώτησε τους αριθμούς από άλλα εννέα γραφεία της εφορίας, αλλά και πάλι δεν τους πήρε. Στη συνέχεια στράφηκε ενάντια στους υπαλλήλους του DMV για το πρόστιμο που του υπέβαλαν, αλλά όλες οι αγωγές του απορρίφθηκαν.

“Δεν έχει σημασία αν πληρώνεις 300 ή 300.000 δολάρια ετησίως σε φόρους εισοδήματος, η κρατική διαφάνεια είναι η απαρχή μιας ελεύθερης δημοκρατίας,” δήλωσε ο Stafford.

Ο Stafford υιοθέτησε το δικό του τρόπο αντιμετώπισης του DMV και αποφάσισε να δαπανήσει περίπου $ 1.005 για να αγοράσει πέντε καροτσάκια και προσέλαβε ανθρώπους για να μετρήσουν 300.000 κέρματα, τα οποία χρησιμοποίησε για να πληρώσει τον φόρο.

“Η τράπεζά μου μου έδωσε τα κέρματα, τα οποία μου έφεραν με ένα μεγάλο φορτηγό. Νομίζω ότι έκαναν ειδική παραγγελία από το νομισματοκοπείο των ΗΠΑ,” δήλωσε ο Stafford στο Inside Edition. “Όταν πήραμε τα κέρματα από την τράπεζα ήρθαν τυλιγμένα, έτσι, αντί να τα πάρουμε όπως ήταν στο DMV, πληρώσαμε 11 ανθρώπους για να ανοίξουν τα ρολά με τα κέρματα,” πρόσθεσε.

Όταν το τεράστιο φορτίο των κερμάτων παραδόθηκε στο DMV, οι υπάλληλοι έπρεπε να μετρήσουν και να επιβεβαιώσουν ότι το ποσό που καταβλήθηκε ήταν σωστό.

Ο Stafford είπε ότι δεν μετανιώνει για τα χρήματα που ξόδεψε.

Αφού μου έκαναν τη ζωή δύσκολη, έκανα κι εγώ δύσκολη τη δική τους,” είπε.

Photo credit: YouTube | Inside Edition.


διαφορετικό

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”