9χρονος ΑμεΑ: «Δεν μπορώ να περπατήσω αλλά έχω καταφέρει πράματα και θάματα!»

«Όλοι μας είμαστε ικανοί να τα καταφέρουμε και… να βγούμε πιο δυνατοί μέσα από τις δυσκολίες!»

Ο 9χρονος Παναγιώτης από το Ηράκλειο Κρήτης, δίνει την καλύτερη συμβουλή στους ανθρώπους, να μην παρατάνε τα θέλω τους και να μην κοροϊδεύουμε τους ΑμεΑ!

Στην κάμερα της εκπομπή του TV Creta «Ένας παράδεισος υπαρκτός» και τη Νίκη Μπελαδάκη, δίνει δύναμη, ζητώντας από τον κόσμο να μην τα παρατάει ποτέ.
 
9χρονος Παναγιώτης: Το μήνυμα για τους ΑμεΑ

Ο 9χρονος Παναγιώτης, αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και βρίσκεται σε αμαξίδιο, δεν σταματά όμως να ελπίζει και να μοιράζει χαμόγελα στους γύρω του. Στο τέλος της συνέντευξης, έδωσε ένα μήνυμα στον κόσμο, σχετικά με το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα άτομα με κινητικά προβλήματα, δίνοντας τροφή για σκέψη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να πω στον κόσμο, μην τα παρατάτε ποτέ, ό,τι κι αν γίνει. Γιατί αν τα παρατήσουμε δεν φέρνουμε το στόχο μας εις πέρας. Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να είναι δυνατοί, με υγεία πάνω από όλα και επίσης κάτι που είπα και πριν. Να μην τα παρατάνε ποτέ!».
Αποκάλυψε και το παράπονό του για τις ράμπες αναπήρων, τονίζοντας πως στα σχολεία πρέπει να υπάρχουν ράμπες, έτσι ώστε να μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από αυτά, άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ωστόσο, δείχνει ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς στο 2ο Δημοτικό Μοιρών θα τοποθετηθεί ασανσέρ για τα παιδιά που έχουν κινητικές δυσκολίες.

Από τον κόσμο έχει ένα παράπονο που όπως  είπε βλέπει συχνά, λέγοντας: «Θέλω να πω στον κόσμο, να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑμεΑ. Έχω νιώσει ότι με κοροϊδεύουν πολλές φορές, αλλά δεν θα ήθελα να το αναφέρω…»

Στην ερώτηση τι είναι παράδεισος για εκείνον, η απάντησή του, μας κάνει να συλλογιστούμε τι έχει τελικά αξία στη ζωή: «Παράδεισος για εμένα είναι να κάνουμε πολλά πράγματα με την οικογένειά μου…».

Η δύναμή του είναι αξιοθαύμαστη και κλείνοντας στέλνει ένα ακόμα δυνατό μήνυμα προς όλους.

«Δεν μπορώ να περπατήσω αλλά… έχω καταφέρει πράματα και θάματα!».

Ασχολείται με τον αθλητισμό, θέλει να γίνει δάσκαλος όταν μεγαλώσει και θα σαν χόμπι θα του άρεσε η ζαχαροπλαστική, όπως είπε. Βέβαια, θα ήθελε κι ένα συνεργείο κι ένα μαγαζί με παπούτσια.

Η αγαπημένη του φράση είναι «ευτυχία». Αγαπάει πολύ την θάλασσα και πιστεύει ότι θα καταφέρει να γίνει και χειμερινός κολυμβητής. «Χίλιες φορές η θάλασσα από το βουνό», τόνισε.

9χρονος Παναγιώτης: Δείτε το video</h2

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”