97χρονος Σώζει ένα ολόκληρο χωριό από την κατεδάφιση ζωγραφίζοντας κάθε σπιθαμή του

Ο Κινέζος Huang Yung-fu μέσα από το ταλέντο του στη ζωγραφική, μετέτρεψε έναν ολόκληρο χωριό σε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

Το δίλημμα του 97χρονου

Πριν από κάτι παραπάνω από δέκα χρόνια, ο τότε 86χρονος Huang Yung-fu αντιμετώπισε ένα μεγάλο δίλημμα. Η κυβέρνηση της Ταϊβάν σκόπευε να κατεδαφίσει το χωριό του, αρκεί εκείνος, ο τελευταίος κάτοικός του, να δεχόταν να πάρει την αποζημίωση που του προσφερόταν και να μετακομίσει. Καθώς όμως δεν μπορούσε να αντέξει την ιδέα να εγκαταλείψει το σπίτι του, πήρε μια παράξενη απόφαση.

Η απόφασή του Huang Yung-Fu να ζωγραφίσει όλο το χωριό

Άρχιζε να το ζωγραφίζει απ’ άκρη σ’ άκρη, με αποτέλεσμα εκείνο το χωριό όχι απλώς να αποφύγει την κατεδάφιση αλλά να εξελιχθεί σε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Το «Χωριό Ουράνιο Τόξο», όπως ονομάστηκε, υπολογίζεται σήμερα ότι υποδέχεται πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο.

Η ζωή του του Huang

Ο Huang, ή «Παππούς Ουράνιο Τόξο» όπως αποκαλείται σήμερα ο δημιουργός του, έχει πίσω του μια εξίσου ενδιαφέρουσα ιστορία. Γεννημένος στην Κίνα, αφού πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αγωνίστηκε για το Κινεζικό Εθνικιστικό Κόμμα ενάντια στον Μάο Τσετούνγκ, κατέφυγε, μαζί με 2 εκατομμύρια ακόμα ανθρώπους, στην Ταϊβάν, όπου στεγάστηκε σε ένα πρόχειρο χωριό που είχε στηθεί για να φιλοξενήσει στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

Ό,τι προοριζόταν για προσωρινή λύση έγινε η μόνιμη κατοικία τους, παρά τα προβλήματα του οικισμού, που ο Huang αγάπησε σαν πατρίδα του.

Huang Yung-Fu:Πώς ξεκίνησε να ζωγραφίζει

Σταδιακά όμως όλοι οι κάτοικοι του χωριού είτε μετακόμισαν είτε πέθαναν, με αποτέλεσμα ο Huang να μείνει μόνος του. Άρχισε λοιπόν να ασχολείται με τη ζωγραφική και ως μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη μοναξιά του. Ένα μικρό πτηνό στο μπαγκαλόου όπου έμενε ήταν ο πρώτος νέος ένοικος που χάρισε στον οικισμό, για να ακολουθήσουν πολλά ακόμα πολύχρωμα, ζωγραφιστά πλάσματα, που μέσα στα επόμενα χρόνια πλημμύρισαν τους άδειους μέχρι πρότινους δρόμους.

Η στιγμή που αναγνωρίστηκε η προσπάθεια του 

Η μοναχική προσπάθεια του Huang να προστατεύσει το σπίτι του από την κατεδάφιση και να ξαναδώσει ζωή στο χωριό άρχισε να γίνεται γνωστή το 2010, όταν ένας φοιτητής πέρασε τυχαία από το χωριό και, αφού άκουσε την ιστορία του Huang, προσφέρθηκε να βοηθήσει. Τράβηξε μερικές φωτογραφίες και άρχισε μια καμπάνια χρηματοδότησης που έσωσε τον οικισμό από την καταστροφή. Ο 97χρονος πλέον Huang συνεχίζει μέχρι σήμερα να προσθέτει νέες ζωγραφιές στο χωριό.

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”