15 εξωπραγματικά και αληθινά σπίτια που καταρρίπτουν κάθε λογική

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε σχετικά κανονικά σπίτια, υπάρχουν ορισμένες κατοικίες στον κόσμο μας που προκαλούν δέος, λόγω του σχεδιασμού και της δομής τους.

Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα πιο παράξενα, ιδιαίτερα και διαφορετικά σπίτια που υπάρχουν. Κάποια δείχνουν όμορφα, ενώ κάποια προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα.

#1 Σπίτι-όστρακο

Αυτή η κατοικία βρίσκεται στο Μεξικό και έχει έναν όμορφο τοίχο-μωσαϊκό, που γεμίζει το εσωτερικό με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

#2 Σπίτι-φούσκα

Το σπίτι άνηκε αρχικά στον σχεδιαστή μόδας Πιέρ Καρντέν. Διαθέτει 3 πισίνες, ένα αμφιθέατρο 500 θέσεων και μια καταπληκτική θέα στη Μεσόγειο.

#3 Σπίτι-πίστα του σκέιτμπορντ

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως ανήκει σε έναν πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή του σκέιτμπορντ. Κάθε εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια του σπιτιού, είναι μέρος για να κάνει κάποιος σκέιτμπορντ, όπως και τα έπιπλα.

#4 Εκκλησία που μετατράπηκε σε σπίτι

Αυτή η κατοικία βρίσκεται στην Ολλανδία. Μετατράπηκε από καθολική εκκλησία που χτίστηκε το 1870, σε ένα όμορφο σπίτι-σοφίτα.

#5 Το σπίτι των Φλίντστοουν

Σχεδιάστηκε για να μοιάζει με το σπίτι των Φλίντστοουνς (από τη σειρά κινουμένων σχεδίων). Αρχικά ανήκε στον ραδιοφωνικό παραγωγό Ντικ Κλαρκ. Έχει ένα υπνοδωμάτιο, δύο μπάνια και φυσικά όλα μοιάζουν πέτρινα.

#6 Γυάλινο σπίτι

Σε αυτό το σπίτι στην Ιαπωνία, τόσο οι εσωτερικοί, όσο και οι εξωτερικοί τοίχοι, είναι κατασκευασμένοι από γυαλί. Το μόνο δωμάτιο που έχει έναν μη διαφανή τοίχο, είναι το μπάνιο.

#7 Αναπαλαιωμένο σπίτι-αεροπλάνο

Η Τζοάν Ούσερι, είχε ένα τροχόσπιτο σε μια ιδιοκτησία που αγόρασε δίπλα σε μια λίμνη. Ωστόσο, όταν καταστράφηκε λόγω μιας φωτιάς, αγόρασε ένα εγκαταλελειμμένο Μπόινγκ 727.

#8 Σπίτι-παπούτσι

Αυτή η ατραξιόν στην Πενσυλβανία, έχει αλλάξει αρκετές φορές ιδιοκτήτες. Αυτή τη στιγμή, ανοίγει σε εποχική βάση και προσφέρει ξεναγήσεις σε όσους θέλουν να το δουν εσωτερικά.

#9 Σπίτι-τσαγιέρα

Αν και πλέον δεν χρησιμοποιείται αυτό το χαριτωμένο κτίριο, σχεδιάστηκε και χτίστηκε ως βενζινάδικο το 1922. Ακόμη και σήμερα, βρίσκεται κανονικά στη θέση του.

#10 Συρόμενο σπίτι

Το ξύλινο εξωτερικό τμήμα του σπιτιού στην Αγγλία, μπορεί να συρθεί σαν μια γιγάντια ηλιοροφή και να αποκαλύψει την γυάλινη επένδυση που υπάρχει από κάτω.

#11 Σπίτι-μανιτάρι

Αυτό το σπίτι φαινόταν φυσιολογικό όταν το αγόρασε ο αρχιτέκτονας Τέρι Μπράουν. Ο ίδιος και οι 35 μαθητές του, πέρασαν μερικά χρόνια προσθέτοντας όλα τα στοιχεία που το έκαναν μοναδικό.

#12 Τετράγωνα σπίτια

Καθένα από αυτά τα σπίτια, έχει 3 ορόφους με δωμάτια σε σχήμα πυραμίδας. Ο Ολλανδός αρχιτέκτονας Πιέρ Μπλομ, ήθελε το σύμπλεγμα να μοιάζει με δάσος από αφηρημένα-μοντέρνα δέντρα τέχνης.

#13 Μυστήριο σπίτι στο Γουιντσέστερ

Αυτό το διάσημο σπίτι έχει πολλές παράξενες συνθέσεις, όπως πόρτες που δεν οδηγούν πουθενά και σκάλες που βγάζουν στο ταβάνι. Είναι ανοιχτό για το κοινό και προσφέρει πολλά στην κουλτούρα.

#14 Το μικρότερο σπίτι του κόσμου

Το σπιτάκι σχεδιάστηκε από έναν πρόσφυγα στη Γερμανία. Δεν έχει αρκετό χώρο, μιας και καλύπτει μόλις 0,28 τετραγωνικά μέτρα. Διαθέτει ένα μόνο δωμάτιο και είναι αρκετό για να καθίσει κάποιος ή να ξαπλώσει.

#15 Κάθετο σπίτι σε βράχια

Αν και δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη, η φιλοσοφία σχεδίασης το τοποθετεί στην πλευρά ενός βράχου. Θα κρέμεται κυριολεκτικά και οι γυάλινοι τοίχοι στις 3 πλευρές, θα προσφέρουν μια εκπληκτική θέα του ωκεανού. Η στέγη θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος και οι επισκέπτες θα πρέπει να κατεβαίνουν αρκετά μέτρα.

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”