Όλη η τύχη πάνω τους με το «Φεγγάρι των λουλουδιών»: Αυτά είναι τα 4 ζώδια που θα βγάλουν πολλά λεφτά τον Μάιο, σύμφωνα με την Άση Μπήλιου

Σύμφωνα με την Άση Μπήλιου, μετά την Ροζ Πανσέληνο του Απριλίου, έρχεται η πέμπτη πανσέληνος του χρόνου και συγκεκριμένα  ονομάζεται «Φεγγάρι των λουλουδιών».

Η πανσέληνος Μαΐου 2023 θα συνδυαστεί με ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο. Πλησιάζει η πανσέληνος Μαΐου 2023, η οποία σύντομα θα στολίσει το νυχτερινό ουρανό.

Η πανσέληνος του Μαΐου θα είναι ξεχωριστή φέτος, καθώς θα συνδυαστεί με ένα εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο, τη σεληνιακή έκλειψη, σύμφωνα με τη NASA.

Πότε είναι η πανσέληνος Μαΐου 2023 και η έκλειψη Σελήνης

Η πανσέληνος Μαΐου 2023 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή.

Σύμφωνα με το αστρονομικό περιοδικό «Almanac», το φεγγάρι θα φαίνεται (αλλά δε θα είναι) πλήρες και την προηγούμενη ημέρα, επομένως καλό θα είναι να ρίξετε μια ματιά στον ουρανό και από την Πέμπτη, 4 Μαΐου.

Όσο για την Παρασκευή, το ολόγιομο φεγγάρι θα ξεκινήσει να γίνεται ορατό με τη δύση του ηλίου (γύρω στις 8:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας), οπότε και θα φαίνεται μεγαλύτερο και θα έχει μια πιο βαθιά απόχρωση. Παράλληλα, εκείνη την ώρα θα κορυφωθεί και η φωτεινότητά του, κάτι που σπάνια συμβαίνει τόσο κοντά στην ανατολή του φεγγαριού. Αυτό σημαίνει ότι το φεγγάρι θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό από ό,τι συνήθως.

Την ίδια περίπου ώρα, θα είναι ορατό και το φαινόμενο της σεληνιακής έκλειψης, η οποία θα είναι μερικώς ορατή από την Ευρώπη. Πρόκειται για την πρώτη από τις δύο συνολικά εκλείψεις που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του 2023. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης αυτής, η σκιά της Γης θα καλύψει μερικώς τη Σελήνη, η οποία θα μοιάζει πιο σκουρόχρωμη, εμφανίζοντας κοκκινωπές αποχρώσεις.

Ο συνδυασμός των δύο αυτών αστρονομικών φαινομένων θα δημιουργήσει ένα αστρονομικό υπερθέαμα, εφόσον βέβαια ο ουρανός παραμείνει σχετικά ανέφελος.

Γιατί ονομάζεται «Φεγγάρι των Λουλουδιών»

Την Παρασκευή 5 Μαΐου το βράδυ, πρόκειται να κάνει την εμφάνιση της, η πανσέληνος του Μαΐου και η τελευταία της άνοιξης, γνωστή και ως «Πανσέληνος του Λουλουδιού» ή «Λουλουδένιο Φεγγάρι», το οποίο πρόκειται να φωτίσει τον ουρανό.

Όπως συμβαίνει και με κάθε πανσέληνο, έτσι και αυτή του Μαΐου έχει πάρει το όνομά της από τις ιθαγενείς φυλές της Αμερικής, οι οποίες χαρακτηρίζουν το κάθε φεγγάρι ανάλογα με τα φυσικά φαινόμενα που επικρατούν και την χλωρίδα και την πανίδα που είναι πιο πλούσιες κατά τη διάρκεια του εκάστοτε μήνα.

Φυσικά ο Μάιος είναι ένας μήνας που ανθίζουν πολλά λουλούδια και έτσι έχει επικρατήσει η ονομασία της φυλής Algonquin, «Φεγγάρι των Λουλουδιών».

Στην Ευρώπη, η πανσέληνος του Μαΐου είχε ιστορικά ονομαστεί ως «Φεγγάρι του γάλακτος», καθώς αυτός ήταν ο μήνας που οι αγελάδες μετακινούνταν στα θερινά τους βοσκοτόπια κατά το μεσαίωνα. Αυτά τα βοσκοτόπια ήταν γεμάτα με χορτάρι και άλλα φυτά, τα οποία έτρεφαν πλουσιοπάροχα τις αγελάδες, που τότε παρήγαγαν μεγάλες ποσότητες γάλακτος.

Όλη η τύχη πάνω τους με το «Φεγγάρι των λουλουδιών»: Αυτά είναι τα 4 ζώδια που θα βγάλουν πολλά λεφτά τον Μάιο, σύμφωνα με την Άση Μπήλιου

Από πού πήρε την ονομασία της η «Πανσέληνος του Λουλουδιού»;

Τα ονόματα της πανσελήνου που χρησιμοποιούνται από το The Old Farmer’s Almanac προέρχονται από διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των Ιθαγενών Αμερικανών, της Αποικιακής Αμερικής και των ευρωπαϊκών πηγών. Παραδοσιακά, κάθε όνομα πανσελήνου χρησιμοποιήθηκε για ολόκληρο τον σεληνιακό μήνα στον οποίο εμφανίστηκε, όχι μόνο για την Πανσέληνο.

Το όνομα του «Φεγγαριού του Λουλουδιού» δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, καθώς εκείνη την εποχή λουλούδια ξεφυτρώνουν σε όλη τη Βόρεια Αμερική σε αφθονία!

Οι εναλλακτικές ονομασίες περιλαμβάνουν «φεγγάρι φύτευσης», που χρησιμοποιείται από την Ντακότα και τη Λακότα, κοινότητες για να σηματοδοτήσουν την περίοδο φύτευσης σπόρων του Μαΐου. Η νέα σελήνη του Μαΐου θα κάνει την εμφάνισή της στις 19.

Οι δραστηριότητες των ζώων σημάδεψαν επίσης την άφιξη της άνοιξης, η οποία τονίζεται από τα ονόματα Cree Egg Laying Moon και Frog Moon , καθώς και τον όρο Oglala Moon of the Shedding Ponies. Και τα τρία ονόματα δείχνουν ότι ο καιρός είναι ζεστός!

Οι Πανσέληνοι του 2023

Οι πανσέληνοι του 2023 και τα ονόματα αυτών, σύμφωνα με το Old Farmer’s Almanac, έχουν όπως παρακάτω:

6 Ιανουαρίου: Φεγγάρι του Λύκου
5 Φεβρουαρίου: Φεγγάρι του χιονιού (Snow moon)
7 Μαρτίου 2023: Φεγγάρι του σκουληκιού (Worm moon)
6 Απριλίου: Ροζ φεγγάρι (Pink moon)
5 Μαΐου: Φεγγάρι των λουλουδιών (Flower moon)
3 Ιουνίου: Φεγγάρι της φράουλας (Strawberry moon)
3 Ιουλίου: Φεγγάρι του Ελαφιού (Buck moon)
1 Αυγούστου: Φεγγάρι των οξύρρυγχων (Sturgeon moon)
30 Αυγούστου: Μπλε φεγγάρι (Blue moon)
29 Σεπτεμβρίου: Φεγγάρι του θερισμού (Harvest moon)
28 Οκτωβρίου: Φεγγάρι του κυνηγού (Hunter’s moon)
27 Νοεμβρίου: Φεγγάρι του κάστορα (Beaver moon)
26 Δεκεμβρίου: Παγωμένο φεγγάρι (Cold moon)
Φεγγάρι του Μαΐου: Έθιμα και προλήψεις

Σύμφωνα με το Παλιό Ημερολόγιο του Αγρότη, παραδοσιακά οι διάφορες φάσεις του φεγγαριού του κάθε μήνα είναι περισσότερο ή λιγότερο ευνοϊκές για ορισμένες δραστηριότητες.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι καλύτερες ημερομηνίες του φετινού Μαΐου για ορισμένες κοινές δραστηριότητες:

Κηπουρική: 4, 22, 23 Μαΐου για υπέργειες καλλιέργειες και 13 – 14 Μαΐου για υπόγειες καλλιέργειες.
Ψάρεμα: 1 – 5 Μαΐου και 19 – 31 Μαΐου
Έναρξη δίαιτας για να χάσετε βάρος: 6 ή 15 Μαΐου
Βάψιμο μαλλιών: 17 – 19 Μαΐου
Κούρεμα μαλλιών: 2, 3 Μαΐου και 29 – 31 Μαΐου
Γάμος: 2, 3 Μαΐου και 29 – 31 Μαΐου
Διακοπή καπνίσματος: 6 ή 15 Μαΐου

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Μαΐου 2023, σύμφωνα με την Άση Μπήλιου

Ο Μάιος ξεκινά μέσα σε πλαίσιο εκλείψεων, αυτή που προηγήθηκε στις 20/04/2023 και αυτή που έρχεται στις 05/05/2023, δημιουργώντας κλίμα αστάθειας, αλλαγών αλλά και απροόπτων. Εκτός των εκλείψεων είναι μήνας ανάδρομου φαινομενικά Ερμή, ο οποίος έχει μπει ήδη σε αυτή τη φάση από τις 21/04/2023 στο ζώδιο του Ταύρου, που συνήθως δημιουργεί παρατράγουδα στην επικοινωνία και στις μετακινήσεις, αλλά και απογοητεύσεις εξαιτίας των καθυστερήσεων ή των αναβολών που μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Η λήξη της ανάδρομης πορείας του θα έρθει στις 15/05/2023. Στις 16/05/2023 έχουμε τη σημαντικότερη αλλαγή στο πλανητικό σκηνικό με την είσοδο του Δία στο υλικό περιβάλλον του Ταύρου. Η πορεία της οικονομίας παγκοσμίως θα είναι ό,τι θα μας απασχολήσει περισσότερο τους επόμενους μήνες. Επειδή αστρολογικά είναι έντονος μήνας, ίσως από τους πλέον έντονους όλης της χρονιάς, αν νιώθετε σκαμπανεβάσματα στη διάθεση σας να ξέρετε πως δεν είστε μόνοι σε όλο αυτό.

Ποια είναι η καταλληλότερη μέρα για να κλείσετε τα σημαντικά σας ραντεβού; Πότε πρέπει να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα; Πότε πρέπει να είστε προσεκτικοί σε θέματα υγείας και σε επιπόλαιες δράσεις και αποφάσεις; Σημειώστε τις θετικές και τις αρνητικές μέρες του Μαΐου, για να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα σας.


5 Μαΐου: Η Αφροδίτη σχηματίζει εξάγωνο με τον Δία ευνοώντας τις επαφές, την κοινωνικότητα, τις εξόδους για διασκέδαση, τα οικονομικά και τα ερωτικά κυρίως για τους γεννημένους τις τελευταίες ημέρες των ζωδίων του αέρα, δηλαδή Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους ή όσους έχουν Ήλιο, ωροσκόπο και Αφροδίτη κοντά στις 27 μοίρες των παραπάνω ζωδίων. Δευτερευόντως θα ευνοηθούν και τα ζώδια της φωτιάς: Κριοί, Λέοντες και Τοξότες του τέλους του 3ου δεκαημέρου.

Την ίδια μέρα πραγματοποιείται η Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, μια αρκετά εκρηκτική έκλειψη – Πανσέληνος που φέρνει απρόοπτες εξελίξεις και αλλαγές στις ζωές των σταθερών ζωδίων, δηλαδή Ταύρων, Σκορπιών, Λεόντων, Υδροχόων και κυρίως όσων ο Ήλιος, ο ωροσκόπος ή η Σελήνη τους βρίσκεται κοντά στις 14 μοίρες των παραπάνω ζωδίων. Είναι μια ιδιαίτερα συναισθηματική έκλειψη που επηρεάζει τον ψυχισμό μας, ενώ μπορεί να φέρει και το τέλος καταστάσεων στη ζωή μας. Ενδεχομένως κάποιοι να αποφασίσουν να τελειώσουν μια σχέση, μια δουλειά ή ακόμη και κάποιες ριζωμένες αντιλήψεις που μπορεί να είχαν και τους επηρέαζαν αρνητικά. Θα υπάρχει μια πιο έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα εξαιτίας της έκλειψης και τις μέρες που προηγούνται αλλά και μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Related posts

Λίτσα Πατέρα Προειδοποιεί: Εκτός απο 2 ζώδια Όλα τα αλλά «παίρνουν» τα βουνά και κλαίνε με μαύρο

«Κλείνει σπίτια» ο Κώστας Λεφάκης: Δυστυχώς, έρχονται σοβαρά προβλήματα και βαριές αποφάσεις για 3 Ζώδια

Νομιζει ότι είναι καλúτερο από óλους: Αuτό είναι το πιο ψωνıσμένο ζώδιο & όχι δεν είναι ο Δίδυμος