Βρήκε 15 καρτ ποστάλ με τοπία του 1960 και πήγε να δει πως είναι σήμερα. Οι διαφορές είναι σοκαριστικές!

Ο Pablo Iglesias Maurer, δημιούργησε μια σειρά φωτογραφιών που ονόμασε «Εγκαταλειμμένες πολιτείες». Ο Pablo, βρήκε ένα καρτ ποστάλ ενός συγκροτήματος θέρετρου που χτίστηκε τη δεκαετία του 1960. Εντυπωσιάστηκε και παρήγγειλε περισσότερα από 60 κάρτ ποστάλ από το eBay, και άρχισε να πηγαίνει σε κάθε τοποθεσία της κάρτας για να βγάζει φωτογραφίες τα εγκαταλελειμμένα αυτά, κάποτε όμορφα κτίρια.

Απολαύστε τη συλλογή του:

#1

Η εσωτερική πισίνα στο Grossinger. Το δάπεδο με πλακάκια θερμαίνονταν, όλη η δομή κλιματιζόταν. Πάνω, οι όμορφοι πολυέλαιοι έριχναν λάμψη στους κολυμβητές. Κάτω από την πισίνα, υπήρχαν αίθουσες άσκησης, γυμναστήριο, σαλόνι και πολλές άλλες παροχές. Η πισίνα παρέμεινε κενή από τα τέλη της δεκαετίας του ’90.

#2

Η εξωτερική πισίνα του Grossinger, ολυμπιακού μεγέθους, χτίστηκε το 1949 και κόστισε 400.000 δολάρια (περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια στη σημερινή αγορά). Υπήρχαν αποδυτήρια και σαλόνια που περιβάλλονταν.

#3

Τα καφέ, τα κόκκινα και τα πορτοκαλί χρώματα του χαλιού της τραπεζαρίας του Poconos, έχουν μετατραπεί σε πράσινα χορτάρια.

#4

Το Homowack Lodge, τώρα είναι εγκαταλειμμένο στο νότιο άκρο της φημισμένης «Borscht Belt». Το μπόουλινγκ Brunswick, έχει δει καλύτερες μέρες. Το θέρετρο έκλεισε στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

#5

Ο εσωτερικός χώρος του κέντρου του τένις στο Grossinger. Οι άνθρωποι μετά το τένις, πήγαιναν εκεί για να απολαύσουν γευστικά, υγιεινά τρόφιμα.

#6

#7

Ηλιοθεραπεία και κολύμπι στο Poconos το 1967. «Αγαπητέ Jonnie: Αν ήσασταν εδώ, θα σας πήγαινα μια βόλτα με το άλογο – ή θα μπορούσαμε να πάμε για γκολφ».

#8

Η εσωτερική πισίνα στο Grossinger, η οποία άνοιξε το 1958. Η Elizabeth Taylor, παρευρέθηκε όταν άνοιξε η πισίνα.

#9

Το κοκτέιλ σαλόνι του θέρετρου στο Poconos. «Ήσυχη χαλάρωση – υγιεινή αναψυχή», λέει η λεζάντα στο πίσω μέρος της κάρτας.

#10

Η κάρτα επισημαίνει, ότι ήταν ο πιο μοντέρνος χώρος. Ο χώρος μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι και 1200 άτομα.

#11

Μετά από μια πυρκαγιά που κατέστρεψε το κεντρικό κτίριο σε αυτό το θέρετρο στο Poconos, ένα άλλο μέρος το αντικατέστησε στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα, ένα νεωτεριστικό διαστημικό σκάφος βαθιά μέσα στο δάσος.

#12

«Κολυμπήστε στην εσωτερική πισίνα Sun στο Penn Hills Lodge and Cottages. Το πιο μοντέρνο θέρετρο του Poconos».

#13

#14

Το Mies van der Rohe, άνοιξε το 1964 και ήταν από τις τελευταίες κατασκευές του Grossinger. Σχεδιάστηκε από τον φημισμένο αρχιτέκτονα Morris Lapidus.

#15

Το Birchwood, είναι το μοναδικό θέρετρο που προσφέρει τρεις εγκαταστάσεις πισίνας, εσωτερική πισίνα, εξωτερική πισίνα και λίμνη με παραλία. Στην εικόνα που βλέπουμε εδώ, είναι η όμορφη λίμνη Eagle, στους πρόποδες του Village Green, όπου τα ζευγάρια απολαμβάνουν την παραλία με τη λευκή άμμο, σαλόνια, ποδήλατα, σκάφη και ψάρια στις ακτές της.

Credit: BoredPanda

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta