Βλάντιμιρ Πούτιν | Με μπουφάν αξίας στη φιλοπολεμική φιέστα του στη Μόσχα

Σούσουρο έχει προκληθεί σε όλο τον κόσμο από την επιλογή του Πούτιν να εμφανιστεί με μπουφάν αξίας 12.000 ευρώ στη φιλοπολεμική φιέστα που διοργάνωσε για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας.

Η επιλογή του Ρώσου προέδρου

Σύμφωνα με τη Daily Mail ο 69χρονος Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε στη σκηνή του κατάμεστου σταδίου Λουζίνσκι της Μόσχας φορώντας ένα λευκό ζιβάγκο κι ένα μπουφάν της ιταλικής φίρμας Loro Piana.

Το… πανωφόρι του δεν πέρασε ωστόσο απαρατήρητο αφού πήραν «φωτιά» τα social media για το κόστος του που αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ρούβλια (12.000 ευρώ), ποσό υπερδιπλάσιο του μέσου ετήσιου μισθού των Ρώσων την περασμένη χρονιά.

Η οικονομική κατάσταση των Ρώσων έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο υπό το βάρος των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση στη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία. Πολλοί δυτικοί οίκοι μόδας έκλεισαν τα καταστήματά της στη Ρωσία, αλλά ο Πούτιν δεν δυσκολεύτηκε να βρει το πολυτελές μπουφάν, την ώρα που οικονομία της χώρας του ταλαντεύεται και το ρούβλι κατακρημνίζεται. Ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ρωσία επιταχύνθηκε στο 12,54 % – βάσει στοιχείων της 11ης Μαρτίου – και αναμένεται να πλήξει το βιοτικό επίπεδο υπό το καθεστώς του Πούτιν.

Χρήστες του YouTube παρομοίασαν τη φιλοπολεμική εκδήλωση με τις προπαγανδιστικές συγκεντρώσεις του Κιμ Γιόνγκ-Ουν

Πλήθος αρνητικών σχολίων από χρήστες του ίντερνετ συγκέντρωσε η live stream μετάδοση της ομιλίας του Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή, στο στάδιο «Λουζνίκι» της Μόσχας, στη διάρκεια φιλοπολεμικής εκδήλωσης. Ο διαχειριστής του καναλιού που «έστησε» το συγκεκριμένο live, δεν απενεργοποίησε τη δυνατότητα σχολιασμού κι έτσι αρκετά ήταν τα επικριτικά σχόλια, που παρομοίαζαν το συγκεκριμένο event του Πούτιν με τις προπαγανδιστικές συγκεντρώσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα.

Αναφορικά με τις μερικές χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν στο στάδιο για να «στηρίξουν την εισβολή στην Ουκρανία», δημοσιογράφοι που βρέθηκαν έξω από την εγκατάσταση ανέφεραν, σύμφωνα με τη Daily Mail, πως επρόκειτο για εργαζόμενους στην κυβέρνηση που «δέχτηκαν πιέσεις να παραβρεθούν» και μαθητές, στους οποίους «υποσχέθηκαν μια μέρα εκτός μαθημάτων, αν παρακολουθήσουν μια συναυλία».

Related posts

«Ο Ησαΐας με έσωσε»: Η μαμά του έπαθε εγκεφαλικό, ενώ έπλενε πιάτα και ο 11χρονος ήρωας την έσωσε

Καλά πήγε αυτό: Αυτοκίνητο… σφήνωσε σε στενό δρομάκι στη Μεσαριά Σαντορίνης

Τέλος τα γηροκομεία: Η καινούρια μόδα είναι να γερνάμε με τους φίλους μας