Τουρίστες απ’όλο τον κόσμο έρχονται για να φωτογραφίσουν αυτά τα παράξενα τετράγωνα κύματα. Τι είναι όμως αυτό που τα προκαλεί;

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλά ειδικά εφέ. Αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν εξίσου παράξενα φαινόμενα στην φύση που μοιάζουν να είναι φτιαγμένα σε υπολογιστή. Το νησί Rhe στην Γαλλία είναι ένας τέτοιος προορισμός, ρομαντικός αλλά και παράξενος.

Αυτό το μικροσκοπικό νησί έχει μήκος 19 μίλια και πλάτος 3 και βρίσκεται στην δυτική ακτή της Γαλλίας, κοντά στο La Rochelle στον Ατλαντικό. Διαθέτει όμορφες παραλίες και ελκύει πολλούς τουρίστες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Αλλά σε αντίθεση με την νότια ακτή της Γαλλίας, υπάρχει κάτι πραγματικά μοναδικό στα κύματα εκεί.

Τα κύματα δείχνουν να έχουν τετράγωνο σχήμα με γυμνό μάτι και να επαναλαμβάνουν το σχήμα σκακιέρας στην επιφάνεια του ωκεανού. Το θέμα είναι τόσο ασυνήθιστο, που κάθε χρόνο τουρίστες και ντόπιοι κατακλύζουν έναν παλιό φάρο στην ακτή για καλύτερη θέα. Οι παράξενοι αυτοί σχηματισμοί των κυμάτων εξηγούνται εύκολα από την επιστήμη.

Το νησί Rhe βρίσκεται στην διασταύρωση δύο ωκεανών. Μίλια κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού συναντιούνται οι δύο θάλασσες και δύο διαφορετικά μοτίβα καιρού μπορεί να δημιουργήσουν δύο διαφορετικά συστήματα κυμάτων από αντίθετες γωνίες.

Όταν αυτά τα καιρικά μοτίβα διαρκούν για μεγαλύτερες περιόδους, δημιουργούν αυτά τα ασυνήθιστα μεγάλα, τετράγωνα σχήματα. Μπορεί να φαίνονται όμορφα, αλλά είναι επικίνδυνα. Τα δυνατά ρεύματα μπορεί να είναι πιο ισχυρά από οποιαδήποτε παλίρροια.

Έχουν συμβεί ατυχήματα, επειδή τα πλοία πιάνονται σε αυτά τα τετράγωνα κύματα. Ευτυχώς, δεν είναι συνεχές φαινόμενο και οι παραλίες του Rhe είναι σε γενικές γραμμές ασφαλείς.

Είναι απίθανος ο τρόπος που λειτουργεί η φύση. Φαίνεται ότι καμιά φορά καλό είναι να κλείνουμε τις οθόνες μας και να βγαίνουμε στον πραγματικό κόσμο όπου μπορούμε να παρατηρήσουμε τα πιο ενδιαφέροντα και αξιομνημόνευτα πράγματα!

Credit: lifeaspire.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta