Τον παράτησε η Γυναίκα του. Όταν συνειδητοποίησε πόσο Διαφορετικά θα μπορούσαν να ήταν τα Πράγματα αν είχε κάνει κάτι πολύ απλό, ήταν ήδη πολύ Αργά…

Όπως γνωρίζει πολύ καλά ο 36χρονος Matt, το διαζύγιο πονάει – ειδικά όταν μπορείς να καταλάβεις τι οδήγησε στο μαρασμό του γάμου. Στην περίπτωσή του, έχει να κάνει αρκετά με το ότι άφηνε τα πιάτα δίπλα στο νεροχύτη.

Στο blog του εξηγεί: 

“Μερικές φορές αφήνω ποτήρια δίπλα στο νεροχύτη, ελάχιστα μακρυά από το πλυντήριο πιάτων. Δεν μου φαίνεται κάτι παράξενο. Δεν μου φαινόταν και τότε παράξενο. Αλλά φαινόταν παράξενο σε εκείνη.”

Κάθε φορά που έβλεπε η γυναίκα του ένα ποτήρι δίπλα στο νεροχύτη, το μετακινούσε, ελπίζοντας πως τελικά θα το καταλάβει. Και κάθε φορά που δεν το καταλάβαινε, η γυναίκα του γινόταν ολοένα και πιο δυσαρεστημένη.

Τότε δεν το είχε καταλάβει. 

“Της έλεγα: ‘Αν μου πεις τι θες να κάνω, θα το κάνω ευχαρίστως.’. Εκείνη όμως δεν ήθελε να γίνει η μητέρα μου, αλλά η σύντροφός μου.”

Και μερικές φορές πρέπει να περιμένουμε πως ο άλλος θα πληγωθεί για λόγους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, αλλά το να μάθουμε να το σεβόμαστε είναι αυτό που κάνει τη διαφορά.

Το πρόβλημα εδώ δεν ήταν πως δεν έβαζε τα πιάτα στο πλυντήριο, αλλά το ότι ένιωθε η γυναίκα του ότι δεν τη σεβόταν αρκετά. Τώρα ξέρει πως το να βάλει τα πιάτα στο πλυντήριο – ανεξαρτήτως από το λόγο – είναι μία ‘πράξη αγάπης και θυσίας.’

Έμαθε το μάθημά του – μάθημα αγάπης και σεβασμού προς το σύντροφό του – αν και το έμαθε πολύ αργά. Ελπίζει όμως να προσφέρει καθοδήγηση σε άλλους συζύγους που μπορεί να βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.

– “Η αγάπη είναι μία επιλογή που κάποιος πρέπει να κάνει κάθε μέρα… Κάποιες μέρες θα είναι πιο δύσκολες από άλλες. Όταν συνειδητά διαλέξεις να αγαπήσεις κάποιον όμως δεν έχει σημασία τίποτα άλλο. Η αγάπη παραμένει.”

– “Να πιστεύεις τη γυναίκα σου όταν σου λέει πως κάτι της προκαλεί πόνο, ακόμα και όταν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί το ίδιο πράγμα εσένα δεν σου προκαλεί κάτι παρόμοιο.”

– “Να δέχεσαι τις ευθύνες για την ποιότητα της σχέσης σας και να συμμετέχεις ενεργά σ’αυτήν.”

– “Γράψτε κάτω τις προτεραιότητές σας… [Αναρωτηθείτε] από όλους τους στόχους που έχετε για σας, πόσο σημαντικό είναι για σας να είστε ΣΩΣΤΟΣ πατέρας και σύζυγος; Πόσο σημαντικό είναι για σας να είστε σε έναν ισορροπημένο γάμο;”

Το να επιλέξετε να αγαπήσετε τη σύζυγό σας είναι δική σας επιλογή. Μία επιλογή που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα όμως. Και όταν το επιλέγετε συνειδητά και την αγαπάτε υπομονετικά και ανιδιοτελώς, ο γάμος σας είναι σίγουρο πως θα πετύχει.

Ακόμα και αν χρειαστεί να βάλετε τα πιάτα στο πλυντήριο.

Credit: liftbump.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta