Το κόλπο της γιαγιάς: Τα δύο υλικά που θα κάνουν την κεραμική εστία σας να λαμπεί

Τα μάτια της κουζίνας είναι από τα μέρη που μπορούν εύκολα να «βρωμίσουν» αλλά δύσκολα να καθαριστούν. Η γιαγιά μας η καλή έχει λύση και για αυτό το πρόβλημα.

Υπάρχει ένα υλικό που ήδη έχετε στην κουζίνα σας και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κεραμική σας εστία, όπως έκαναν οι γιαγιάδες μας, που έμαθαν από τις δικές τους γιαγιάδες. Το αποτελεσματικό κόλπο που κρατά από τη δεκαετία του 30′ και αποτελεί εγγύηση για κάθε νοικοκυριό.

Τι θα χρειαστείτε για τον καθαρισμό της κεραμικής εστίας

Το μόνο που θα χρειαστείτε για το καθάρισμα της κεραμικής εστίας είναι 1 φλ. μαγειρική σόδα σε σκόνη και δύο πανάκια (ένα στεγνό και ένα νωπό).

Ξεκινήστε ρίχνοντας στην κεραμική εστία τη μαγειρική σόδα. Φροντίστε να ρίξετε διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια με το στεγνό πανί αρχίστε να τρίβετε τη μαγειρική σόδα πάνω σε όλη την επιφάνεια της εστίας. Στο τέλος πάρτε ένα νωπό πανί και συνεχίστε το τρίψιμο.

Έτσι καθάριζαν τις κουζίνες τους τη δεκαετία του 1930 και όπως φαίνεται αυτό το tip έχει εφαρμογή ακόμα και σήμερα.

Μούχλα στο ψυγείο: Το υλικό που την «εξολοθρεύει» και έχουμε όλοι στην κουζίνα μας

Επέστρεψες στο σπίτι και διαπίστωσες ότι το ψυγείο έχει δυσάρεστες οσμές; Μην απογοητεύεσαι! Υπάρχουν πολλοί, εύκολοι τρόποι για να απομακρύνεις βρομιές, μούχλα και μυρωδιές σε λίγες μόλις ώρες.

Όλοι οι τρόποι που θα σε απαλλάξουν από αυτό το μείζον πρόβλημα. Με την ευκαιρία, αν έχετε κάποιο από αυτά τα τρόφιμα στο ψυγείο πετάξτε το αμέσως!

Πώς θα διώξεις τη μούχλα από το εσωτερικό του ψυγείου

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μείγμα νερού με χλωρίνη στο οποίο θα βουτήξεις ένα σφουγγάρι και με αυτό θα τρίψεις τις επιφάνειες. Μια άλλη λύση είναι να πάρεις μια παλιά σου οδοντόβουρτσα, να την βουτήξεις σε μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού και να τρίψεις τοπικά.

Δείτε το βίντεο

Πώς θα διώξεις τις δυσάρεστες οσμές από το ψυγείο σου

1) Mε μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα έχει την ικανότητα να απορροφά αποτελεσματικά τις δυσάρεστες οσμές. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιείται ευρέως για τον καθαρισμό διαφόρων αντικειμένων στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, αν μυρίζει το ψυγείο σου, είναι να απλώσεις μια λαδόκολλα σε ένα ράφι του ψυγείου και να βάλεις πάνω λίγη σκόνη μαγειρικής σόδας. Άφησέ το να δράσει για περίπου 24 ώρες ώστε να φύγουν οι μυρωδιές από το ψυγείο.

2) Με λεμόνι

Το λεμόνι φημίζεται για τις αντισηπτικές του ιδιότητες και μπορεί να σε βοηθήσει στον καθαρισμό του ψυγείου αλλά και την άμεση εξαφάνιση δυσάρεστων οσμών. Στύψε 1- 2 λεμόνια και βάλε το χυμό τους να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με μισή ποσότητα νερού. Όσο ακόμα το μείγμα είναι ζεστό, τοποθέτησε το στο ψυγείο για ένα βράδυ.

3) Με ξύδι

Το λευκό ξύδι είναι ένα εκπληκτικό καθαριστικό που μπορεί να σου δώσει λύση για πολλά προβλήματα μέσα στο σπίτι. Τοποθέτησε ένα μπολ ή ένα ανοιχτό φλιτζάνι με ξύδι στο πρώτο ράφι του ψυγείου σου και την επόμενη ημέρα θα έχουν απορροφηθεί όλες οι άσχημες οσμές.

4) Με κόκκους καφέ

Τοποθέτησε μία λαδόκολλα σε ένα ράφι του ψυγείου σου και κάλυψε την επιφάνεια της με κόκκους ελληνικού καφέ. Περίμενε μερικές ώρες, ώστε να δράσουν οι εκπληκτικές δυνάμεις του καφέ. Όταν αφαιρέσεις τη λαδόκολλα, όλες οι δυσάρεστες οσμές θα έχουν πια εξαφανιστεί.

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta