Το ένα του χέρι είναι γεμάτο μυρμήγκια. Τώρα προσέξτε ΤΙ θα συμβεί καθώς κουνάει το άλλο χέρι του από πάνω τους.. Απίστευτο!

Το παρακάτω βίντεο έχει γίνει viral, καθώς δείχνει πλήθος μυρμηγκιών να ψεκάζουν το άλλο χέρι του άντρα που τα κρατάει με κάποιου είδους οξύ. Όταν ο άντρας πλησιάζει τα μυρμήγκια, αυτά αντιδρούν ψεκάζοντας κάποια είδους χημική ουσία για να προστατευτούν.

Το βίντεο μπορεί να φαίνεται σοκαριστικό σε κάποιους, αλλά αυτή η συμπεριφορά των μυρμηγκιών είναι πιο κοινή από όσο θα πιστεύατε. Τέτοια μυρμήγκια απαντώνται στη Μεγάλη Βρετανία και σε πολλά μέρη του κόσμου.

Αρκετά είδη μυρμηγκιών ψεκάζουν μυρμηκικό οξύ ως αμυντικό τρόπο προστασίας για να τρομάξουν τους θηρευτές και να προλάβουν να διασκορπιστούν.

Το μυρμηγκικό οξύ δεν είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους, όμως αν πέσει στα μάτια ή σε μια ανοιχτή πληγή θα τσούξει. Η μυρωδιά του θυμίζει το ξίδι, και σίγουρα δε θέλετε να έχετε αυτή τη μυρωδιά πάνω σας.

Αν και το οξύ δεν βλάπτει τον άνθρωπο, αν ένα άτομο αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πλήθος μυρμηγκιών, η άμυνά τους με το μυρμηγκικό οξύ μπορεί να προκαλέσει κάποια βλάβη. Εκτός από το οξύ, τα μυρμήγκια μπορεί να επιτεθούν μαζικά τσιμπώντας.

Credit: Awm

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta