To μυστήριο με την αρκούδα που περπατά σαν άνθρωπος

Εδώ και λίγες ώρες, το βίντεο μιας αρκούδας που περπατά στα δύο της πόδια, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι, έχει τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα στο διαδίκτυο, προκαλώντας αμφιλεγόμενα σχόλια, σχετικά με το αν πρόκειται για φάρσα ή αν είναι πραγματικό.

Μάλιστα, το να αμφισβητηθεί η γνησιότητα του βίντεο δεν είναι και κάτι τόσο παράξενο, μιας και στις εικόνες που θα δείτε, κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένας άνθρωπος μέσα σε καλοσχεδιασμένο κοστούμι αρκούδας.

Η αλήθεια όμως είναι πως πρόκειται όντως για μια ασιατική μαύρη αρκούδα, ένα ζώο που ταλαιπωρήθηκε, μετά από πολυετή αιχμαλωσία και σήμερα ζει στις εγκαταστάσεις ενός πάρκου προστασίας άγριων ζώων στο Λάος. Το βίντεο δημοσιοποιήθηκε από την Eliza Jinata, κτηνίατρο του συγκεκριμένου πάρκου.

Όπως αναφέρει η γιατρός, ο λόγος που το ζώο περπατά και στέκεται σαν άνθρωπος είναι επειδή μεγάλωσε σε ένα υπερβολικά μικρό κλουβί, όπου για πολλά χρόνια του έδιναν ελάχιστη τροφή, ίσα-ίσα για να μένει ζωντανό, ώστε να μπορούν να παίρνουν το υγρό της χολής του για παράνομα ιατρικά σκευάσματα.

Αποτέλεσμα αυτής της πράξης ήταν η αρκούδα να μην αναπτυχθεί σωστά, έχοντας ένα ατροφικό σώμα, κάτι που σε συνδυασμό με τον μικρό χώρο που ζούσε, την οδήγησε να αναπτύξει αυτό το βάδισμα. Είναι εφικτό για τη συγκεκριμένη αρκούδα, λόγω το μικρού σωματικού της βάρους.

Πάντως, όπως αναφέρει η Eliza στο προσωπικό της blog, έχουν σημειωθεί ως τώρα γύρω στις 10.000 περιπτώσεις, όπου σπάνιες αρκούδες σαν αυτή ζουν σε παρόμοιο καθεστώς αιχμαλωσίας.

[via]

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta