Τι να Σκέφτεστε όταν σας Κρίνουν οι Άλλοι…

Ο Toby Morris, ένας Αυστραλός σκιτσογράφος έχει δημιουργήσει  μια σειρά από σκίτσα για να μας διδάξει ένα σημαντικό μάθημα: δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες στη ζωή.

Αυτή είναι η ιστορία δύο διαφορετικών ανθρώπων που έχουν γεννηθεί σε εντελώς διαφορετικές οικογένειες, των οποίων τα μέλη παίζουν αντίθετο ρόλο στη ζωή των παιδιών τους.

Αυτός είναι ο Richard. Οι γονείς του είναι μια χαρά. Το σπίτι του είναι ζεστό και στεγνό. Τα ράφια γεμάτα βιβλία και το ψυγείο γεμάτο φαγητό. 

Αυτή είναι η Paula. Το σπίτι της είναι γεμάτο ανθρώπους αλλά δεν έχει κάτι άλλο. Έχει θόρυβο και υγρασία και συνεχώς αρρωσταίνει.

Οι γονείς του Richard θα έκαναν τα πάντα για το παιδί τους. Πηγαίνει σε ένα καλό σχολείο και γι’αυτό έχουν υψηλές απαιτήσεις από το γιο τους.

Οι γονείς της Paula θα έκαναν και εκείνοι τα πάντα για το παιδί τους, γι’αυτό και δουλεύουν δύο δουλειές. Στο σχολείο της έχει πολλά παιδιά και οι καθηγητές δεν προλαβαίνουν να προσέξουν όλα τα παιδιά το ίδιο. Οι γονείς της όμως δεν έχουν και τόσες πολλές απαιτήσεις από εκείνη. 

Και με τα χρόνια, όλες αυτές οι διαφορές αρχίζουν να δημιουργούν κάτι πολύ δυνατό. Και επειδή κάθε μικρή διαφορά μπορεί να παραμένει απαρατήρητη, ο Richard μπορεί να νομίζει ότι αξίζει να είναι υπό έλεγχο και η Paula να νομίζει ότι αυτή είναι η θέση της. 

’Δεν υπάρχει όμως αυτό που λένε αυτοδημιούργητος. Είμαστε το αποτέλεσμα χιλιάδων ανθρώπων. Οποιοσδήποτε μας έχει βοηθήσει ή μας έχει ενθαρρύνει με τα λόγια του, έχει συμβάλλει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας, όπως και της επιτυχίας μας.’

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta