12 αγαπημένες παιδικές σειρές, που όλοι μας λατρεύαμε όταν ήμασταν παιδιά.

Ξεχνιέται η Κάντυ-Κάντυ;

Η νοσταλγία των παιδικών χρόνων ξυπνά αναμνήσεις από μια εποχή που η ιδιωτική τηλεόραση δεν υπήρχε και οι παιδικές σειρές που προβάλλονταν στα δύο κρατικά κανάλια κυριολεκτικά μας καθήλωναν. Ένα ταξίδι στον χρόνο ξεκινά με τις παιδικές σειρές που λατρέψαμε και μεγαλώσαμε μαζί τους.

Χάιντι

Η Χάιντι ήταν ένα μικρό ορφανό κορίτσι που μεγάλωνε με τον κτηνοτρόφο παππού του στις Ελβετικές Άλπεις. Με την αθωότητα και τον πρόσχαρο χαρακτήρα της κέρδισε τη συμπάθεια και την αγάπη όλων των ηρώων της σειράς, με μοναδική εξαίρεση τη δεσποινίδα Ροτενμάιερ, γκουβερνάντα της Κλάρας, του κοριτσιού που ήταν καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι και που η Χάιντι του κρατούσε συντροφιά.

Του Κουτιού τα Παραμύθια

Ποιος δεν έχει τραγουδήσει ως παιδί το τραγούδι με το οποίο ξεκινούσε αυτή η σειρά! «Φα δίεση ο Φιόγκος και ο Ρούχλας είναι Λα, ο Σεβαστιανός διηγείται στη γραμμή του Σι και στο Μι τραγουδάει παραμύθια η Μελιά». Και ποιος δεν έχει ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών μαζί με την μικρή Παρασκευούλα, η οποία κάτω από το κρεβάτι της είχε κρυμμένο ένα μεγάλο κουτί που μέσα του υπήρχε κρυμμένος ένα ολόκληρος κόσμος γεμάτος παραμύθια, από κάθε γωνιά της Γης.

Κάντυ-Κάντυ

Πόσα κορίτσια δεν συγκινήθηκαμε με την ιστορία της όμορφης ξανθιάς κοπέλας με τις φακίδες στη μύτη, που μεγάλωσε σε ένα ορφανοτροφείο, το σπίτι Πόνυ, κοντά στη λίμνη Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Η Κάντυ ερωτεύτηκε τον Άντονυ αλλά η σχέση τους διακόπηκε απότομα καθώς εκείνος έχασε τη ζωή του σε ένα ατύχημα με το άλογο στο κυνήγι αλεπούς.

Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον

Ένα από τα παιδικά προγράμματα που θυμόμαστε με νοσταλγία. Το παραμύθι αναφερόταν στις περιπέτειες ενός τεμπέλικου αγοριού, του Νιλς Χόλγκερσον, που του άρεσε να ταλαιπωρεί τα ζώα και τους ανθρώπους. Μια μέρα όμως το παράκανε παίζοντας ένα άσχημο παιχνίδι σε έναν νάνο. Εκείνος για να τον τιμωρήσει τον μεταμόρφωσε σε ένα μικροσκοπικό ανθρωπάκι κι έτσι ο Νιλς βρέθηκε να ταξιδεύει με ένα κοπάδι αγριόχηνες σε όλο τον κόσμο και εμείς να παρακολουθούμε ανελλιπώς τις περιπέτειες του.

Thundercats

Θάντερ, Θάντερ… Θάντερκατς! Η αγαπημένη ομάδα ανθρωποειδών από τον πλανήτη της Θαντέρα, ο Τζάγκα που ήταν ο μεγαλύτερος όλων, και οι Πάνθρο, Τσιτάρα, Τάιγκρα, Γουάιλικατ, Γουάλικιτ, Σναρφ, Λαιόνο, και φυσικά ο κακός της ιστορίας, ο δαιμονικός Μάμρα, μας έκαναν να μην ξεκολλάμε από την οθόνη.

Αστυνόμος Σαΐνης

Με τη φράση «Εμπρός, καλό μου χέρι!» ξεκινούσαν όλα! Ο πάντα αδέξιος και κάπως ανόητος ντεντέκτιβ αστυνόμος Σαΐνης μας κρατούσε καθηλωμένους με τις περιπέτειές του. Με μόνη βοήθεια τα βιονικά εξαρτήματα που είχε ενσωματωμένα στο σώμα του και την ανηψιά του, που ήταν ιδιοφυία της τεχνολογίας, κατάφερνε πάντα να βγει νικητής από τις παγίδες που του έστηνε ο κακός Δρ. Κλάου, το πρόσωπο του οποίου δεν είδαμε ποτέ.

Μάγια η μέλισσα

Αξέχαστη παραμένει και η ιστορία της μικρής μέλισσας με το όνομα Μάγια, η οποία ήταν υπερβολικά αεικίνητη, ανεξάρτητη και περίεργη για να χάνει το χρόνο της στο μελίσσι και έμπλεκε συνέχεια σε περιπέτειες που την οδηγούσαν σε μπελάδες. Ευτυχώς όμως, με τη βοήθεια του Φλιπ της ακρίδας και του κολλητού της φίλου Βίλλυ, κατάφερνε να γλιτώσει μια χαρά.

Ροζ Πάνθηρας

Όλα ξεκίνησαν το 1963, όταν ο δημοφιλής σκηνοθέτης Blake Edwards θέλησε να βάλει στην ταινία του μια πρωτότυπη εισαγωγική ενότητα και γι’ αυτό ανέθεσε στον Ντέιβιντ ντε Πατιέ και στον σκηνοθέτη κινουμένων σχεδίων Φριτζ Φρέλεγκ να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό. Έτσι δημιουργήθηκε αυτό το ροζ πανέξυπνο, πολυμήχανο και με ένα ύφος απάθειας πλασματάκι που κέρδισε την καρδιά όλων μας, ενώ το μουσικό θέμα της σειράς παραμένει διαχρονικό, με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Στρουμφάκια

Τι να πει κανείς για αυτά τα υπέροχα γαλάζια ανθρωπάκια που ζουν μέσα στο δάσος, στο περιβόητο στρουμφοχωριό, και με τις περιπέτειες τους από το ανελέητο κυνήγι του μάγου Δρακουμέλ και της γάτας του Ψιψινέλ συνεχίζουν να κρατούν συντροφιά μέχρι και σήμερα στα παιδιά.

Μικρό μου Πόνυ

Μια ομάδα από πανέμορφα, πολύχρωμα πόνυ κατοικούν σε μια μακρινή και ονειρική κοιλάδα όπου ζουν ήρεμα και αρμονικά. Συχνά τα επισκέπτεται η Μέγκαν, μια δεκατριάχρονη κοπέλα, και μαζί ζουν περιπέτεις πέρα από κάθε φαντασία.

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες

To αξιολάτρευτο λιοντάρι Φιλέας Φογκ και η συντροφιά του προσπαθούσαν να κερδίσουν το στοίχημα που είχαν βάλει και να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες.

Φρουτοπία

Μια μακρινή χώρα -που συνόρευε δυτικά με το Αβγατηγανιστάν, ανατολικά με το Πιπερού και βορειοδυτικά με τη χώρα του Χασμουρητού- όπου τα φρούτα και τα λαχανικά ήταν υπόδουλα στους μανάβηδες. Η ξαφνική όμως και ανεξήγητη εξαφάνιση του Μανώλη του μανάβη δημιουργεί πανικό και αναγκάζει όλους τους μανάβηδες της περιοχής να εγκαταλείψουν τη χώρα και έτσι τα φρούτα κυρύσουν την ανεξαρτησία τους με αρχηγό τους τον Αιμίλιο το μήλο και ορκίζονται να μην αφήσουν ποτέ ξανά μανάβη να πατήσει στη Φρουτοπία.

Πηγή: familyinaction.gr

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta