Θέα από αεροπλάνο: Εκπληκτικές φωτογραφίες που δείχνουν ποια είναι η καλύτερη θέση όταν ταξιδεύετε

View of Golden Gate Bridge from airplane window --- Image by © Geo Rittenmyer/Corbis

Όταν πρόκειται να επιλέξετε την καλύτερη θέση στο αεροπλάνο, είναι σίγουρο ότι ποτέ δεν επιλέγετε τη θέση δίπλα στο φτερό.

Όχι μόνο αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητές να χτυπηθείτε από το καροτσάκι της αεροσυνοδού, αλλά μια επιλογή δίπλα στο παράθυρο μπορεί επίσης να προσφέρει αναμφισβήτητα θέα που κόβει την ανάσα.

Ποιος καλύτερος τρόπος για να δείτε το Μανχάταν ή τη γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο από απόσταση; Ή για να δείτε τον κοραλλιογενή ύφαλο του Great Barrier με ένα νέο τρόπο;

Και ακόμα και το χειμώνα, η χιονισμένη πανοραμική θέα της Αυστρίας από τον αέρα είναι εξίσου θεαματική όσο οι τιρκουάζ ωκεανοί της Καραϊβικής.

Επιπλέον, δεν μπορούμε να σκεφτούμε ένα πιο επιβλητικό θέαμα από αυτό του όρους Κιλιμάντζαρο να βγαίνει πάνω από τα σύννεφα.

Μερικές από τις καλύτερες αεροφωτογραφίες μπορούν να τραβηχτούν από την άνεση του καθίσματος από το παράθυρό σας.

Παρακάτω, επιλέξαμε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Μια εκπληκτική φωτογραφία από το Lee Thompson της Καραϊβικής.

Αυτή η απίστευτη φωτογραφία τραβήχτηκε πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο σε μια πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Χονγκ Κονγκ.

Χρειάζεστε έναν ακόμη λόγο για να κλείσετε μια θέση δίπλα στο παράθυρο; Απλά ρίξτε μια ματιά στον ορίζοντα του Σικάγο να αντικατοπτρίζεται στη λίμνη Μίσιγκαν, όπως φαίνεται από αυτό το παράθυρο του αεροπλάνου.

Το πρώτο πρωινό φως φωτίζει το Ντίσελντορφ με έναν εντελώς νέο τρόπο, όπως φαίνεται σε αυτή τη φωτογραφία.

Περιστασιακά, όσοι είναι σε θέση δίπλα στο παράθυρο ίσως δουν ακόμη και δασική πυρκαγιά να λυμαίνεται στην ύπαιθρο, όπως αυτή νότια του Big Sur στη Καλιφόρνια.

Όσο θεαματικό είναι το πρωινό φως, το ηλιοβασίλεμα είναι εξίσου εντυπωσιακό, όταν παρατηρείται από τον αέρα. Στη φωτογραφία: ο ήλιος να δύει βόρεια της Μπανγκόκ.

Πετώντας πάνω από την Inside Passage στην Αλάσκα προσφέρει εκπληκτική θέα των παγετώνων, των φιόρδ και των χιονισμένων βουνών.

Όσοι πετούν σε ένα από τα πολλά αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, κάποιοι τυχεροί ταξιδιώτες θα πάρουν μια υπέροχη θέα του Μανχάταν.

Και το βράδυ, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ προσφέρει ακόμα πιο όμορφες εναέριες όψεις, όπως αυτή η περιοχής που φωτίζεται το σούρουπο.

Βλέποντας το Grand Canyon από το έδαφος είναι μαγευτική εικόνα από μόνη της, αλλά έχει μια εντελώς διαφορετική προοπτική αν το δείτε από τον αέρα.

Τα γραφικά χιονισμένο τοπίο του γοητευτικού Σάλτσμπουργκ, Αυστρία.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο επιβλητικό από το να βλέπεις το πανέμορφο όρος Κιλιμάντζαρο να ξεπροβάλλει από το έδαφος από το παράθυρο του αεροπλάνο σας.

Δεν είστε της κατάδυσης; Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε την όμορφη θέα της Αυστραλίας, απλά πετούν πάνω από το Great Barrier Reef.

Η γέφυρα Golden Gate είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία του Σαν Φρανσίσκο και ξεχωρίζει από τον ωκεανό – ειδικά όταν τη δείτε από τον αέρα.

Θα ήταν δύσκολο να μην ενθουσιαστείτε για τις διακοπές σας, αν δείτε τα νησιά Turks και Caicos έξω από το παράθυρό σας.

Φωτογραφίας της Μάγχης κατά τη διάρκεια πτήσης από το Σαουθάμπτον προς Μπρεστ.

Βλέποντας μια τεράστια μητρόπολη, όπως αυτή του Νέου Δελχί, Ινδία (φωτογραφία), από τον ουρανό σίγουρα θα νιώσει κάποιος να αισθάνεται μικρός και ασήμαντος.

Ο επαγγελματίας φωτογράφος Julian Έλιοτ έβγαλε αυτή την εκπληκτική εικόνα των Άλπεων, όταν ο ίδιος πέταξε από πάνω τους τον Ιούλιο.

Για εκείνους που αναχωρούν από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι, κλείστε μια θέση στο παράθυρο για να έχετε την ευκαιρία να δείτε το κέντρο του Μαϊάμι και το South Beach από τον ουρανό.

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta