ΤΕΣΤ: Το 97% των Ανθρώπων Δεν μπορεί να Διακρίνει ένα Μοτίβο σε Αυτά τα Χρώματα. Εσείς Μπορείτε;

Αυτό το τεστ προσφέρει μια τέλεια ευκαιρία να εξετάσετε τα μάτια σας, καθώς και την ικανότητα του εγκεφάλου σας να εντοπίζει και να αναγνωρίζει διαφορετικά χρώματα.

Χρησιμοποιεί χρωματιστές εικόνες με διαφορετικά μοτίβα, κάνοντας την ερώτηση ποιο χρώμα καταλαμβάνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό της εικόνας. Στο τέλος, θα μάθετε αν υπάρχει κάποιο ζήτημα με την οπτική σας αντίληψή με τα χρώματα και πόσο ακριβής είναι. Πρέπει πάντα να ελέγχουμε την όραση μας και να επισκεπτόμαστε οφθαλμίατρο, αν προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Ενώ πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να δουν ορισμένα χρώματα στα μοτίβα του τεστ, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν αχρωματοψία. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την όραση και το επίπεδο της οξύτητας, που βλέπουμε τα πράγματα. Είτε φοράτε γυαλιά ή φακούς επαφής είτε δεν φοράτε τίποτα, το πόσο καλά μπορείτε να δείτε, καθώς και η ηλικία, η διατροφή, διάφορα θέματα υγείας, και άλλοι παράγοντες παίζουν ρόλο. Ακόμη και η οθόνη του υπολογιστή και η ανάλυσή της μπορεί να επηρεάσει την όρασή σας.

Όσον αφορά την αχρωματοψία, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο και στην πραγματικότητα είναι πιο συχνό από όσο φανταζόμαστε. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα colourblindawareness.org, περίπου 1 στους 12 άντρες και 1 στις 200 γυναίκες επηρρεάζονται από την αχρωματοψία σε κάποιο βαθμό. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα μάτια τους έχουν μια μειωμένη ικανότητα να δουν ή/και να διακρίνουν συγκεκριμένο χρώμα ανάμεσα σε άλλα. Είναι μια ανεπάρκεια αντίληψης χρωμάτων.

Ενώ οι περισσότεροι γεννιούνται με αχρωματοψία και την κληρονομούν γενετικά, υπάρχουν και επίκτητοι τρόποι κατά τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου. Αυτά συμπεριλαμβάνουν ατυχήματα, που έχουν ως αποτέλεσμα κάποια βλάβη στον εγκέφαλο ή στον αμφιβληστροειδή και έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία, που προκαλεί βλάβη στον αμφιβληστροειδή. Άλλοι παράγοντες μπορεί να είναι εκφύλιση της ώχρας κηλίδας, ορισμένες ασθένειες, ναρκωτικά, και έκθεση σε χημικές ουσίες κατά την πάροδο του χρόνου.

Επιπλέον, υπάρχουν διάφορα είδη και επίπεδα της αχρωματοψίας που συνδέονται συχνά με ορισμένα χρώματα που ένα άτομο έχει πρόβλημα να το ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα. Ένα κοινό παράδειγμα είναι το κόκκινο-πράσινο χρώμα, όπου οι άνθρωποι δυσκολεύονται να τα ξεχωρίσουν μεταξύ τους.

Είναι σημαντικό να έχετε υπόψιν, ότι αν πιστεύετε ότι χάνετε την όρασή σας, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα έναν ειδικό να το ελέγξει, καθώς μόλις η όραση αρχίζει να χειροτερεύει, είναι δύσκολο να επανέλθει στην αρχική της κατάσταση. Δοκιμάστε αυτό το τεστ με χρώματα για να εξετάσετε πόσο δυνατή είναι η χρωματική σας αντίληψη και μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας.

Credit: sun-gazing.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta