Τεστ: Ποια είναι η Ηλικία Σας με βάση το Πως Βλέπετε τα Χρώματα;

Το ρητό «η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός” ισχύει για πολλούς ανθρώπους. Επειδή ένα χαρτί λέει ότι είστε κάποιας συγκεκριμένης ηλικίας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμπεριφέρεστε σύμφωνα με αυτό που η κοινωνία θεωρεί ότι είναι κατάλληλο για την ηλικία σας. Πολλοί από εμάς αισθανόμαστε νέοι μέσα μας και συχνά απολαμβάνουμε δραστηριότητες που μας κρατούν σε επαφή με τα νεανικά μας χρόνια.

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν και εκείνοι που είναι πιο σοφοί από τα χρόνια τους και για αυτό ενεργούν πιο ώριμα από την ηλικία τους. Όταν αφορά την όρασή μας όμως, η επιστήμη έχει διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι διαφορετικής ηλικίας τείνουν να έχουν διαφορετικά επίπεδα αντίληψης των χρωμάτων. Ένας έφηβος μπορεί να δει πορτοκαλί όταν κοιτάζει μια εικόνα, αλλά κάποιος σαράντα χρόνια μεγαλύτερος μπορεί να δει κόκκινο, όταν κοιτάζει την ίδια ακριβώς εικόνα.

Μέρος του τι επηρεάζει την αντίληψή μας για τα χρώματα είναι το πώς προσεγγίζουμε μια εικόνα όταν την κοιτάμε. Για παράδειγμα, οι νεαροί ενήλικες θα προσέξουν στην αρχή τις λεπτομέρειες των στοιχείων και τον τρόπο με τον οποίο δένουν μεταξύ τους, προτού δουν ολόκληρη την εικόνα. Σε αντίθεση, ένα ηλικιωμένο άτομο δεν χρειάζεται να κάνει τίποτε από αυτά και αντίθετα βλέπει ολόκληρη την εικόνα πριν εστιάσει σε κάποιο ξεχωριστό τμήμα που πιάνει το μάτι του. Ως εκ τούτου, τα συγκεκριμένα χρώματα που πιστεύετε ότι έχετε αντιληφθεί μπορεί να λένε πολλά για την ηλικία σας και την τωρινή κατάσταση της ζωής σας.

Το παρακάτω τεστ σας προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να δοκιμάσετε τα μάτια σας και τον εγκέφαλο σας και πως αντιλαμβάνονται διαφορετικά χρώματα. Ανακαλύψτε αν ό, τι αποκαλύπτει για σας είναι αλήθεια και αν τα αποτελέσματα μετρούν την πραγματική σας ηλικία ή όχι. Καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε και αφιερώστε λίγο χρόνο για να διασκεδάσετε απαντώντας σε μερικές ερωτήσεις!

Credit: sun-gazing.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta