ΤΕΣΤ: Είστε Μήπως Υποχόνδριος;

Κάποια στιγμή στη ζωή μας, όλοι έχουμε κάνει λανθασμένη διάγνωση στον εαυτό μας με κάποια ασθένεια, που εντέλει δεν είχαμε ποτέ.

Ίσως να να νιώθατε πόνους και πονόλαιμο, και πιστεύατε ότι είχατε κάποια ίωση, αλλά την επόμενη μέρα ήσαστε περδίκι. Ή εμφανίστηκε μια κρεατοελιά και υποθέσατε ότι είναι καρκινική, και μόλις εξεταστήκατε δεν ήταν τίποτα το ανησυχητικό. Αυτά τα πράγματα συνεχώς συμβαίνουν, ειδικά στις μέρες μας που έχουμε άμεση πληροφόρηση μέσω του διαδικτύου. Ωστόσο, αν βρίσκετε τον εαυτό σας συχνά σε τέτοιες καταστάσεις, πιθανόν να είστε υποχόνδριος.

Σύμφωνα με το Αγγλικό Λεξικό του Όξφορντ ως υποχονδρίαση ορίζεται το “μη φυσιολογικό άγχος για την υγεία του ατόμου, ιδίως με τον αδικαιολόγητο φόβο ότι κάποιος έχει μια σοβαρή ασθένεια.” Ένα άτομο που υποφέρει από υποχονδρίαση, συνεχώς είναι προκατειλημμένο με σκέψεις και φόβους αν είναι ή όχι άρρωστοι, στο σημείο που αυτές οι ανησυχίες επηρρεάζουν αρνητικά τη ζωή τους. Συχνά γίνονται εμμονικοί και δε μπορούν να καθαρίσουν το μυαλό τους από παράλογους φόβους για την υγεία τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τακτικές επισκέψεις σε γιατρούς, σε μια προσπάθεια να κάνουν διάγνωση, αλλά ακόμα και με τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, συνεχίζουν και αναζητούν ιατρική παρακολούθηση.

Η υποχονδρίαση συχνά είναι εξουθενωτική, και είναι πιο συχνή από όσο πιστεύετε. Ψυχολόγοι και γιατροί εκτιμούν ότι περίπου το 0,8-8,5% του πληθυσμού των ΗΠΑ υποφέρει από υποχονδρίαση. Προσβάλλει άντρες και γυναίκες εξίσου, και συνήθως εμφανίζεται στη νεαρή ενηλικίωση, μπορεί ωστόσο, να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Γι’ αυτό λοιπόν αν ανησυχείτε υπερβολικά για την υγεία σας, ή το πιστεύουν άλλοι για εσάς, δοκιμάστε να κάνετε το παρακάτω τεστ. Θα σας βοηθήσει να εκτιμήσετε αν δείχνετε ή όχι σημάδια υποχονδρίασης.

Δοκιμάστε το και μοιραστείτε με τους φίλους σας! Τι έδειξαν τα αποτελέσματά σας;

Credit: sun-gazing.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta