ΤΕΣΤ: Είναι η Όρασή σου τόσο καλή όσο νομίζεις;

Αυτό το τεστ είναι μία τέλεια ευκαιρία να τεστάρετε τα μάτια σας, το μυαλό σας και τη δυνατότητα να διακρίνεται οφθαλμαπάτες και διαφορετικά χρώματα. Συνδυάζει οπτικές προκλήσεις με εγκεκριμένες μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να εντοπιστεί η αχρωματοψία. 

Τελειώνοντας το τεστ θα ξέρετε αν έχετε κάποιο πρόβλημα με την όρασή σας. Ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για την όρασή σας και είναι καλύτερο να κάνετε τακτικούς ελέγχους για να εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα στην αρχή του.

Σύμφωνα με μελέτες, περίπου 1/12 άντρες και 1/200 γυναίκες έχουν αχρωματοψία σε κάποιο βαθμό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην βλέπουν καθόλου χρώμα ή απλά να έχουν πρόβλημα στο να ξεχωρίζουν τα διάφορα χρώματα.

Η αχρωματοψία συνδέεται με την ηλικία, συγκεκριμένες ασθένειες, ναρκωτικά και έκθεση σε χημικά για μεγάλες περιόδους. Επίσης υπάρχουν διαφορετικά αχρωματοψίας, ανάλογα με τα χρώματα που δεν μπορεί να ξεχωρίσει ο καθένας.

Ένα συνηθισμένο παράδειγμα είναι το να μπερδεύουν το κόκκινο με το πράσινο.

Αντιθέτως, οι οφθαλμαπάτες έχουν να κάνουν με την αλληλεπίδραση των ματιών, του εγκεφάλου και της αντίληψης.

Με άλλα λόγια, είναι όταν κοιτάμε κάτι, αλλά καταλήγουμε να βλέπουμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Κοιτάμε το Χ, αλλά νομίζουμε ότι βλέπουμε το Υ. Γενικά, υπάρχουν πολλών ειδών οπτικές οφθαλμαπάτες και χωρίζονται σε κατηγορίες.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αν πιστεύετε ότι χάνετε την όρασή σας, καλό είναι να επισκεφτείτε έναν γιατρό, γιατί είναι μία διαδικασία μη αναστρέψιμη. Κάντε το τεστ και δείτε πόσο καλά βλέπουν τα μάτια σας!

Credit: sun-gazing.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta