Τεράστια ανακάλυψη στην Κρήτη: Βρέθηκε ανθρώπινο αποτύπωμα 6 εκατομμυρίων ετών! Σοκαρισμένοι οι αρχαιολόγοι δεν πιστεύουν ότι…

Οι επιστήμονες έκαναν πρόσφατα μια ανακάλυψη στο νησί της Κρήτης – ανακάλυψαν κάτι που ισχυρίζονται ότι έχει ηλικία 5,7 εκατομμύρια χρόνια. Απολιθώματα με ανθρώπινα χαρακτηριστικά βρέθηκαν στον Τράχηλο της δυτικής Κρήτης. Τα απολιθώματα είναι αποτυπώματα δύο ποδιών και δείχνουν ότι το πλάσμα που τα άφησε είχε προεξέχον κότσι, μεγάλο δάχτυλο ποδιού και καθόλου νύχια.

Η ανακάλυψη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Proceedings of the Geologists’ Association. Στο άρθρο, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι τα αποτυπώματα δείχνουν ότι υπήρχαν στην δυτική Ευρώπη πίθηκοι με δύο πόδια και ανθρώπινα χαρακτηριστικά περίπου 5,7 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Πριν από αυτή την ανακάλυψη, οι επιστήμονες ισχυρίζονταν ότι το παλαιότερο γνωστό ανθρωποειδές απολίθωμα είχε ηλικία 4,4 εκατομμύρια χρόνια. Το ονόμασαν Ardipithecus ramidus και λένε ότι το απολίθωμα δείχνει ότι περπατούσε με πόδια που έμοιαζαν με πιθήκου στην Αιθιοπία.

Ο Per Ahlberg, ένας από τους συγγραφείς του άρθρου, δήλωσε: «Αυτή η ανακάλυψη ανατρέπει την θεμελιωμένη περιγραφή της πρώιμης εξέλιξης του ανθρώπου και μπορεί να προκαλέσει διαμάχες. Αναμένεται να δούμε αν η κοινότητα ερευνητών της ανθρώπινης καταγωγής θα αποδεχτεί τα απολιθώματα σαν απόδειξη της παρουσίας του ανθρωποειδούς στην Κρήτη.»

Στις αρχές του έτους, ερευνητές που ακολουθούν την θεωρία της εξέλιξης ανακοίνωσαν ότι οι πρόγονοι μας μπορεί να διαχωρίστηκαν από τους χιμπατζήδες στα λιβάδια της Ευρώπης, αντί για την σαβάνα της Αφρικής.

Βασίζουν τα ευρήματα τους σε δύο απολιθώματα σαγονιών, τα οποία ισχυρίζονται ότι είναι 7,2 εκατομμυρίων ετών. Τα σαγόνια αυτά έχουν παρόμοια δόντια με τους ανθρώπους, όχι με τους χιμπατζήδες.

Δείτε στο βίντεο περισσότερα για την ανακάλυψη ενός άλλου απολιθώματος:

Credit: davidwolfe.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta