Τέλος τα γηροκομεία: Η καινούρια μόδα είναι να γερνάμε με τους φίλους μας

Ο παγκόσμιος πληθυσμός γερνάει και η Δανία πρωτοπορεί ξανά πρώτη από όλους. Δημιούργησε ένα νέο σχέδιο στέγασης ηλικιωμένων στηρίζεται στις φιλίες και τις κοινωνικές επαφές που δημιουργούνται σε μια κοινότητα.

Τι θα συμβεί έως το 2050

Μέχρι το 2050 ο αριθμός των ατόμων άνω των 60 ετών θα έχει τριπλασιαστεί. Αυτό δεν σημαίνει όμως απαραίτητα πως θα πρέπει να θυσιάσουμε την ποιότητα ζωής μας

Οι πιο πολλοί ηλικιωμένοι είτε φροντίζονται από τα παιδιά τους, είτε πάνε σε γηροκομεία.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι πιο τολμηροί που δεν θέλουν να ζήσουν μόνοι τους και επιλέγουν να ζήσουν με τους φίλους τους, αναφέρει το fabiosa.guru.

Το νέο σχέδιο στέγασης

Ένα σχέδιο στέγασης που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στη Δανία και στηρίζεται στις φιλίες και τις κοινωνικές επαφές που δημιουργούνται σε μια κοινότητα.

Είναι κάτι σαν ιδιωτικό χωριό, όπου κάθε κάτοικος ή ζευγάρι έχει το δικό του σπίτι και υπάρχουν επιπλέον κοινόχρηστοι χώροι δραστηριοτήτων και αναψυχής.

Κάθε «χωριό» έχει κανόνες

Σύμφωνα με τον Independent, το νέο μοντέλο λειτούργησε τόσο καλά που έχει ήδη επεκταθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ.

Εξαιρετική ιδέα για τους ηλικιωμένους που επιθυμούν να συνεχίσουν να ζουν τις ζωές τους με αξιοπρέπεια και να κοινωνικοποιούνται με τους φίλους τους παραμένοντας ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου.

Related posts

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta

«Ράγıσαν» κı οι πέτρες: «Δεν τον ήθελα ήρωα, τον ήθελα απλώς κοντά μας» – Σπαpάζει η αδερφή του 40χρονου Επισμηναγού