Τα πιο τρομακτικά μέρη του πλανήτη – Χρήστες του Instagram ρισκάρουν τη ζωή τους για μια φωτογραφία σε αυτά

Mihaela Dinca.JPG

Είτε κρέμονται από βράχια που είναι έτοιμα να καταρρεύσουν είτε στέκονται στην άκρη ενός πανύψηλου καταρράκτη, δεν υπάρχει κανένα δύσβατο σημείο που οι χρήστες του Instagram δεν έχουν επισκεφτεί για να μη χάσουν την τέλεια φωτογραφία.

Όμως, ενώ είναι εύκολο να ξεχάσουμε τους κινδύνους όταν βλέπουμε τα “Like” να πέφτουν το ένα μετά το άλλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ορισμένες από αυτές τις τοποθεσίες θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες.

Εδώ είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες … που θα μπορούσαν να είναι ακόμη και οι τελευταίες για κάποιους πολύ ριψοκίνδυνους…

Kjeragbolten, Νορβηγία

Me again, in the same #blue dream @Kjeragbolten #norway #fjord #kjerag #kjeragbolten #lysefjorden #rock #mountains #trekking #adrenaline #photography #outdoors #outdooractivities #landscape #mihaeladincaphotography

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Mihaela Dinca (@mihaeladincaphotography) στις

Ну и куда ж без прыжков 😉 #сбежатьнакрайсвета #kjerag #kjeragbolten

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @poonker στις

Οι τουρίστες στην Νορβηγία επισκέπτονται συχνά τον συγκεκριμένο βράχο ώστε να τραβνήξουν τις πιο τολμηρές φωτογραφίες. Κάποιες από αυτές είναι ίσως από τις πιο επικίνδυνες που έχουν ληφθεί ποτέ.

Το Kjeragbolten – το επίσημο όνομα του βράχου – βρίσκεται στην άκρη του όρους Kjerag της Νορβηγίας. Βρίσκεται σε ύψος 1.700 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι ένας δημοφιλής προορισμός για όσους αγαπούν την περιπέτεια και είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν τη ζωή τους για μια αξέχαστη φωτογραφία διακοπών.

Παρά το ότι η βροχή κάνει την επιφάνεια του ολισθηρή, οι επισκέπτες σε αυτές τις φωτογραφίες πηδούν πάνω στον βράχο και ποζάρουν με τα χέρια τους στον αέρα ή με εκτεταμένο τον αντίχειρα, καθώς άλλοι τουρίστες περιμένουν τη σειρά τους.

Γέφυρα της Μόσχας

@thejameskingston on the moscow bridge climbing with @mustangwanted ?? #insane #jameskingston #mustangwanted #freerun #freeclimbing #awesome #idols #moscowbridge #best ???

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης ✌?️ (@damonzimmer) στις

Θα πρέπει να είναι κάποιος πολύ γενναίος για να ανέβει τη γέφυρα της Μόσχας.

Δυστυχώς στο μέρος αυτό εξελίχθηκε μια τραγωδία:
Τον περασμένο Ιούνιο μία 21χρονη τελειόφοιτος πανεπιστημίου έπεσε από ύψος 12 μέτρων βρίσκοντας τραγικό θάνατο, ενώ πόζαρε για μία ριψοκίνδυνη σέλφι.

Δεν ήταν το πρώτο ατύχημα που πραγματοποιήθηκε στη γέφυρα, καθώς νωρίτερα φέτος ένας Ρώσος μαθητής αποθανατίστηκε με κάμερα να πέφτει από ύψος 30 μέτρων βρίσκοντας το θάνατό, αφού κατά λάθος άρπαξε ένα καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος 30.000 volt ενώ έκανε ένα βίντεο ελεύθερης αναρρίχησης.

Grand Canyon

Life begins at the end of your comfort zone.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Jessica Little (@jessica_ann_little) στις

? #grandcanyon #crandcanyonnationalpark #topoftheworld #traveltheworld #viewporn #isnttheworldbeautiful

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Selina van Houten (@selinavanhouten) στις

Πάνω από 4,5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται το Grand Canyon σε ετήσια βάση, όμως δυστυχώς κοστίζει τη ζωή κατά μέσο όρο σε 12 άτομα ανά έτος, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του πάρκου.

Οι αιτίες θανάτου είναι ποικίλες και μπορεί να είναι από εξάντληση, θερμότητα, αφυδάτωση, ιατρικές παθήσεις, αυτοκτονία, ή γλίστρημα από την άκρη γκρεμού.

Πέρυσι ένας πατέρας από το Τέξας έπεσε στο κενό, όταν επισκέφτηκε το μέρος με την οικογένειά του, φτάνοντας τους 685 θανάτους που έχουν καταγραφεί συνολικά στο εθνικό πάρκο.

Preikestolen, Forsand, Νορβηγία

Δεν θα θέλατε να σταθείτε πουθενά κοντά στην άκρη αυτής της τρομακτικά ψηλής τοποθεσίας, η οποία ονομάζεται Preikestolen, ή Άμβωνας Βράχου.

Μια ολίσθηση μπορεί να οδηγήσει σε πτώση από έναν απότομο γκρεμό, 600 μέτρων.

Το ζοφερό αυτό ενδεχόμενο δεν εμποδίζει τους λάτρεις της περιπέτειας καθώς 200.000 τουρίστες συρρέουν στην περιοχή κάθε χρόνο.

Ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται εκεί πάνω καθώς πέρυσι ένας ισπανός βούτηξε στον γκρεμό, ενώ φωτογράφιζε, και αναζωπύρωσε τη συζήτηση για το αν ένας φράχτης ασφαλείας θα πρέπει να εγκατασταθεί εκεί πέρα ώστε να προστατεύσει τους επισκέπτες.

Βράχος Wedding Cake, Σίδνεϊ, Αυστραλία

not a bad lunch spot

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Kelsey Rae (@kelseyrae_m) στις

Μια επικίνδυνη τρέλα για hashtag έχει ξεκινήσει στο Σίδνεϊ, όπου οι άνθρωποι ποζάρουν σε ριψοκίνδυνες στάσεις σε μια τεράστια βραχώδη άκρη, όλα για ένα like παραπάνω και τη δόξα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο βράχος ψαμμίτη ύψους 50 μέτρων, γνωστός ως βράχος ‘γαμήλια τούρτα’, βρίσκεται μόλις μία ώρα νότια του Σίδνεϊ και έχει δει το αριθμό των επισκεπτών του να τριπλασιάζεται τους τελευταίους τέσσερις μήνες, καθώς η ανατριχιαστική τάση της λήψης φωτογραφίες με hashtag #weddingcakerock ανεβαίνει σε ζήτηση με ιλιγγιώδη ρυθμό.

Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για την ασφάλεια από τις αρχές του πάρκου και έχει εγκατασταθεί προσωρινή περίφραξη του επικίνδυνου βράχου στις αρχές του τρέχοντος έτους, ενώ έγινε και έλεγχος ασφαλείας.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια των μελετών ο επικίνδυνος βράχος είναι σημαντικά διαβρωμένος και θα μπορούσε να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή.

El Caminito del Rey, Ισπανία

#elcaminitodelrey ??

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης María (@mariiaml92) στις

Ένας διάδρομος που κάποτε ανακηρύχθηκε το πιο επικίνδυνο μονοπάτι στον κόσμο έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στον πλανήτη λόγω Instagram.

Το ξεχαρβαλωμένο μονοπάτι βρίσκεται κοντά σε ένα στενό φαράγγι στη Μάλαγα, της Ισπανίας, φθάνοντας τα ιλιγγιώδη ύψη των 100 μέτρων.

Η επικινδυνότητα της περιοχής είναι τόσο μεγάλη που το φαράγγι ήταν κλειστό για πάνω από μια δεκαετία, και σημειώθηκαν πέντε θάνατοι μεταξύ των ετών 1999 και 2000.

Potato Chip Rock, Καλιφόρνια

#tbt to hiking potato chip rock ! Miss going on sun rise hikes! #soontocome#hikingrocks#throwback#potatochiprock#sandiegohikingguide

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @butterflygirl23_ στις

Ακόμα και το όνομα του βράχου Potato Chip (πατατάκι) υπαινίσσεται ότι αυτή η φυσική δομή θα μπορούσε να σπάσει απότομα οποιοδήποτε στιγμή.

Αλλά αυτό δεν σταματά τους τουρίστες να συρρέουν στο βράχο κατά μήκος της κορυφής του όρους Woodson στο Σαν Ντιέγκο.

Στην πραγματικότητα, το επικίνδυνο σημείο έχει γίνει τόσο δημοφιλές, που ορισμένες ημέρες οι πεζοπόροι πρέπει να περιμένουν περίπου μισή ώρα για να έχουν τη δυνατότητα να ποζάρουν.

Παρά το ότι έχει μόλις 6 μέτρα ύψος, εξακολουθεί να είναι αρκετό για να κάνει κάποια ζημιά.

Πισίνα του Διαβόλου, Καταρράκτες Βικτόρια

Thinking of the next adventure.. ?

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης yogi. twenty two ॐ (@yokeyoga) στις

Αν ψάχνετε να ζήσετε τη ζωή στα άκρα, αυτός ακριβώς πρέπει να είναι ο τόπος για εσάς.

Ένας ολισθηρός βράχος βρίσκεται εκεί και το ενδεχόμενο μιας πτώσης 100 μέτρων από τον μεγαλύτερο καταρράκτη του κόσμου, είναι πάντα πιθανό.

Δημιουργείται κάθε χρόνο στις παρυφές του καταρράκτη Βικτόρια, όταν η εποχή της ξηρασίας μειώνει τα επίπεδα του νερού για να δημιουργήσει αυτό που έχει παρομοιαστεί με την απόλυτη πισίνα.

Εκατοντάδες λάτρεις της περιπέτειας κατεβαίνουν στους καταρράκτες, στα σύνορα της Ζάμπια με τη Ζιμπάμπουε, αναρριχώνται στα βράχια και περνώντας μέσα από ρηχά νερά φθάνουν στην φυσική πισίνα.

Ωστόσο, η Πισίνα του διαβόλου είναι σίγουρα εύστοχο όνομα καθώς στο παρελθόν έχουν υπάρξει αναφορές για ανθρώπους που γλίστρησαν μέσα από το φυσικό φράγμα και έπεσαν, βρίσκοντας φυσικά το θάνατο.

Taft Rock, Εθνικό Πάρκο Yosemite, ΗΠΑ

Swimming in sunshine, photo by @trevlee

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Anna Ehrgott (@annaehrgott) στις

Αν φοβάστε τα ύψη σίγουρα θα θέλετε να αποφύγετε την άκρη της θέας από τον συγκεκριμένο βράχο.

Μια ολίσθηση από την άκρη αυτού του βράχου στο εθνικό πάρκο Yosemite θα ήταν ανεπιθύμητη, καθώς δεν έχει προστατευτικά για να αποφευχθεί η πτώση.

Και η πτώση θα ήταν σίγουρα μοιραία.

Trolltunga, Νορβηγία

Μπορεί να μοιάζει με τον βράχο από το Lion King, αλλά δεν υπάρχει τίποτα διασκεδαστικό σε μια πτώση από την άκρη αυτού του βράχου.

Ο βράχος Trolltunga έχει γίνει δημοφιλής στους τουρίστες που είναι πρόθυμοι να βγάλουν μια εκπληκτική φωτογραφία της λίμνης Ringedalsvatnet στη Νορβηγία.

Όμως τον περασμένο μήνα, μια γυναίκα από τη Μελβούρνη πέθανε μετά από κατακόρυφη πτώση από τον τουριστικό βράχο, ενώ πόζαρε για μια φωτογραφία.

Η Kristi Kafcaloudis, 24 ετών, ήταν με μια ομάδα ανθρώπων στο σημείο, όταν ζήτησε από κάποιον να την τραβήξει μια φωτογραφία, ενώ ήταν στην άκρη του βράχου.

Έχασε την ισορροπία της και έπεσε από ύψος 300 μέτρων για να βρει τραγικό θάνατό..

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta