Σαρώνει στο TikTok: 5χρονος “Αινστάιν” με αυτισμό, γράφει σε δέκα γλώσσες και μέσα σε αυτές και στα ελληνικά

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το παιδί από το Αλμπουκέρκ στο Νέο Μεξικό ο οποίος διαγνώστηκε με αυτισμό και υπερλεξία, ωστόσο έμαθε να διαβάζει πολύ νωρίτερα από την κανονική ηλικία. Οι χρήστες του TikTok του έδωσαν το ψευδώνυμο ο μικρός «Αινστάιν».

Οι δηλώσεις των περήφανων γονιών του μικρού Αινστάιν

Στην ηλικία των 18 μηνών άρχισε να συλλαβίζει λέξεις, όπως «γάτα» και «σκύλος» και μέχρι τα δύο του χρόνια είχε μάθει να γράφει περισσότερες από 200 λέξεις, καθώς και ολόκληρο το ρωσικό αλφάβητο, όπως μεταδίδει η Daily Mail. Aνάμεσα στις δέκα γλώσσες τις οποίες ο μικρός μπορεί να απομνημονεύσει και να γράψει βρίσκονται και τα ελληνικά.

«Κάθε γονιός πιστεύει ότι το παιδί του είναι ξεχωριστό. Αλλά ήξερα ότι ο Σεμπάστιαν ήταν πραγματικά ξεχωριστός. Όταν άρχισε να γράφει αντίστροφα τις λέξεις, σκέφτηκα ότι ίσως ήταν εξωγήινος. Ήταν απίστευτο. Πιστεύουμε ότι έχει φωτογραφική μνήμη. Οτιδήποτε βλέπει, το αποθηκεύει στο μυαλό του και δεν το ξεχνά ποτέ» λέει ο πατέρας του, Ράιαν Εσποζίτο.

Η οικογένεια του Σεμπάστιαν άρχισε για πρώτη φορά να δημοσιεύει βίντεό του στο διαδίκτυο, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά τον αυτισμό. Ποτέ δεν περίμεναν πως θα γίνονταν viral -με μερικά βίντεο να προσελκύουν μέχρι και 20.000.000 προβολές.

Τα πιο διάσημα TikToks, δείχνουν τον μικρό να γράφει ένα ολόκληρο αλφάβητο στο Word, καθώς και να απαριθμεί κάθε χώρα και πρωτεύουσα στον κόσμο, κάτι που θυμάται λόγω της φωτογραφικής του μνήμης.

Όπως λέει ο πατέρας του, «μπορεί να απαριθμήσει κάθε χώρα στον κόσμο και τη σημαία τους, τις πρωτεύουσες και το πού βρίσκονται. Μπορεί να ξεχωρίσει μια χώρα από το περίγραμμά της. Ο Σεμπάστιαν δεν μπορεί πραγματικά να μιλήσει με λέξεις, είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτόν. Έχει όλες αυτές τις σκέψεις, αλλά παλεύει να επικοινωνήσει με αυτό τον τρόπο».

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta