13 Ψυχολογικά Τρικ που θα σας βοηθήσουν στην επικοινωνία με τους γύρω σας.

Κάποιες φορές χτυπάμε ευαίσθητες χορδές σε κάποιον, ή αισθανόμαστε άβολα να το ρωτήσουμε κάτι.
Να μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να χτίσετε καλές σχέσεις με τον καθένα:

  • Αν η απάντηση δε σας κάνει – για παράδειγμα, αν αυτός με τον οποίο μιλάτε δεν είπε κάτι, δεν ήταν ξεκάθαρος ή είπε ψέματα – μην ρωτήσετε ξανά. Κοιτάξτε τον ήσυχα και προσεκτικά στα μάτια. Αυτή η τεχνική θα τον στριμώξει, και θα αναγκαστεί να συνεχίσει τις σκέψεις του.
  • Αν κάποιος σας φωνάξει, κάντε μια προσπάθεια να παραμείνετε ήρεμοι, μένοντας εντελώς απαθείς. Η πρώτη αντίδραση ενός φωνακλά είναι ο θυμός, κάτι που μπορεί να προκαλέσει η αντίδραση σας, αλλά θα φύγει γρήγορα. Η επόμενη αντίδραση θα σβήσει – η αίσθηση ενοχής για την επιθετική συμπεριφορά του. Πιθανότατα, αυτός που σας φώναξε θα ζητήσει πρώτος συγχώρεση.
  • Αν ξέρετε ότι κάποιος θα σας κρίνει (θα σας σχολιάσει, ή θα σας κατηγορήσει), μαζέψτε το κουράγιο σας και προσπαθήστε να καθίσετε ή να σταθείτε δίπλα του. Σε αυτή την περίπτωση, θα υποχωρήσει και θα πει λιγότερα αρνητικά πράγματα για σας, από ότι αν ήσασταν σε απόσταση.
  • Το φαγητό πάντα συνδέεται με την ηρεμία και την ασφάλεια, γι’ αυτό τρώμε σπίτι, περιτριγυρισμένοι από τους τοίχους μας, πιο συχνά. Γι’ αυτό, αν πραγματικά ανησυχείτε, μασίστε μια τσίχλα. Θα ξεγελάσει το μυαλό σας για να νομίζει ότι τρώει και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κάτι, κι έτσι θα νιώσετε αυτοπεποίθηση και χαλάρωση για λίγο.
  • Μια παλιά δοκιμασμένη μέθοδος που χρεισιμοποιείται από πολλούς μαθητές στις εξετάσεις. Φαντάζονται ότι ο καθηγητής είναι καλός τους φίλος, κι έτσι νιώθουν πιο ήρεμοι, και τους είναι πιο εύκολο να βρουν τις σωστές απαντήσεις. Αυτή η τεχνική λειτουργεί και σε άλλες περιπτώσεις. Δοκιμάστε τη πριν από μια σημαντική συνέντευξη!
  • Αν όλοι σε μια παρέα γελάσουν μαζί, ο καθένας ενστικτωδώς κοιτάζει αυτόν που του αρέσει περισσότερο, ή αυτόν με τον οποίο θέλουν να έρθουν πιο κοντά. Γι’ αυτό, παρατηρήστε τα μάτια όλων μετά από ένα πετυχημένο αστείο – θα μάθετε πολλά.
  • Όταν γνωρίζετε κάποιον, δείξτε λίγη περισσότερη χαρά προς εκείνον. Για παράδειγμα, χαμογελάστε ειλοκρινά ή προσπαθείστε να πείτε το όνομα του ευγενικά και ζεστα. Με τον καιρό, θα αναφέρεστε καλύτερα σε αυτό το άτομο, και η χαρά του να το συναντήσετε θα είναι ειλικρινής.
  • Αν η δουλειά σας συνδέεται με του ανθρώπους, είναι δυνατό να τους «αναγκάσετε» να συμπεριφέρονται πιο ευγενικά. Βάλτε ένα καθρέφτη πίσω από το πόστο σας, κι έτσι όσοι περνάνε θα βλέπουν την αντανάκλαση τους. Είναι κανόνας ότι οι άνθρωποι πάντα προσπαθούν να δείχνουν καλά στον καθρέφτη, και δε θέλουν να δουν τον εαυτό τους σαν κακό ή βλαβερό.
  • Αν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή κάποιου, κοιτάξτε επίμονα κάποιον πάνω από τον ώμο του. Μόλις καταλάβετε ότι σας κοιτάζει, κοιτάξτε τον στα μάτια και χαμογελάστε ευγενικά. Λειτουργεί άψογα!
  • Στην πραγματικότητα μπορούμε να ελέγξουμε το άγχος μας. Όταν αγχώνεστε πολύ, παίρνετε πιο βαθιές ανάσες και η καρδιά σας χτυπάει πιο δυνατά. Προσπαθήστε να επιβάλλετε στον εαυτό σας να αναπνεύσει πιο ήρεμα και να ισορροπήσει τους σφυγμούς του. Πιστέψτε μας, είναι στο χέρι σας.
  • Για να κάνετε καλή εντύπωση σε κάποιον στην πρώτη σας συνάντηση ή για να σας συμπαθήσει, προσπαθείστε να καταλάβετε τι χρώμα είναι τα μάτια του. Η οπτική επαφή πάντα λειτουργεί αποτελεσματικά.
  • Αρχικά, θέστε ψηλά τον πύχη όταν ζητάτε κάτι. Το πιο πιθανό είναι ότι ο άλλος δε θα συμφωνήσει και θα αρνηθεί. Ωστόσο, σίγουρα θα συμφωνούσε με τους πραγματικούς όρους που θα του προσφέρετε αργότερα. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να υποκύπτουν σε μια πιο μικρή απαίτηση αν έχουν αρνηθεί κάτι πιο μεγάλο.
  • Οι άνθρωποι έλκονται από αυτούς που έχουν αυτοπεποίθηση στους ίδιους και τις πράξεις τους, άρα απλά δείξτε ότι ξέρετε για τι πράγμα μιλάτε (ακόμα κι αν δεν ξέρετε).
  • Η μίμηση συνδέεται στενά με τα συναισθήματα μας: σηκώνουμε τα φρύδια μας όταν συγκινούμαστε και αληθωρίζουμε όταν κλαίμε. Οι εκφράσεις του προσώπου μας επηρεάζουν την κατάσταση μέσα μας. Αν κάνετε μια γκριμάτσα σαν να κλαίτε, είναι πιθανό τα δάκρυα να θέλουν να κατέβουν από μόνα τους.

Χρησιμοποιήστε αυτή την ικανότητα προς όφελος σας – χαμογελάστε! Χαμογελάστε χωρίς λόγο, και μετά από λίγα δευτερολεπτα, το χαμόγελο θα γίνει πραγματικό και ειλικρινές!

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta