Ψηφιδωτό μωσαϊκό σπάνιας ομορφιάς παρέμενε θαμμένο για 1.700 χρόνια. Σήμερα η αρχαιολογική σκαπάνη το φέρνει και πάλι στο φως!

Μετά από 1.700 χρόνια αυτό το Ρωμαϊκό Ψηφιδωτό Μωσαϊκό έρχεται και πάλι στο φως!

Λίγες μέρες πριν, η Υπηρεσία Αρχαιοτήτων του Ισραήλ αποκάλυψε την ανακάλυψη ενός τεράστιου Ρωμαϊκού μωσαϊκού ηλικίας 1.700 χρόνων στην κεντρική ισραηλινή πόλη Lod.

Το αρχαίο αριστούργημα βγήκε στο φως τον περασμένο χρόνο κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών για ένα κέντρο επισκεπτών στο οποίο θα τοποθετούνταν το μωσαϊκό της Lod το οποίο ανακαλύφθηκε στο ίδιο σημείο δύο δεκαετίες πριν.

Το μωσαϊκό έχει μέγεθος 11 επί 13 μέτρα. Το αρχαίο αυτό αριστούργημα απεικονίζει σκηνές κυνηγιού, ζώων, πουλιών και ψαριών.

Το χρωματιστό και λεπτομερές μωσαϊκό ήταν μέρος της αυλής μιας βίλλας περίπου 1.700 χρόνια πριν στη Lod, νότια του Tel Aviv. Σύμφωνα με το διευθυντή της ανασκαφής Amir Gorzalczany, «Η βίλλα ήταν μέρος μιας γειτονιάς με εύπορα σπίτια χτισμένα εκεί κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής και της Βυζαντινής περιόδου.»

Η χρωματιστή λίθινη κατασκευή παρέμεινε απίστευτα προστατευμένη για αιώνες, αποκαλύπτοντας έτσι το εντυπωσιακό ταλέντο των αρχαίων καλλιτεχνών. Οι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι μπορεί να υπάρχει κάτι πιο περίπλοκο κρυμμένο κάτω από τους δρόμους της πόλης κι έτσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα νέων ανακαλύψεων στο μέλλον.

Ορίστε μερικές ακόμη φωτογραφίες της απίθανης ανακάλυψης. Απολαύστε!

Sources: news.discovery.com

Credit: damn.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta