Πως θα ήταν οι Ζωές των Παιδιών μας αν μεγάλωναν ΧΩΡΙΣ ηλεκτρικές συσκευές;

NIKI BOON PHOTOGRAPHY Website : http://www.nikiboonphotos.com/ Facebook : https://www.facebook.com/nikiboonphotography

Δείτε τα εντυπωσιακά πορτρέτα των παιδιών μιας φωτογράφου η οποία αποφάσισε να τα μεγαλώσει χωρίς ηλεκτρονικές συσκευές

Σε ένα κόσμο που κυριαρχείται από τις ηλεκτρονικές συσκευές, τα κοινωνικά δίκτυα, τις ζωντανές ενημερώσεις και την γρήγορη επικοινωνία, μια φωτογράφος αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω και να μοιραστεί το πως είναι η ζωή χωρίς αυτά.

Η Niki Boon, φωτογράφος από τη Νέα Ζηλανδία, είναι γνωστή για την σειρά φωτογραφιών της “Childhood in Raw”, όπου μοιράζεται φωτογραφίες των 4 παιδιών της και της ζωής τους χωρίς την τεχνολογία, σε μια ιδιοκτησία 40 στρεμμάτων.

“Τα παιδιά μου δεν έχουν πάει σχολείο και ζουν χωρίς τηλεόραση και σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές, μια ζωή που μπορεί να φαίνεται αντισυμβατική σε κάποιους, αλλά είμαι εδώ για να τιμήσω το μαγικό μέρος που διάλεξα για να ζήσω με την οικογένεια μου”, είπε η φωτογράφος.

Οι εντυπωσιακές ασπρόμαυρες φωτογραφίες καταγράφουν την καθημερινή ζωή των παιδιών, τα οποία φαίνονται να χαλαρώνουν στην βεράντα μαζί, να τρώνε παγωτό, να παίζουν με το λάστιχο του νερού, να τρέχουν στη λάσπη και να παίζουν με τα ζώα.

Τα στιγμιότυπα φανερώνουν έναν ξέγνοιαστο τρόπο ζωής όπου τα παιδιά είναι παρόντα και απελευθερωμένα από τους αναπόφευκτους και ατελείωτους περισπασμούς των κοινωνικών δικτύων, της τηλεόρασης και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Η Boon είπε ότι τα παιδιά έχουν “ελάχιστη αλληλεπίδραση” με την κάμερα όταν είναι μπροστά της, αλλά τους δίνει κάποιες φωτογραφίες στα γενέθλια τους.

“Θα έχουν ένα κομμάτι δικό μου και της αγάπης μου για ό,τι είναι και ό,τι κάνουν”, είπε.

Η περήφανη φωτογράφος μοιράζεται τις εντυπωσιακές φωτογραφίες στις σελίδες της στο Facebook με λεζάντες όπου εξηγεί τι συνέβαινε τη στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία – από εκδρομές για κάμπινγκ μέχρι Σαββατοκύριακα στην παραλία.

Η Boon περιγράφει τον ρόλο της σαν κάποια που μετατρέπει το όμορφο και συνηθισμένο σε τέχνη και είναι αυτοδίδακτη φωτογράφος με πτυχίο φυσιοθεραπεύτριας.

Μεγάλωσε σε μια φάρμα στην Νέα Ζηλανδία “με μια παιδική ηλικία ξυπόλυτη, άγρια και ελεύθερη” και λέει στην σελίδα της ότι “εν μέρει το φωτογραφικό μου πρότζεκτ αντλεί έμπνευση από τις ελευθερίες της παιδικής μου ηλικίας και τις περιπέτειες που ακόμα υπάρχουν ζωντανές στο μυαλό μου.”

“Σήμερα μένουμε σε μια μικρή έκταση γης όπου προσπαθώ να αναπαράγω αυτή την παιδική ηλικία για τα παιδιά μου… Εδώ στο άγριο και όμορφο περιβάλλον προσπαθώ να πω την ιστορία τους… Τη ζωή όπως είναι.”

“Οι ώρες διασκέδασης που προσφέρουν ένα ρυάκι και μερικά ξύλα και φύλλα” έγραψε η φωτογράφος στο Facebook πρόσφατα δίπλα σε μια φωτογραφία των παιδιών της που έπαιζαν στο ρυάκι.

Η τελευταία φωτογραφία της σειράς έχει κοινοποιηθεί χιλιάδες φορές – οι εντυπωσιακές φωτογραφίες τονίζουν πόσο κυριαρχούν οι ηλεκτρονικές συσκευές στις σύγχρονες οικογένειες και εμπνέουν και άλλους να κάνουν ένα βήμα πίσω από την τεχνολογία για λίγο.

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta