10 Εύκολες Νοητικές Ασκήσεις που Υπόσχονται να σας Κάνουν πιο Έξυπνους!

Ο όρος Neurobics χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα σετ ασκήσεων που ‘γυμνάζουν’ τον εγκέφαλό μας. Συμπεριλαμβάνει τη χρήση και των 5 αισθήσεων: όραση, ακοή, αφή, γεύση και όσφρηση. Η τακτική άσκηση διεγείρει την ανάπτυξη νέων νευρώνων σε διάφορα τμήματα του εγκεφάλου, δυναμώνει τα νευρικά κύτταρα και βελτιώνει τη μνήμη. 

Κάνοντας αυτές τις ασκήσεις για τον εγκέφαλο κάθε μέρα, θα βελτιωθεί η φυσική και η συναισθηματική σας κατάσταση μέσα σε ελάχιστον χρόνο.

1. Βουρτσίστε τα δόντια σας με το άλλο χέρι.

Έχει αποδειχτεί από έρευνες πως η χρήση του μη-κυρίαρχου ημισφαιρίου του εγκεφάλου, έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη της φλοιώδης επιφάνειας του εγκεφάλου.

2. Κάντε ένα ντους με τα μάτια κλειστά. 

Έτσι θα μπορέσετε να νιώσετε τις διαφορετικές υφές που υπάρχουν στο σώμα σας, που είναι αδύνατο να νιώσετε με τα μάτια σας.

3. Αλλάξτε την καθημερινή πρωινή ρουτίνα σας

Έτσι θα αυξηθεί η δραστηριότητα του εγκεφάλου σας και το πάχος του φλοιού.

4. Αναποδογυρίστε οικεία αντικείμενα

Όταν κοιτάμε ένα οικείο αντικείμενο, το αριστερό ημισφαίριο το προσπερνάει εύκολα, ενώ εάν το γυρίσουμε ανάποδα, θα το αναγκάσουμε να το επεξεργαστεί και να παρατηρήσει το σχήμα του και τα χρώματά του.

5. Αλλάξτε θέσεις στο τραπέζι

Στις περισσότερες οικογένειες, ο καθένας έχει τη θέση του στο τραπέζι, αλλά ο εγκέφαλος χρειάζεται να εκπλαγεί για να αναπτυχθεί.

6. Εισπνεύστε καινούργια αρώματα

Πιθανώς να μην θυμάστε το πως συνδέσατε το ξύπνημα με το άρωμα του καφέ. Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί τις οσμές για να φτιάξει καινούργιες συνδέσεις.

7. Ανοίξτε το παράθυρο του αυτοκινήτου

Ο ιππόκαμπος είναι το κομμάτι του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μνήμη. Οι μνήμες σας θα γίνουν πιο ζωντανές εάν περιέχουν οσμές και ήχους .

8. Εξετάστε τα προϊόντα στο σούπερ μάρκετ

Στα περισσότερα καταστήματα, τα πιο κερδοφόρα προϊόντα βρίσκονται στο ύψος που βολεύει το μάτι. Έτσι, δεν βλέπουμε πολλά όταν ψωνίζουμε. Σταματήστε για λίγο και κοιτάξτε όλα τα ράφια. Πολύ πιθανό να παρατηρήσετε κάτι που δεν είχατε ξαναδεί παλιά.

9. Επικοινωνήστε περισσότερο κατά τη διάρκεια της μέρας 

Η έλλειψη επικοινωνίας φαίνεται πως επηρεάζει συνολικά τις γνωστικές μας ικανότητες.

10. Διαβάστε διαφορετικά. 

Ενεργοποιούμε διάφορες περιοχές του εγκεφάλου όταν διαβάζουμε ή ακούμε άλλους ανθρώπους. Το να διαβάζουμε φωναχτά ή από μέσα μας, επίσης κάνει τον εγκέφαλο να λειτουργεί διαφορετικά.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta