Νέα Υόρκη: Χρυσός Κύβος Αξίας 12 Εκατ. Δολαρίων Εμφανίστηκε Στο Central Park (pics)

Νέα Υόρκη: Χρυσός Κύβος Αξίας 12 Εκατ. Δολαρίων Εμφανίστηκε Στο Central Park

Nέα Υόρκη: Κανένας δεν γνώριζε πως προήλθε ο χρυσός κύβος στο Central Park με όλους τους περαστικούς να σπεύδουν να το φωτογραφίσουν.

Ένα παράξενο θέαμα, που έφερε στο μυαλό τους περιβόητους μεταλλικούς μονόλιθους του 2020, θύμισε αυτό που αντίκρισαν οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης την περασμένη Τετάρτη. Από το πουθενά στη μέση του πάρκου Central Park εμφανίστηκε ένας χρυσός κύβος βάρους 186 κιλών κατασκευασμένος από αγνό 24 καρατίων χρυσό. Πώς το ξέρουμε αυτό;

Τελικά πρόκειται για ένα έργο τέχνης του Γερμανού καλλιτέχνη Niclas Castello που το ονομάζει ένα πειραματικό “socle du monde” γλυπτό της εποχής μας. Ο χρυσός κύβος ή “Castello Cube” (Ο Κύβος του Castello) δεν είναι προς πώληση αν και ο δημιουργός του αναφέρει πως με την τρέχουσα τιμή του χρυσού, η αξία του εκτιμάται στα $11.7 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Castello, μιλώντας στο Artnet ανέφερε ότι είχε την ιδέα να δημιουργήσει ένα “έργο που να υπερβαίνει τον κόσμο μας κάτι το άπιαστο”. Ο χρυσός κύβος κατασκευάστηκε σε ένα χυτήριο στο Aarau της Ελβετίας και χρειάστηκε ένα ειδικό χειροποίητο καμίνι ούτως ώστε να αντέξει τόσο βάρος και τόση ποσότητα χρυσού, αλλά και τις ακραίες θερμοκρασίες που απαιτούνται για να λιώσεις (1100 βαθμούς Κελσίου).

Ο κύβος εκτέθηκε στο Central Park για μία μέρα την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου και γύρω του υπήρχε ισχυρή φύλαξη από σεκιούριτι για να αποτρέψουν κάθε ενδεχόμενο.

Υπάρχει όμως ένας ακόμη λόγος πίσω από το έργο αυτό. Ένα συνοδευτικό κρυπτονόμισμα λανσαρίστηκε παράλληλα με το φυσικό αυτό έργο, το “Castelo Coin” με ονομασία ανταλλάγματος $CAST του οποίου η αρχική τιμή αγοράς είναι στα €0.39.

Επίσης θα υπάρξει και μια σχετική δημοπρασία για το NFT του χρυσού κύβου που είναι προγραμματισμένη για τις 21 Φεβρουαρίου.

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta