Να Πως Έμοιαζαν οι Ιστορικές Φιγούρες στην Πραγματικότητα

Έχετε αναρωτηθεί πως έμοιαζαν πραγματικά οι ιστορικές φιγούρες που ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί; Μερικές φορές ακόμα και οι πιο μικρές λεπτομέρειες μπορούν να αλλάξουν την σημαντικότητα μιας ιστορικής φιγούρας και τον ρόλο τους στην ιστορία, και μετατρέποντάς την σε τελείως διαφορετικό άτομο.

Δείτε πως ήταν οι ιστορικές φιγούρες στην πραγματική ζωή από ντοκουμέντα που έχουν βρεθεί και περιγραφές που διασώζονται.

Ξέρξης ο Πρώτος στους ’300′

Το ιστορικό πορτρέτο του Πέρση βασιλιά Ξέρξη Α’ είναι αρκετά ασαφές. Ορισμένοι ιστορικοί αναφέρουν ότι ήταν στενόμυαλος και αδύναμος, αλλά αλαζονικός και φαντασμένος ηγέτης, ενώ άλλοι τον θεωρούν σοφό και έμπειρο πολεμιστή. Φαίνεται ότι στην ταινία, αποφάσισαν να συνδυάσουν αυτές τις δύο απεικονίσεις του Ξέρξη. Αν αυτό δεν ήταν αρκετό, έδωσαν στον βασιλιά μια πολύ αμφισβητήσιμη γκαρνταρόμπα.

Μέγας Αλέξανδρος στον ’Αλέξανδρος’

Οι κριτικοί πρόσεξαν μερικές ανακρίβειες σε αυτή την ταινία. Επιπλέον, η εμφάνιση του Αλέξανδρου, ενσαρκωμένη από τον Colin Farrell, είναι λίγο διαφορετική από την πρωτότυπη, δεν συμφωνείτε;

Ο νεαρός Σαλβαντόρ Νταλί στην ταινία ’Little Ashes’

Αν και ο Pattinson δεν μοιάζει καθόλου με τον Νταλί στην πραγματικότητα, ο ηθοποιός έβαλε τα δυνατά του για να δημιουργήσει την εικόνα του μεγάλου, εκκεντρικού και πανέξυπνου καλλιτέχνη.

Βασιλιάς Λεωνίδας στους ’300′

Οι ιστορικοί λένε ότι ο βασιλιάς της Σπάρτης, ο Λεωνίδας ο Πρώτος, δεν έκανε κάτι το αξιοσημείωτο κατά τα 10 χρόνια της βασιλείας του και πέθανε ηρωικά στην μάχη των Θερμοπυλών. Έτσι, αν ο σκηνοθέτης ήθελε να κάνει πιο ακριβή ιστορικά ταινία, ο βασιλιάς Λεωνίδας δεν θα έπρεπε να απεικονιστεί τόσο γενναίος και επικός.

Αυτοκράτορας Κομμόδος στον ’Μονομάχο’

Ο Joaquin Phoenix δεν μοιάζει με το ιστορικό του πρωτότυπο. Επιπλέον, ο πραγματικός Κομμόδος κυβέρνησε την Ρώμη σχεδόν για 13 χρόνια, ενώ στην ταινία κυβερνά για περίπου 2 χρόνια. Ο αυτοκράτορας Κομμόδος συμμετείχε στις μάχες με τους μονομάχους, αλλά χωρίς ποτέ να κινδυνεύει πραγματικά.

William Wallace στο ’Braveheart’

Η ταινία ‘Braveheart’ βραβεύτηκε με 5 βραβεία Όσκαρ. Ωστόσο, οι ιστορικοί βρήκαν κάποιες ανακρίβειες. Για παράδειγμα, ο πραγματικός Sir William Wallace ήταν Σκωτσέζος ιππότης από οικογένεια ευγενών. Και δεν μπορούμε να πούμε ότι μοιάζουν στο παραμικρό.

Ιωάννα της Λωραίνης στο ’Η ιστορία της Ιωάννας της Λωραίνης’

Παρά την αφοσίωση του Luc Besson στις λεπτομέρειες, η εμφάνιση της Ιωάννας στην ταινία ήταν αμφιλεγόμενη. Αλλά η ερμηνεία της Milla Jovovich ήταν εκπληκτική στην ταινία.

Βασιλιάς Αρθρούρος στον ’Βασιλιά Αρθρούρο’

Ο κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας μοιάζει αρκετά διαφορετικός από τον Βρετανό μονάρχη. Επιπλέον, η ταινία είναι γεμάτη με ιστορικές ανακρίβειες.

Βασιλιάς Ερρίκος ο 8ος στο ‘The Tudors’

Όπως μπορείτε να δείτε στο αρχικό πορτραίτο του βασιλιά Ερρίκου του 8ου της Αγγλίας, ήταν πολύ πιο γεμάτος και πιο μελαχροινός από τον πρωταγωνιστή της σειράς ‘The Tudors’ .

Κλεοπάτρα στο ’Αστερίξ & Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα’

Η Κλεοπάτρα εύκολα κέρδισε την καρδιά του Ιούλιου Καίσαρα και του διαδόχου του Μάρκου Αντώνιου, και γι΄αυτό πιστεύεται ότι η τελευταία βασίλισσα της Αιγύπτου ήταν εξαιρετικά όμορφη. Αλλά στην πραγματικότητα, η Κλεοπάτρα ήταν μικρόσωμη και δεν ήταν ελκυστική. Ειρωνικά, μόνο πανέμορφες ηθοποιοί όπως η Vivien Leigh, η Sophia Loren, η Elizabeth Taylor, και η Monica Bellucci — είχαν την ευκαιρία να ενσαρκώσουν αυτή την ιστορική φιγούρα.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta