Μωρό με δύο κεφάλια γεννήθηκε στο Μπαγκλαντές

Το νεογέννητο, το οποίο στην πραγματικότητα είναι συνενωμένες δίδυμες αδελφές που μοιράζονται ένα κοινό σώμα, δύο χέρια και δύο πόδια, γεννήθηκε με καισαρική τομή αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με τις αρχές.

Γεννήθηκε στην περιοχή Brahmanbaria του Μπαγκλαντές, και βρίσκεται τώρα υπό θεραπεία, καθώς αντιμετωπίζει αναπνευστικές δυσκολίες, στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο μεγαλύτερο νοσοκομείου της χώρας.

Ο πατέρας της, Μία Τζαμάλ, είπε ότι ήταν “έντρομος” όταν αντίκρυσε το μωρό.

Δήλωσε: “Έχει δυο πλήρως ανεπτυγμένα κεφάλια. Τρώει με δύο στόματα και αναπνέει με δύο μύτες.”

“Παρόλα αυτά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αλλάχ για το γεγονός που το μωρό και η μητέρα είναι πλέον καλά”, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Εξετάσεις έχουν δείξει ότι το παιδί έχει μόνο ένα σύνολο από ζωτικά όργανα, δήλωσε ο Abu Kawsar, ιδιοκτήτης του Προτύπου Νοσοκομείου, όπου γεννήθηκε το μωρό.

Είπε: “Με εξαίρεση το γεγονός ότι έχει δύο κεφάλια, το νεογέννητο έχει το υπόλοιπο των οργάνων και των άκρων της, όπως ένα κανονικό νεογέννητο.”

Το νεογνό έχει μια κατάσταση γνωστή ως dicephalic parapagus – μια εξαιρετικά ασυνήθιστη μορφή συνένωσης δίδυμου, όταν αναπτύσσεται ένας μόνον οργανισμός.

Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, που εμφανίζεται 1 στις 100.000 γεννήσεις, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Αναπαραγωγικής Υγείας.

Ωστόσο, το 60 τοις εκατό είναι νεκρά ή πεθαίνουν πολύ σύντομα μετά τη γέννηση.

Χιλιάδες άνθρωποι συνωστίσθηκαν στο νοσοκομείο στο Brahmanbaria, όπου γεννήθηκε το νεογνό, όταν εξαπλώθηκε η είδηση για ένα “νεογέννητο θαύμα”.

Στο παρελθόν, μωρά που έχουν γεννηθεί με φυσικές ανωμαλίες σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές και η Ινδία, προβάλλονται ως θεοί εν ζωή.

“Ολόκληρη η πόλη ξεχύθηκε στην κλινική. Υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι, και πολλοί προέρχονταν από τα γύρω χωριά”, δήλωσε ο γιατρός.

“Ευτυχώς που το μωρό γεννήθηκε σε μεγάλη πόλη. Διαφορετικά, θα ήταν δύσκολο για μας να ελέγξουμε το πλήθος.”

Ο πατέρας της, ένας φτωχός εργάτης σε αγρόκτημα, είπε ότι ανησυχεί για το πώς θα καταφέρουν να φροντίσουν το μωρό, αν απαιτούνται ακριβές δαπάνες.

“Αισθάνομαι λυπημένος γι ‘αυτήν. Έχει γεννηθεί από ένα φτωχό άνθρωπο. Δεν έχω χρήματα ούτε να φροντίσω τη μητέρα της”, είπε.

Επειδή μοιράζονται τα ίδια όργανα του σώματος, δεν είναι δυνατόν να διαχωριστούν συνδεδεμένα δίδυμα που έχουν γεννηθεί με αυτόν τον τρόπο.

Η γέννηση αυτού του τύπου σιαμαίων διδύμων – που αναπτύσσονται όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο αποτυγχάνει να διαιρεθεί πλήρως – είναι εξαιρετικά σπάνια, με τις περισσότερες περιπτώσεις να συμβαίνουν στη νοτιοδυτική Ασία και την Αφρική.

Πέρυσι, ένα μωρό με δυο κεφάλια γεννήθηκε στην Ινδία, και η μητέρα ήταν πολύ φτωχή για να κάνει έναν υπέρηχο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Ωστόσο, τα νεογνά πέθαναν μετά από 20 μέρες.

Ένα άλλο μωρό με το όνομα Kiron επίσης γεννήθηκε στο Μπαγκλαντές με δύο κεφάλια το 2008, αλλά αργότερα πέθανε.

Υπήρξαν περιπτώσεις σιαμαίων διδύμων που έχουν γεννηθεί στη Δύση.

Τον Ιούλιο του 2009, η Lisa Chamberlain, από το Πόρτσμουθ της Αγγλίας, γέννησε δίδυμα, τα οποία μοιράζονταν το ίδιο σώμα και πέθαναν σχεδόν αμέσως μετά τη γέννα.

Και στις ΗΠΑ υπάρχει περίπτωση με συνενωμένα δίδυμα, την Abigail και την Brittany Hensel, που έχουν γίνει διασημότητες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχουν εμφανιστεί στην Όπρα και έχουν γυριστεί τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ.

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta