Μόνο Πιλότοι Μπορούν να Περάσουν Αυτό το Οπτικό Τεστ. Εσείς Μπορείτε;

Αν ονειρευόσασταν να γίνετε πιλότος, υπάρχουν κάποιες δοκιμές που πρέπει να περάσετε πρώτα. Μία από αυτές τις δοκιμές είναι το τεστ ακοής. Όλοι οι πιλότοι πρέπει να ακούνε κανονικά συνομιλίες από μια συγκεκριμένη απόσταση. Επιπλέον, όλοι οι φιλόδοξοι πιλότοι πρέπει να περάσουν από σωματικές και ψυχολογικές εξετάσεις και δεν πρέπει να έχουν κάποια ψυχολογική πάθηση. Για τους πιλότους των επιβατικών αεροπλάνων, μόλις φτάσουν τα 40 χρόνια τους αυτές οι σωματικές και ψυχολογικές αξιολογήσεις συνεχίζουν να γίνονται κάθε 6 μήνες μέχρι να βγουν στην σύνταξη.

Το πιο σημαντικό, ένας πιλότος πρέπει να έχει εξαιρετική όραση, για να συνεχίσει να εξασκεί το επάγγελμα. Τόσο οι κύριοι, αλλά και οι δεύτεροι πιλότοι πρέπει να έχουν 20/20 όραση εξ αποστάσεως, σε κάθε μάτι. Τρίτου τύπου πιλότοι επιτρέπεται να έχουν 20/40 όραση. Τι σημαίνουν όμως αυτοί οι αριθμοί; 20 στα 20 όραση σημαίνει ότι ένα άτομο μπορεί να δει καθαρά και να διαβάσει μια γραμμή με γράμματα σε ένα διάγραμμα Snellen, ενώ στέκεται σε απόσταση 6 μέτρων, που ένα κανονικό άτομο μπορεί να δει από μια τέτοια απόσταση. Έτσι, όταν κάποιος λέει ότι έχει 20/20 όραση, σημαίνει ότι έχει την οπτική οξύτητα ενός μέσου ατόμου.

Ενώ το διάγραμμα Snellen είναι το πιο κοινό οπτικό τεστ, υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι για να αξιολογήσει κάποιος την όραση του. Κάποια τεστ καθορίζουν πόσο καλά τα μάτια επικεντρώνονται, προσαρμόζονται, διαφοροποιούνται, και αντιλαμβάνονται τις εικόνες που δέχονται. Το παρακάτω τεστ χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό από ερωτήσεις, εικόνες, χρώματα και άλλα κριτήρια για να αξιολογήσει πόσο καλή είναι η όρασή σας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Playbuzz, μόνο οι πιλότοι μπορούν να το περάσουν, γι’ αυτό δοκιμάστε το για να δείτε αν η όρασή σας είναι τόσο οξυδερκής όσο χρειάζεται!

Credit: sun-gazing.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta