Το 96% των Ανθρώπων, ΔΕΝ μπορεί να περάσει αυτό το ΤΕΣΤ. Εσύ μπορείς;

Το παρακάτω τεστ έχει κινήσει την περιέργεια πολλών ανθρώπων στο διαδίκτυο. Θα σας παρουσιαστούν αποχρώσεις ενός συγκεκριμένου χρώματος, και τυχαίες κουκκίδες του ίδιου χρώματος. Κάποιες κουκκίδες θα ταιριάζουν ακριβώς με το δείγμα, και άλλες θα είναι ελαφρώς διαφορετικής απόχρωσης.

Στην πραγματικότητα τέτοιου είδους τεστ χρωματικής αντίληψης επηρεάζονται από τουλάχιστον 5 μεταβλητές. Ο φωτισμός είναι ένας σημαντικός παράγοντας, που επηρεάζει την αντίληψη του εγκεφάλου. Οι επιπτώσεις του υπόβαθρου είναι ένα φαινόμενο που είναι γνωστό ως ταυτόχρονη αντίθεση, πράγμα που σημαίνει ότι η ικανότητα των ματιών σας να αντιλαμβάνονται ορθά το χρώμα επηρεάζεται από το παρασκήνιο.

Φαίνεται ότι κοιτώντας ένα χρώμα για περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα προκαλεί κούραση του αμφιβληστροειδούς. Όταν συμβαίνει αυτό, στέλνεται λανθασμένη πληροφορία στον εγκέφαλο. Η κακή χρωματική μνήμη μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στον εγκέφαλο να θυμάται μια συγκεκριμένη απόχρωση ενός χρώματος, και τέλος η γήρανση μπορεί να μειώσει την χρωματική αντίληψη. Είναι ενδιαφέρον ότι, αν και η ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε το χρώμα με ακρίβεια είναι κάπως έμφυτη, είναι μια ικανότητα που μπορούμε να μάθουμε.

Δοκιμάστε το τεστ που ακολουθεί και μοιραστείτε το με τους φίλους σας για να ελέγξετε, αν οι παραπάνω μεταβλητές όντως επηρεάζουν την απόδοσή σας.

Credit: sun-gazing.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta