«Κάποιοι ήρωες δε φοράνε κάπα»

Στους αφανείς ήρωες οι οποίοι φαίνονται πολλοί μικροί μπροστά στην πυρκαγιά, ωστόσο έχουν μεγάλη ψυχή υποκλίνονται οι χρήστες του ίντερνετ.

Ειδικότερα, Έλληνες και ξένοι φαίνεται ότι δεν έχουν ξεχάσει τους πυροσβέστες, που ρίχτηκαν με θάρρος στις φλόγες σε Μάτι και Κινέτα.

Ηδη από την πρώτη μέρα της ανείπωτης τραγωδίας κυκλοφορούν εικόνες παντού στο διαδίκτυο οι οποίες απεικονίζουν την γενναιότητα, την ανθρωπιά, καθώς και την σκληρή δουλειά και την κούραση των πυροσβεστών.

Έχοντας εχθρό τους τον αέρα και μόλις λίγες πυροσβεστικές μάνικες με νερό στην διάθεσή τους, πολλοί εκ των πυροσβεστών έδειξαν μεγαλείο ψυχής, βοηθώντας πολλούς συνανθρώπους τους καθώς και αβοήθητα ζώα.

Εικόνες στις οποίες οι ίδιοι φαίνονται να δίνουν νερό σε κουτάβια και χελώνες, να σώζουν καναρίνια και να παίρνουν στην αγκαλιά τους αβοήθητους πολίτες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και μαζεύουν χιλιάδες likes και σχόλια.

Τα μηνύματα στο Twitter προς τιμήν των αφανών ηρώων είναι δεκάδες, ενώ πολλοί επισημαίνουν πως το «Μπράβο» είναι λίγο γι΄αυτούς τους ανθρώπους και ότι η λέξη «Σεβασμός» και «Ευχαριστώ» δεν αρκούν για όλα όσα έχουν κάνει.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός πως πέρα από τους πυροσβέστες, υπάρχουν και άλλοι αφανείς ήρωες που ως και τώρα προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούν.

Νοσοκομειακοί υπάλληλοι, εθελοντές, ντόπιοι, απλοί κάτοικοι της Αθήνας, διασώστες του Ερυθρού Σταυρού και πολλοί άλλοι προσπαθούν και εκείνοι κάνοντας ό,τι παραπάνω μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους οι οποίοι βίωσαν και βιώνουν σε πρώτο βαθμό την ανείπωτη αυτή τραγωδία.

Πηγή

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta