Η Βάρβαρη Ομορφιά του Μπαλέτου, μέσα από 17 Συγκλονιστικά Πορτρέτα.

Ο φωτογράφος Rick Guest θέλησε να δει “πίσω από την κουρτίνα” τον κόσμο του μπαλέτου και να αποκαλύψει την αποφασιστικότητα και την θυσία που απαιτείται για να πετύχει κάποιος στην πιο εκλεπτυσμένη μορφή της τέχνης.

Η σειρά φωτογραφιών του Guest με τίτλο What Lies Beneath (Αυτό που κρύβεται από κάτω) παρουσιάζει χορευτές διάφορες πασίγνωστες ομάδες μπαλέτων, όπως το Βασιλικό Μπαλέτο, το Εθνικό Αγγλικό Μπαλέτο και άλλα πολλά διεθνώς αναγνωρισμένα μπαλέτα. Οι φωτογραφίες θα μπουν προσεχώς σε βιβλίο και σε μια επερχόμενη έκθεση στο Λονδίνο.

Ο Guest εξηγεί σε μια καλλιτεχνική δήλωση:

Ο χορός σκόπιμα αποκρύπτει το μέγεθος της προσπάθειας του που αποσκοπεί στην δημιουργία του… αλλά νομίζω ότι αυτό κάνει μεγάλο κακό στους χορευτές, και ότι έχοντας μια αίσθηση του τι κρύβεται από πίσω, βελτιώνει την εμπειρία μας για την παράσταση και οδηγεί σε μια βαθύτερη εκτίμηση της ουσιαστικής ύπαρξης του χορευτή.

Αυτά τα πορτρέτα είναι ταυτόχρονα όμορφα και σκληρά.

Καθώς φωτογραφίζω όλο και περισσότερους χορευτές … παθαίνω εμμονή με την χάρη και  ισορροπία αυτών των πλασμάτων και την μεθυστική τους μορφή τέχνης.

Η εκτίμησή μου για αυτούς ως αθλητές, ως ερμηνευτές και ως πρόσωπα έχει μεγαλώσει πολύ τα τελευταία χρόνια, καθώς αρχίζω να κατανοώ τη δύναμη και τη θέληση που τους καθοδηγεί.

Έχω προσπαθήσει να αφαιρέσω το πέπλο της ερμηνείας, να αφαιρέσω τις μάσκες του ρόλου, τα κοστούμια και την σκηνή. Θέλησα να δω πως η τέχνη τους έχει χαραχτεί στα σώματά τους.

Μοιραστείτε αυτές τις φωτογραφίες γεμάτες δύναμη και πάθος για το μπαλέτο με τους φίλους σας στο Facebook.

Credit: buzzfeed.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta