Οι Πετυχημένοι Άνθρωποι επιλέγουν να Φοράνε τα Ίδια Ρούχα κάθε μέρα. Ο λόγος; Δείτε και θα Καταλάβετε!

Παρά την εμμονή της σύγχρονης κοινωνίας με τη μόδα, το κίνημα “capsule wardrobe” συνεχίζει να κερδίζει έδαφος. Το “capsule wardrobe” αναφέρεται στην ιδέα του να φοράς 10-15 συγκεκριμένα σύνολα συνεχώς.

Αυτό που έχει πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι επιτυχημένοι και διάσημοι άνθρωποι – ανάμεσα τους κορυφαίοι πολιτικοί και επιχειρηματίες – το επιλέγουν.

Δείτε παρακάτω 8 συναρπαστικούς λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό:

1. Οι σημαντικές προσωπικότητες πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά άπειρες και σημαντικές αποφάσεις. Έτσι, το να έχουν να πάρουν μία λιγότερη τους βοηθά να είναι πιο παραγωγικοί.

Μια λιγότερη απόφαση το πρωί οδηγεί σε καλύτερες αποφάσεις για πράγματα που μετράνε κατά τη διάρκεια της μέρας. Ο Barack Obama και ο Mark Zuckerberg είναι οπαδοί αυτής της λογικής.

2. Χάνουμε λιγότερο χρόνο όταν έχουμε να αποφασίσουμε τι θα βάλουμε ανάμεσα σε ένα περιορισμένο αριθμό επιλογών.

3. Αγχωνόμαστε λιγότερο για το αν κάναμε τη σωστή επιλογή ρούχων. Η Matilda Kahl, καλλιτεχνική διευθύντρια στη Νέα Υόρκη, λέει πως αντιμετώπιζε αυτό το θέμα καθημερινά, μέχρι που αποφάσισε να φοράει τα ίδια ρούχα κάθε μέρα, και δεν ανησυχεί πλέον γι’ αυτό.

4. Χάνουμε λιγότερη ενέργεια. Ο Christopher Nolan, ένας από τους πιο επιτυχημένους δημιουργούς ταινιών του 21ου αιώνα, επιλέγει ένα συγκεκριμένο ντύσιμο για κάθε μέρα, έτσι ώστε να μην χάνει την ενέργεια του.

Όπως λέει, μια μεγάλη ντουλάπα μας τρώει περισσότερο χρόνο όχι μονο όσον αφορά την απόφαση του τι θα βάλουμε, αλλά και για την συντήρηση, την οργάνωση και το ψάξιμο των ρούχων.

5. Όπως λέει η Denaye Barahona, μια νεαρή μητέρα από το Dallas, μια μεγάλη ντουλάπα με πολλά ρούχα είναι σαν το μενού ενός φαστφουντάδικου – πολλές επιλογές που δεν είσαι σίγουρος ότι θα είναι και καλές. Από την άλλη, μια ντουλάπα που ακολουθεί τη λογική του “capsule wardrobe” είναι σαν το μενού ενός καλού εστιατορίου – λίγα κομμάτια και καλά. Έτσι ό,τι και να βάλεις αισθάνεσαι όμορφα.

6. Η Alice Gregory είναι μια συγγραφέας από τη Νέα Υόρκη και πέρυσι έγραψε ένα άρθρο για το γεγονός ότι το να φοράς ένα συγκεκριμένο ντύσιμο είναι σημάδι ωριμότητας, δείχνει ότι πλέον το άτομο έχει άλλες προτεραιότητες πέρα από το ντύσιμό του και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται εκτός μόδας κάτι τέτοιο.

Σου δίνει τη θέση του πρωταγωνιστή – γι’ αυτό και οι ήρωες των παιδικών βιβλίων φοράνε συνεχώς τα ίδια.

7. Έχουμε λιγότερα έξοδα. Οι ντουλάπες μας είναι γεμάτες με ρούχα και παπούτσια που φοράμε σπάνια. Αντί λοιπόν να κάνουμε άχρηστες αγορές και να αφιερώνουμε άπειρο χρόνο στα ψώνια, μπορούμε να υιοθετήσουμε κι εμείς την ιδέα του “capsule wardrobe”.

8. Κερδίζουμε περισσότερη ηρεμία. Η Drew Barrymore πρόσφατα έγραψε ένα άρθρο στο οποίο μιλούσε για το λόγο που άρχισε να ακολουθεί κι αυτή το κίνημα του “capsule wardrobe”. Είπε ότι όντας κοντά στα 40, τα ρούχα που φορούσε στα 20 και τα 30, μετά από δύο παιδιά, δεν της κάνουν ή δεν της ταιριάζουν πλέον.

Αποφάσισε να περιορίσει τις αγορές της σε συγκεκριμένα αντικείμενα και λέει ότι πλέον η ντουλάπα της είναι “λογική και ευτυχισμένη”. Η αίσθηση της για τη μόδα είναι “πιο ήρεμη” πλέον.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta