Η Αλήθεια του Τι Σημαίνει να Είσαι Δυναμική Γυναίκα

Να τι έγραψε ένας ανώνυμος άντρας τις προάλλες: “Το να είσαι δυνατός, δεν επιβραβεύεται. Από τις γυναίκες αναμένεται να είναι ευάλωτες. Το να είσαι δυνατή για τις γυναίκες σημαίνει ότι αναπόφευκτα είσαι πικρόχολη ή ταλαιπωρημένη με κάτι, και αυτό δεν είναι ελκυστικό.”

Να τι σημαίνει για μένα το να είναι μια γυναίκα δυναμική: Σημαίνει να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου. Σημαίνει ότι είμαι πλήρως λειτουργικός άνθρωπος, ότι είμαι ανεξάρτητη και ικανή να κάνω πράγματα για τον εαυτό μου. Σημαίνει ότι έχω γνώμες και πιστεύω που υπερασπίζομαι, και δεν συμβιβάζομαι για λιγότερα.

Δε σημαίνει ότι δε ζητάω βοήθεια. Το κάνω (συχνά). Ζητώντας βοήθεια δε σημαίνει ότι είμαι αδύναμη, σημαίνει ότι έχω επίγνωση, ότι δεν είμαι σούπερ γυναίκα, και ότι θα χρειαστώ άλλους ανθρώπους μερικές φορές.

Το να είμαι δυνατή δε σημαίνει ότι κλείνω τον εαυτό μου από τους άλλους και δρω σαν να είμαι καλύτερη από αυτούς. Στην πραγματικότητα, πάντα αγωνίζομαι να είμαι καλύτερη, να ζω καλύτερα, να αγαπώ καλύτερα. Δε σημαίνει ότι επιβάλλω τα πιστεύω μου σε άλλους ή τους κρίνω για αυτά που σκέφτονται. Δε σημαίνει ότι είμαι πικρόχολη ή ταλαιπωρημένη. Στην πραγματικότητα, μια δυνατή γυναίκα που αγαπάει τον εαυτό της και τον κόσμο της είναι θετική, αγαπητή και έχει αυτοπεποίθηση.

Το να είμαι δυνατή γυναίκα σημαίνει ότι είμαι προσγειωμένη και σίγουρη για αυτό που είμαι.

Αυτή η παρεξήγηση για τις δυνατές γυναίκες: ότι είμαστε δύσκολες να αγαπηθούμε. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι το ακριβώς αντίθετο. Οι δυνατές γυναίκες είναι οι καλύτερες γυναίκες για αγάπη. Ξέρουμε ποιες είμαστε και δε φοβόμαστε να το δείξουμε. Αγαπάμε ολόψυχα, γιατί αγαπάμε τους εαυτούς μας. Και όχι μόνο αγαπάμε τους εαυτούς μας, αλλά τους συντρόφους μας, το κόσμο μας. Αν είστε άντρας που απειλείται από μια δυνατή γυναίκα, αυτό ίσως συμβαίνει, επειδή ξέρετε ότι αυτή η γυναίκα θα σας σπρώξει να γίνετε καλύτερος, θα σας κάνει να δείτε τον κόσμο διαφορετικά, θα σας προκαλέσει.

Μια άλλη παρεξήγηση για τις δυνατές γυναίκες είναι ότι αδυνατούμε να είμαι ευάλωτες. Το περίεργο είναι: για να είσαι δυνατή, πρέπει πρώτα να είσαι ευάλωτη. Πρέπει να κοιτάξεις βαθιά μέσα σου και να έχεις επίγνωση ποια σημεία σου χρειάζονται βελτίωση, όλα τα σημεία σου που κρύβεις πίσω από ένα χαμόγελο.

Το να είναι κάποιος ευάλωτος σημαίνει να είσαι βάναυσα ειλικρινής με τον εαυτό σου. Σημαίνει να αφήνεις κατά μέρος την περηφάνια σου και να ανοιχτείς σε κάποιον και να του αφήσεις να δουν τον πραγματικό εαυτό σου. Μη μπερδεύετε την ανεξαρτησία και τη δύναμη με μια ανικανότητα να αφήσεις κάποιον να δει τον εαυτό σου. Μια γυναίκα που έχει αυτοπεποίθηση με τον εαυτό της είναι μια γυναίκα που θα αντιμετωπίσει κατά μέτωπο την αγάπη. Είναι μια γυναίκα που μπορεί να είναι ευάλωτη σε μια σχέση επειδή ξέρει ποια είναι. Και θα αφήσει το άλλο της μισό να ανακαλύψει το άτομο που κρύβεται βαθιά μέσα της.

Η αλήθεια του να είσαι δυνατή γυναίκα είναι ότι ο κόσμος μας βλέπει ως απειλή. Είμαστε ‘υπερβολικές’, ‘απειλητικές’, ‘μίζερες’ και ‘πικρόχολες’. Αλλά δεν είμαστε τίποτα από αυτά.

Είμαστε γυναίκες που δεν φοβούνται να είναι περήφανες για τον εαυτό μας σε ένα κόσμο που δεν μας υποστηρίζει πάντα. Είμαστε γυναίκες που ξέρουμε την αξία της ευάλωτης φύσης μας, που παθιαζόμαστε, που είμαστε δυνατές. Και είμαστε γυναίκες που αν χρειαστεί, θα παλέψουμε με κάθε ανώνυμο άντρα, που τολμάει να πει ότι θα έπρεπε να είμαστε διαφορετικές.

Credit: adme.ru

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta