Οι 15 πιο Επικίνδυνοι Δρόμοι του Κόσμου!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από μια διαδρομή στην εξοχή. Αυτοί οι δρόμοι είναι ωραίοι χάρη στην έλλειψη πολλών αυτοκινήτων. Αλλά εκτός από τους ήρεμους δρόμους της επαρχίας, υπάρχουν και επικίνδυνοι δρόμοι που θα κάνουν και τον πιο ψύχραιμο οδηγό να τρομάξει! Μερικοί είναι κακοφτιαγμένοι, άλλοι κρύβονται στο νερό ή ανάμεσα στα βράχια, όλοι όμως απαιτούν μεγάλη προσοχή. Δέστε τις ζώνες σας για να ρίξετε μια ματιά στους 15 πιο τρελούς δρόμους που αξίζει να ανακαλύψουμε:

Zoji La, Ινδία

Το Λαντάκ και το Κασμίρ συνδέονται με αυτό το 9 χλμ μήκους δρόμο. Αυτός ο δρόμος είναι εξαιρετικά στενός, αν και χωράει οδηγούς και από τις δύο κατευθύνσεις, αλλά και αιγοπρόβατα.

Transfăgărășan, Ρουμανία

Αυτός ο δρόμος βρίσκεται στα Καρπάθια βουνά και διαπερνά την οροσειρά Făgăraş. Φτάνει σε ύψος 2034 μέτρων και είναι ο ψηλότερος δρόμος στη Ρουμανία. Ο Transfagarasan δρόμος είναι γνωστός για τα εκπληκτικά αξιοθέατα και την επικινδυνότητά του.

Αυτοκινητόδρομος Dalton, Αλάσκα

Ο αυτοκινητόδρομος Dalton είναι ο πιο απομονωμένος αυτοκινητόδρομος στον κόσμο. Έχει μήκος 666 χιλιομέτρα, και συνδέει μόνο 3 μικρά χωριά. Αυτός ο δρόμος θεωρείται ο πιο χιονισμένος αυτοκινητόδρομος στον κόσμο.

Khardung La, Ινδία

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο δρόμος αυτός ύψος 5602 μέτρα (σχεδόν ψηλότερος από το όρος Ελμπρούζ). Το ρεκός Γκίνες και το National Geographic αναγνωρίζουν το Khardung La ως το ψηλότερο πέρασμα δρόμο στον κόσμο.

Δρόμος Yungas, Βολιβία

Αυτή η εθνική οδός είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου. Σκοτώνονται 200-300 άτομα ετησίως. Απόκρημνα βουνά από τη μία πλευρά, και ένας γκρεμός από την άλλη (περίπου 600 μέτρα ύψος). Είναι τρομακτική ακόμα και η σκέψη σε αυτόν τον δρόμο!

Δρόμος Ατλαντικού Ωκεανού, Νορβηγία

Ο Δρόμος Ατλαντικού Ωκεανού συνδέει μικρά, παραθαλάσσια χωριά. Αυτός ο δρόμος είναι ιδανικός για τουρίστες, επειδή τα αξιοθέατα κόβουν την ανάσα.

Guoliang Τούνελ, Κίνα

Το Τούνελ Guoliang χτίστηκε από τους ντόπιους. Ένας δρόμος μέσα από το βουνό ήταν η μοναδική δίοδος επικοινωνίας ανάμεσα στο χωριό και τον έξω κόσμο. Αργότερα, η κυβέρνηση έχτισε ένα τούνελ μήκους 1.200 μέτρων για να βοηθήσει τους ντόπιους στη συγκοινωνία.

Le Passage du Gois, Γαλλία

Περιέργως, αυτός ο δρόμος μένει ανοιχτός μόνο για μερικές ώρες την ημέρα. Ο δρόμος μένει κρυφός κάτω από την επιφάνεια του νερού για την υπόλοιπη ημέρα. Πριν μπείτε στο δρόμο συνολικού μήκους 4,5 χλμ, συμβουλευτείτε το πρόγραμμα με τις παλίρροιες. Διαφορετικά το αυτοκίνητό σας θα βουλιάξει στο νερό.

Δρόμος Βουνού Tianmen, Κίνα

Αυτός ο δρόμος έχει μήκος 10 χλμ. Έχει 99 απότομες στροφές, και η διαφορά στο ύψος στην αρχή και στο τέλος του δρόμου είναι περίπου 1.000 μέτρα. Οι οδηγοί εδώ πρέπει να έχουν ατσαλένια νεύρα.

Hana, Χαβάη

Αυτός ο δρόμος μήκους 112 χλμ διασυνδέει το Kahului και τη Hana, στο νησί Μαλάουι της Χαβάης. Ο στενός, ελικοειδής δρόμος διασυνδέει 59 γέφυρες, από τις οποίες οι 46 έχουν μια λωρίδα κυκλοφορίας. Ο δρόμος συχνά μένει κλειστός εξαιτίας κατολισθήσεων.

‘Kolima’, Ρωσία

Ο επίσημος τίτλος του δρόμου που συνδέει το Yakutsk και το Magadan είναι ‘Kolima’. Ωστόσο, οι περισσότεροι το αποκαλούν ‘ο δρόμος του θανάτου’. Τα πρώτα 90 χλμ χτίστηκαν το 1932 από φυλακισμένους. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1953.

Col de la Bonette, Γαλλία

Αυτό το επικίνδυνο πέρασμα στο βουνό βρίσκεται σε ύψος 2.000 μέτρων στις Γαλλικές Άλπεις, ακριβώς δίπλα στα ιταλικά σύνορα. Αυτός ο δρόμος έχει απότομες και απροσδόκητες στροφές.

Gotthard Πέρασμα, Ελβετία

Ένα από τα πιο ψηλά περάσματα σε βουνά στις Άλπεις. Ένας δρόμος μήκους 64 χλμ περνάει μέσα από τις οροσειρές και εντυπωσιάζει τους επιβάτες με το θέαμα του.

Δρόμος Καυκάσου, Ρωσία

Αυτός ο στενός δρόμος συνδέει το Sochi και τη λίμνη Ritsa μέσα από τα βουνά. Είναι εξίσου τρομακτικό και εντυπωσιακό. Αξίζει να το δείτε τουλάχιστον μια φορά.

Eshima Ohashi Γέφυρα, Ιαπωνία

Αν και είναι μόνο γέφυρα, είναι επικίνδυνη όσο οι δρόμοι που αναφέραμε. Η γέφυρα διασυνδέει το Sakaiminato και το Matsue. Έχει μήκος περίπου 1.7 χλμ και 11,3 πλάτος. Από μακριά, φαίνεται αδύνατον να γίνει ανάβαση στη γέφυρα. Αυτό το ύψος επιτρέπει σε μεγάλα πλοία να περνάνε κάτω από τη γέφυρα.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta