H Επιστήμη Μίλησε: Αυτά είναι τα 10 Λάθη που Κάνουμε και μας Ασχημαίνουν! Ποτέ ΜΗΝ κάνεις το 8ο!

Διώχνετε κατά λάθος τους ανθρώπους, λόγω μικρών πραγμάτων που κάνετε κάθε μέρα; Έρευνες δείχνουν ότι η ελκυστικότητα δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση, αλλά και με την συμπεριφορά μας.

Η ωριμότητα, η συναισθηματική σταθερότητα, ο σεβασμός και η ειλικρίνεια είναι όλα χαρακτηριστικά που αναζητούμε όλοι σε έναν σύντροφο, αλλά είναι λίγο πιο δύσκολο να διατηρήσουμε μια σχέση. Είτε θέλετε συμβουλές για ραντεβού, είτε για το πώς να πιάσετε κουβέντα με κάποιον που σας αρέσει, προσέξτε τα παρακάτω 10 πράγματα που σας κάνουν να δείχνετε λιγότερο ελκυστικοί.

1. Η έλλειψη ύπνου

Σύμφωνα με σουηδική έρευνα, όσοι δεν έχουν κοιμηθεί για 31 ώρες δείχνουν λιγότερο ελκυστικοί, λιγότερο υγιείς και λιγότερο ευτυχισμένοι από όσους κοιμούνται τουλάχιστον 8 ώρες.

2. Το άγχος

Αν αισθάνεστε αγχωμένοι, πιθανόν αυτό να φαίνεται και δεν είναι καλό. Έρευνα του 2013 έδειξε ότι οι άντρες βρίσκουν λιγότερο ελκυστικές τις γυναίκες που αισθάνονται άγχος. Η ορμόνη κορτιζόνη επηρεάζει το πώς κρίνουμε την γονιμότητα και την γενικότερη υγεία ενός ανθρώπου.

3. Χαμογελάτε πολύ

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του British Columbia, ένα πολύ χαρούμενο πρόσωπο μπορεί να θεωρηθεί λιγότερο ελκυστικό. Οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν το χαμόγελο ως ελκυστικό, αλλά βρήκαν την έκφραση περηφάνιας λιγότερο ελκυστική.

4. Συνεσταλμένη γλώσσα του σώματος

Τα σταυρωμένα χέρια, το κατεβασμένο κεφάλι και οι πεσμένοι ώμοι δεν θεωρούνται καθόλου ελκυστικά στοιχεία. Μια έρευνα 4 αμερικανικών πανεπιστημίων έδειξε ότι οι συμμετέχοντες δεν θα έβγαιναν με κάποιον που έχει αποθαρρυντική στάση σώματος σαν φωτογραφία προφίλ.
Πιο ελκυστικές θεωρούνται οι ανοιχτές στάσεις, όπως με υψωμένα τα χέρια ή σηκωμένους του ώμους.

5. Πολύ όμοια ή πολύ διαφορετική μυρωδιά

Η μυρωδιά του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο στην έλξη. Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι αναζητούν σύντροφο με γονίδια ανοσοποιητικού συστήματος ούτε πολύ όμοια, ούτε πολύ διαφορετικά από τα δικά τους.
Η μυρωδιά του σώματος καθορίζει το επίπεδο γενετικής συμβατότητας και έλξης.

6. Δεν έχετε αίσθηση του χιούμορ

Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο και μπορεί να προσελκύσει τον τέλειο σύντροφο για εσάς. Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ανακάλυψε ότι το χιούμορ είναι σημαντικό χαρακτηριστικό και για τους άντρες αλλά και για τις γυναίκες όσον αφορά την αναζήτηση συντρόφου.

7. Είστε κακόβουλοι

Σύμφωνα με κινεζική έρευνα, η κακία δεν θεωρείται ελκυστική. Στους συμμετέχοντες δόθηκαν φωτογραφίες ανέκφραστων ανθρώπων. Κάποιες χαρακτηρίστηκαν θετικά και κάποιες αρνητικά. Παρ’όλο που τα πρόσωπα είχαν ουδέτερη έκφραση, αυτά με τους αρνητικούς χαρακτηρισμούς θεωρήθηκαν λιγότερο ελκυστικά.

8. Υπερβολικό κάπνισμα ή κατανάλωση αλκοόλ

Μια έρευνα που έγινε σε 200 γυναίκες έδειξε ότι θεωρούν λιγότερο ελκυστικούς τους άντρες που πίνουν και καπνίζουν συχνά. Αυτό είναι λογικό, αφού ο εθισμός και οι καταχρήσεις δεν συνάδουν με μια ευτυχισμένη σχέση.

9. Πολλή τεμπελιά

Μια έρευνα του 2004 ανέλυσε μια αρχαιολογική εξόρμηση φοιτητών διάρκειας 6 εβδομάδων. Τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τους συναδέλφους τους όσον αφορά το επίπεδο ελκυστικότητας τους στην αρχή και το τέλος της εξόρμησης. Το αποτέλεσμα; Κάποιοι συμμετέχοντες που αρχικά είχαν αξιολογηθεί ως ελκυστικοί στο τέλος είχαν χαμηλότερη αξιολόγηση λόγω τεμπελιάς.

10. Φέρεστε σαν να είστε πολύ ανώτεροι

Σε κανέναν δεν αρέσουν οι εγωιστές. Μια έρευνα του 2014 ανέλυσε τα αποτελέσματα φοιτητών που αξιολόγησαν άτομα με βάση την περιγραφή των ίδιων για τον εαυτό τους. Όσοι έδειξαν ταπεινότητα είχαν υψηλότερο σκορ από όσους ήταν πιο υπερόπτες.

Credit: shared.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta