H αλήθεια πίσω από τις παράξενες παραδόσεις του γάμου θα σας σοκάρει!

1. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι τα πέπλα θα προστατεύουν τη νύφη από τα κακά πνεύματα.

2. Τα δαχτυλίδια του αρραβώνα φοριούνται στο τέταρτο δάχτυλο του αριστερού χεριού επειδή κάποτε πίστευαν ότι οδηγούν κατευθείαν στην καρδιά. Αυτό είναι γνωστό ως ο μύθος «vena amoris” που σημαίνει στα λατινικά “φλέβα της αγάπης».

3. Η φράση ”δένοντας τον κόμπο” προέρχεται από τους παραδοσιακούς σέλτικους και αιγυπτιακούς γάμους. Η νύφη και ο γαμπρός είχαν τα χέρια δεμένα μεταξύ τους ως σύμβολο της δέσμευσής τους ο ένας στο άλλον.

4. Το ρητό «κάτι παλιό, κάτι νέο, κάτι που δανείζεται, κάτι μπλε” (“something old, something new, something borrowed, something blue”), στην πραγματικότητα προέρχεται από μια παλιά αγγλική ομοιοκαταληξία.

5. Οι παράνυφες φορούσαν ίδιου χρώματος φορέματα για να φέρουν καλή τύχη στους γάμους κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους. Είχαν χρησιμοποιηθεί για να μπερδεύουν και να αποκρούουν τα κακά πνεύματα που προσπαθούσαν να καταραστούν τη νύφη και τον γαμπρό.

6. Η Ρωμαϊκή θεά Juno δημιουργήθηκε για να ευχαριστήσει τη δημοτικότητα των γάμων Ιούνιο. Κυβερνά στον γάμο και τον τοκετό.

7. Ο μήνας του μέλιτος δεν ήταν πάντα μία ρομαντική απόδραση.

Ο όρος προέρχεται από το μήνα και το μέλι σύμφωνα με μία σκανδιναβική παράδοση. Τα ζευγάρια θα πάνε να κρυφτούν μετά το γάμο. Θα πρέπει να τους επισκεφθεί ένα μέλος της οικογένειας εκεί που θα είναι, που θα τους φέρει ένα φλιτζάνι μέλι και κρασί να το κρατήσουν για 30 ημέρες, που είναι ένας πλήρης κύκλος της σελήνης.

8. Η Victoria, η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου πιστεύεται ότι είναι εκείνη που ξεκίνησε την τάση του λευκού νυφικού στον δυτικό κόσμο μετά το γάμο της με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Saxe-Coburn και Gotha το 1840. Πριν από αυτή τη φορά οι νύφες φορούσαν μόνο το καλύτερο φόρεμα τους .

9. Οι τούρτες του γάμου δεν είναι μόνο νόστιμες. Η παράδοση προέρχεται από τους αρχαίους ρωμαϊκούς γάμους. Οι καλεσμένοι θα σπάσουν ένα καρβέλι ψωμί γύρω από τη νύφη για να φέρει γονιμότητά της.

10. Παραδοσιακά, ο γαμπρός μεταφέρει τη νύφη για να μην την ακουμπήσουν τα κακά πνέυματα που είναι στη γη

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta