H πρώτη λέξη Τσίπρα όταν έμαθε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας

«Α-ν-έ-λ-π-ι-σ-τ-ο»: Αυτή ήταν η πρώτη λέξη -σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newpost.gr.- που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, όταν πληροφορήθηκε από τον Νίκο Παππά, το συνολικό ύψος στο οποίο έφθασε ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Αυτή ήταν η πρώτη φράση του πρωθυπουργού, χωρίς όμως να είναι και η πρώτη του αντίδραση. Είχε προηγηθεί η απόλυτη έκπληξη, η βουβαμάρα, σαν να του είχε πέσει το ακουστικό από το χέρι…

Ο υπουργός Επικρατείας είχε ενημερωθεί λίγο νωρίτερα από τον γ.γ. Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο. Ο τελευταίος όμως είχε διάθεση για… πλάκα. Έτσι, αφού έμαθε τα αποτελέσματα από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού, σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε τον Νίκο Παππά: «Άστα, δεν πήγε καλά ο διαγωνισμός». Και ο υπουργός Επικρατείας …πάγωσε. Δεν ήταν μόνο το πολιτικό στοίχημα που θα χανόταν αν το τίμημα δεν ήταν υψηλό. Είναι και το γεγονός ότι η μεγάλη διάρκεια του διαγωνισμού είχε ανεβάσει τις προσδοκίες (αλλά όχι σε τριψήφιο αριθμό).

Ας σημειωθεί ότι χαλαρή διάθεση υπήρχε και μεταξύ των διαγωνιζομένων και των υπαλλήλων που ήταν κλεισμένοι στο κτίριο της Γ.Γ. Ενημέρωσης. Παρά το μεγάλο διακύβευμα. Όλοι δέχθηκαν τους ελέγχους και τις δύσκολες όντως, συνθήκες αδιαμαρτύρητα και μόνο οι ενστάσεις που τέθηκαν το πρώτο 90λεπτο ήταν το δύσκολο κομμάτι.

Α, και όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης απείλησε με αποχώρηση όταν ο Θοδωρής Κυριακού ζήτησε να σταματήσει ο διαγωνισμός προκειμένου να ξεκουρασθούν, αφού η ώρα είχε πάει 2.30 το πρωί. Τελικώς όμως, και το αίτημα έγινε δεκτό και ο διαγωνισμός για την τρίτη άδεια συνεχίστηκε το πρωί.

Με τον Β. Μαρινάκη σχετίζεται και το άλλο περιστατικό: κάποιος τεχνικός στο γραφείο του ισογείου -όπου και ο …εγκέφαλος του διαγωνισμού- φώναξε όταν τον έβλεπε να βάζει περισσότερα χρήματα, «Πρόεδρε, μη χτυπάς άλλο, φέρε καλύτερα το Νεϊμάρ». Εκείνος όμως (ο Β. Μαρινάκης) δεν μπορούσε να τον ακούσει, όλοι όμως είχαν ξεσπάσει στα γέλια.

Η πιο μεγάλη ίσως, έκπληξη του διαγωνισμού ήταν όταν ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την 4η άδεια, και ο πρώτος προσέφερε… μηδέν ευρώ, δημιουργώντας ερωτήματα για το αν και πόσο ενδιαφερόταν να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια.

Το γρήγορο χτύπημα Αλαφούζου, η αποφασιστικότητα Καλογρίτσα (που διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να είναι …λαγός) και τα υψηλά χτυπήματα Κυριακού και Μαρινάκη στις δύο τελευταίες άδειες ήταν τα χαρακτηριστικά αυτού του διαγωνισμού. Μαζί βέβαια και η ατυχία (ή, κατ’ άλλους, λάθος τακτική) του Δημήτρη Κοντομηνά αλλά και η γραμμή της πλευράς Βαρδινογιάννη να μην προχωρήσει σε προσφορά που ξεπερνά τις δυνατότητες της ελληνικές αγοράς, παρά τις δυνατότητες του ομίλου.

Πηγή:newpost.gr

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta