Γονείς Προσοχή! Αυτά είναι τα 7 ξεκάθαρα σημάδια ότι το παιδί σας έχει πέσει θύμα bullying που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε!

Εάν δεν έχετε κοιτάξει καθόλου τα στατιστικά σχετικά με το bullying, οι αριθμοί θα σας σοκάρουν. Έρευνες δείχνουν πως 1/4 παιδιά βιώνουν bullying και το 64% αυτών δεν το αναφέρουν. Το να μπορείς να αναγνωρίσεις αν το παιδί σου βιώνει κάτι παρόμοιο είναι πολύ σημαντικό, ειδικά εάν φοβάται να μιλήσει.

Δείτε 7 σημάδια πως το παιδί σας δέχεται bullying και δεν το λέει σε κανέναν:

1. Αλλαγές στην συμπεριφορά του 

Ξαφνικές αλλαγές στην συμπεριφορά του θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα bullying. Εάν πέσει η αυτοπεποίθησή του, θα αλλάξει και η συμπεριφορά του.

2. Ανεξήγητοι τραυματισμοί 

Εάν παρατηρήσετε τραύματα που δεν μπορεί να εξηγήσει, όπως μελανιές και πρηξίματα, τότε είναι πιθανόν να οφείλεται σε bullying.

3. Δεν θέλει να πάει σχολείο

Εάν ξαφνικά το παιδί σας δεν θέλει να πάει σχολείο, τότε είναι πιθανόν να δέχεται bullying. Αντί να θεωρήσετε αμέσως πως είναι πεισματάρης, μιλήστε μαζί του. Πάντα υπάρχει λόγος.

4. Αλλαγές στις διατροφικές του συνήθειες  

Το bullying μπορεί να επηρεάσει τις διατροφικές συνήθειες ενός παιδιού, ειδικά εάν το πειράζουν για το βάρος του. Μπορεί να σταματήσει να τρώει ή να αρχίσει δίαιτα. Ακόμα και αν δεν το πειράζουν για το βάρος του, μπορεί να σταματήσει να τρώει λόγω κατάθλιψης.

5. Μπλεξίματα στο σχολείο  

Είναι πολύ πιθανόν να πάρει χειρότερους βαθμούς λόγω της άσχημης κατάστασης που επικρατεί στο σχολείο ή να μην μπορεί να προσαρμοστεί καλά.

6. Αυτοκαταστροφικές συνήθειες 

Όσο περισσότερο το πειράζουν, τόσο πιο πολύ θα επηρεάζεται. Η χαμηλή αυτοπεποίθηση μπορεί να το κάνει αυτοκαταστροφικό, να έχει διατροφικές διαταραχής ή να κάνει κατάχρηση ουσιών.

7. Ένστικτο

Εάν νιώθετε πως το παιδί σας δεν περνάει καλά στο σχολείο, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Εάν νιώθετε πως κάτι δεν πάει καλά, μάλλον έτσι είναι. Μην αγνοείτε το ένστικτό σας και πάρτε θέση.

Credit: davidwolfe.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta