Γιατί τα ζευγάρια που μαλώνουν είναι στην πραγματικότητα και τα πιο ευτυχισμένα

Οι πιο δυνατές σχέσεις είναι γεμάτες καυγάδες. Καμιά επική ιστορία αγάπης δε γράφτηκε για το πόσο ήρεμα στάσιμη ήταν.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να πω για το τι συμβαίνει άμα βγαίνεις με κάποιον που έχει τελείως άλλα μυαλά από σένα. Εξαιτίας αυτού μαλώνετε συνέχεια… βασικά μαλώνετε ή κάνετε $εξ

Ο καυγάς είναι το βασικό στοιχείο για τη δημιουργία πάθους. Από το πάθος έρχεται η αγάπη. Η βαθιά αγάπη. Αυτή που χάνεις τη γη κάτω απ’ τα πόδια σου, χάνεις την όρεξή σου, τον ύπνο σου, σου καίει το δέρμα, αυτό το συναίσθημα που δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς τον άλλο.

Όταν λέω «μαλώνετε», δεν εννοώ να πετάτε πιάτα ο ένας στον άλλο, και να σπάτε τα κεφάλια σας.

Δεν εννοώ να προκαλείς αιμορραγία στον σύντροφό σου ή να φοβάσαι για την ασφάλειά σου. Δεν περιγράφω μια κατάσταση που θα έφερνε την αστυνομία στο σπίτι σου.

Εννοώ ότι «καυγαδίζετε»: δύο έξυπνοι άνθρωποι που λογομαχούν σε φυσιολογικά πλαίσια.

Τίποτα δεν φέρει πιο πολλή $εξουαλική ενέργεια από έναν θερμό καυγά για κάτι που και οι δυο πλευρές υποστηρίζουν ένθερμα.

Δεν υπάρχει κάτι πιο εpωτικό από τη μάχη μυαλού με τον άντρα ή τη γυναίκα που αγαπάς.

Nα γιατί πρέπει να βγαίνετε με κάποιον που πάντα λογομαχεί μαζί σας. Διαβάστε, μαλώστε, κάντε $εξ, αγαπηθείτε.

Σημαίνει ότι η αγάπη σας μπορεί να ξεπεράσει τα πάντα.

Αν δεν μαλώνετε με το άλλο σας μισό, απλά δεν είναι πραγματική αγάπη. Αν μπορείτε να μαλώνετε, έχετε τη δύναμη να επιβιώσετε.

Αν μπορείτε να πείτε ό,τι έχετε στο μυαλό σας, ακόμα και οι χειρότεροι καυγάδες δε θα σας χωρίσουν.

Αν μπορείτε να μαλώνετε, θα τα καταφέρετε. Όταν σταματήσετε, θα αρχίσετε να έρχεστε πιο κοντά.

Σημαίνει ότι σέβεστε ο ένας την άποψη του άλλου.

Οι απόψεις σας σε σημαντικά θέματα μπορεί να είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν σέβεστε ο ένας τον άλλο. Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι απόλυτα απαραίτητος για μια υγιή και μακροχρόνια σχέση.

Μπορεί να διαφωνείτε έντονα σε κάποια ζητήματα. Αλλά το να συμφωνήσετε ότι διαφωνείτε – αντί να αφήσετε αυτές τις διαφορές να σας χωρίσουν – θα σας κάνουν πιο κατανοητικούς μεταξύ σας και θα διευρύνουν τους ορίζοντες σας.

Σημαίνει ότι δε φοβάστε ο ένας τον άλλο.

Αν μπορείτε να σταθείτε απέναντι στο σύντροφό σας σε ένα καυγά, αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι δε φοβάστε ο ένας τον άλλο. Δεν μπορείς να έχεις μια σταθερή σχέση με κάποιον που είναι εφησυχασμένος αντί για ετοιμοπόλεμος.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ της υγιούς αγάπης και του να βρίσκεσαι με το ένα πόδι έξω από την πόρτα. Οι καυγάδες είναι ένα συνεχής έλεγχος της δύναμης σας.

Αν μπορείτε να συμβαδίζετε, τότε είστε δυνατοί άνθρωποι και μπορείτε να διαχειριστείτε τις εξίσου δυνατές απόψεις σας. Και ταιριάζετε – επιβεβαιωμένα.

Σημαίνει ότι το πάθος σας είναι απίστευτα ενστικτώδες.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό στ’ αλήθεια; Απίστευτο $εξ συμφιλίωσης. Αν είσαι σε μια σχέση με κάποιον που συνέχεια μαλώνει μαζί σου, τότε θα υπάρξουν πολλές συμφιλιώσεις μετά από πολλούς καυγάδες

Ο καυγάς είναι ένα σημάδι του πάθους που έχετε ο ένας για τον άλλο. Δε θα μαλώνατε αν δεν ήσασταν παθιασμένοι για κάτι.

Το απτό, καuτό πάθος μεταξύ σας είναι απόλυτα αισθητό.

Σημαίνει ότι και οι δυο υπερασπίζεστε τις απόψεις σας.

Αν μαλώνετε πολύ, τότε είστε ξεκάθαρα πεισματάρηδες. Αν και το πείσμα συχνά θεωρείται αρνητικό χαρακτηριστικό μιας σχέσης, αποδεικνύει ότι είστε αποφασιστικά άτομα.

Αντιπροσωπεύει χαρακτηριστικά τις δυνατές σας απόψεις, τις οποίες είστε και οι δύο έτοιμοι να υπερασπιστείτε.

Δικαιολογείς την στάση σου σχεδόν στα πάντα, και η επιμονή μετράει για σένα. Το ότι είσαι ερωτευμένος/η δεν σημαίνει ότι είσαι έτοιμος/η να υποταχθείς.

Σημαίνει ότι πάντα μαθαίνετε ο ένας από τον άλλο.

Αν υπάρχει κάτι που θέλω από ένα σύντροφο είναι η συνεχής αναζήτηση γνώσης. Θέλω να είμαι με κάποιον που μου μαθαίνει πράγματα, που διευρύνει το μυαλό μου.

Αν είσαι με κάποιον που λογομαχεί μαζί σου, τότε προφανώς έχει κάτι να σου μάθει.

Σημαίνει ότι η σχέση σας δε θα είναι ποτέ βαρετή.

Αν μαλώνεις με το σύντροφό σου, η σχέση σας δε θα είναι ποτέ βαρετή.

Εντάξει, δε χρειάζεται να φωνάζετε ο ένας στον άλλο όλη την ώρα. Αλλά οι υγιείς καυγάδες διατηρούν το ενδιαφέρον σας. Το τελευταίο που θες είναι να περάσετε στην αγωνία της μετριότητας.

Κρατήστε τα πράγματα ζωντανά με το να προκαλείτε ο ένας τον άλλο. Οι καυγάδες θα σας κρατήσουν στα πόδια σας… και στο τέλος με την πλάτη κάτω και τα πόδια ψηλά.

Σημαίνει ότι νιώθετε άνετα ο ένας με τον άλλο.

Όταν μαλώνεις με κάποιον, δείχνει πόσο άνετα νιώθεις μαζί του. Όταν λες στο σύντροφό σου που διαφωνείς – όταν υψώνεις τη φωνή και λες ότι τα ‘χεις πάρει άσχημα – αυτό είναι αγάπη.

Ξέρετε ότι αυτό που έχετε δε χαλάει, όποτε το τραβάτε στα άκρα και τεστάρετε ο ένας τον άλλο. Μαλώνετε μόνο επειδή είστε σίγουροι ο ένας για τον άλλο.

Δε χρειάζεται αν ανησυχείς ότι θα καταστρέψεις τη σχέση σας, επειδή τρελαίνεστε τόσο ο ένας για τον άλλο που δε θα αφήσετε ένα καυγά να καταστρέψει αυτό που έχετε.

Είναι βασικό σε μια ειλικρινή, μακροχρόνια σχέση να λέτε ο ένας στον άλλο τι σας ενοχλεί. Εξάλλου, αυτό σημαίνει το να βγαίνεις με τον καλύτερό σου φίλο.

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta