Γιατί η Πίπη η Φακιδομύτη είναι το πρότυπό μου

Όταν είμαι σε εκείνες τις δυσάρεστες ημέρες που αμφιβάλλω για τον εαυτό σου και έχω εχθρικές σκέψεις στο μυαλό για την εμφάνιση μου ή για αυτό που λέω, ή αυτό που κάνω – θυμάμαι τη σοφία ενός από τα πρότυπα μου. Όχι, δεν μιλώ για την Kate Moss ή την Gisele Bündchen, παρά τη γνωστή και καλά αμειβόμενη εμφάνιση τους.

Αναφέρομαι σ ‘ένα κορίτσι με καροτί-πορτοκάλι βαμμένα μαλλιά, ένα πρόσωπο με φακίδες, ένα μεγάλο στόμα, και μια τάση για υπερμεγέθη παπούτσια και μπαλώματα στα ρούχα της. Και για αξεσουάρ έχει επιλέξει μια μαϊμού στον ώμο της. Είναι η Πίπη η Φακιδομύτη, φυσικά.

Απόλαυσα τα βιβλία της Πίπης Φακιδομύτης και τις ταινίες ως παιδί, αλλά ως ενήλικας συνειδητοποίησα ότι αυτό το ανεξάρτητο, χαρούμενο μικρό κορίτσι θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Παρά την αντισυμβατική εμφάνισή της, οι φίλοι της Tommy και Annika εντυπωσιάστηκαν όταν πρωτοείδαν την Πίπη. Νόμιζαν ότι ήταν το πιο αξιοσημείωτο κορίτσι που είχαν δει ποτέ. Ποιο είναι όμως το μυστικό ομορφιάς της Πίπης; Αυτοπεποίθηση.

Παράδειγμα της αυτοπεποίθησης της Πίπης είναι όταν μια μέρα που η ίδια, ο Tommy, και η Annika περνάνε δίπλα ένα κατάστημα με αρώματα με μια πινακίδα έξω που έγραφε, “Μήπως πάσχετε από φακίδες;” Η Πίπη μπήκε φουριόζα σε αυτό το κατάστημα και αναφώνησε, “Όχι!” Όταν η μπερδεμένη γυναίκα πίσω από τον πάγκο ρώτησε την Πίπη τι εννοούσε, η Πίπη εξήγησε, «Όχι, εγώ δεν υποφέρω από φακίδες.” Στη συνέχεια, η γυναίκα που πλέον κατάλαβε ότι η Πίπη αναφερόταν στην πινακίδα έξω, είπε, “Μα, αγαπητό μου παιδί, ολόκληρο το πρόσωπό σου είναι καλυμμένο με φακίδες!” Η Πίπη απάντησε, “το ξέρω, αλλά εγώ δεν πάσχω από αυτές. Τις αγαπώ.” Πριν από την έξοδο από το κατάστημα, η Πίπη στράφηκε ξανά προς τη γυναίκα και είπε, “Αλλά αν θα έχετε κάποια κρέμα που δίνει στους ανθρώπους περισσότερες φακίδες, τότε μπορείτε να μου στείλετε επτά ή οκτώ βάζα.”

Ο τρόπος που η αυτοπεποίθηση της Πίπη σαγηνεύει τους γύρω της, με προκαλεί να σκεφτώ τις γυναίκες που ξέρω στη ζωή μου, που βρίσκω αναμφισβήτητα όμορφες. Όταν τις σκέφτομαι τώρα, συνειδητοποιώ ότι δεν υπάρχει κοινός παρονομαστής – τίποτα κοινό στην εμφάνισή τους. Κάποιες είναι λεπτές, μερικές έχουν καμπύλες, κάποιες έχουν ανοιχτόχρωμα μαλλιά, άλλες σκούρα. Κάποιες έχουνε τελειοποιήσει την τέχνη του μακιγιάζ , και άλλες δεν φορούν μακιγιάζ καθόλου. Γιατί βρίσκω ένα τέτοιο ευρύ φάσμα ανθρώπων να είναι τόσο υπέροχοι; Πιστεύω ότι είναι, επειδή είναι ακριβώς όπως είναι. Είναι μοναδικές. Έχουν τις δικές τους δυνάμεις. Θέτουν τους δικούς τους κανόνες. Έχουν αυτοπεποίθηση στην ιδιαιτερότητά τους.

Και δεν εκτιμώ μόνο εγώ διαφορετικά είδη ομορφιάς. Είναι σαφές ότι διαφορετικά πρότυπα ομορφιάς από διάφορους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο δείχνουν ότι δεν υπάρχει ενιαίος ορισμός του τι κάνει ένα όμορφο πρόσωπο. Αν η ομορφιά είναι στο μάτι του θεατή, μπορούμε ίσως να επανεκπαιδεύσουμε το μυαλό μας να βλέπει τη φινέτσα μέσα μας;

Φυσικά, η αυτοεκτίμηση της Πίπης Φακιδομύτη δεν είναι απλώς επωφελής για την ομορφιά της. Η αυτοεκτίμησης μέσα της φιλτράρει όλες τις πτυχές της ζωής της. Η Πίπη είναι ένα κορίτσι που ξέρει πώς να φροντίσει τον εαυτό της. Όταν ο Tommy & η Annika έμαθαν, κατά την πρώτη τους συνάντηση μαζί της, ότι ζούσε μόνη της, ρώτησαν, “Αλλά ποιος σου λέει πότε να πάς για ύπνο το βράδυ και πράγματα όπως αυτό;” Η Πίπη απάντησε, “Εγώ λέω στον εαυτό μου.”

Εκτός από το να θέτει τα όριά της, η Πίπη ξέρει επίσης πώς να προστατεύσει τον εαυτό της με την εξαιρετική δύναμή της. Είναι αυτάρκης, καθώς και με αυτοπεποίθηση. Ξέρει πώς να διασκεδάσει τον εαυτό της. Ξέρει να μετατρέπει τις συνηθισμένες εργασίες σε κάτι θετικό, το γυρίζει πάντα σε παιχνίδι – όπως το σφουγγάρισμα της κουζίνας κάνοντας πατινάζ κατά μήκος του πατώματος.

Αλλά ακόμα και ένα σύμβολο αυτοπεποίθησης, όπως η Πίπη έχει και τις δύσκολες στιγμές της. Όταν είχε προσκληθεί σε ένα πάρτυ για καφέ, για πρώτη φορά, δεν ήταν σίγουρη πώς να ενεργήσει. Έτσι, κυριολεκτικά η ίδια έδωσε εντολή στον εαυτό της να βαδίσει, να υποκλιθεί ευγενικά. Εξήγησε, “Βλέπεις, είμαι πραγματικά πολύ ντροπαλή, οπότε αν δεν έδινα στον εαυτό μου κάποιες εντολές θα στεκόμουν στην αίθουσα και δεν θα τολμούσα να μπω.”

Έτσι θέλει να δείξει ότι ο καθένας αισθάνεται ανασφάλεια κατά καιρούς. Ακόμη και άγρια, γενναία μικρά κορίτσια έχουν τέτοιες μέρες. Έτσι, όταν έχετε μια τέτοια μέρα όπου αισθάνεστε ότι τα μαλλιά σας δεν κάθονται, ή ξαφνικά μισείτε όλα τα ρούχα στην ντουλάπα σας – προσπαθήστε να χαλαρώσετε με τον εαυτό σας. Μην εμπιστεύεστε αυτές τις αρνητικές σκέψεις στο κεφάλι σας.

Όταν αισθάνεστε καλύτερα, μπορείτε να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι είστε πραγματικά αρκετά εντυπωσιακή. Και αν χρειάζεστε περαιτέρω αυτοπεποίθηση πάρτε ένα βιβλίο ή μια ταινία με το παράδειγμα προς μίμηση τη Πίπη Φακιδομύτη, επειδή ο Tommy και η Annika είχαν δίκιο – είναι πραγματικά αξιοσημείωτη.

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta