Φοράει κρυμμένη κάμερα και περπατά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Η αντίδραση των περαστικών; Θα ανατριχιάσετε…

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι φτάνουμε στο 2016, αλλά ακόμα ζούμε σε ένα κόσμο γεμάτο διακρίσεις κατά οποιουδήποτε είναι διαφορετικός από το «κανονικό».

Ο Jonathan Novick είναι ένας 22χρονος, ο οποίος ζει στη Νέα Υόρκη, και κάθε μέρα πέφτει θύμα απερίσκεπτων σχολίων σχετικά με την αχονδροπλασία, μια μορφή νανισμού, από την οποία πάσχει. Ο Novick διαγνώστηκε με αυτή την πάθηση όταν ήταν παιδί, αλλά παραδέχεται ότι η παιδική του ηλικία ήταν σχετικά εύκολη και φυσιολογική.

Ωστόσο, η ζωή του άλλαξε δραματικά όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, και παρόλο που αγαπάει την πόλη, ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός αλληλεπιδράσεων μεταξύ τους.

Για να δείξει στον κόσμο λίγη από την καθημερινότητα του, ο Jonathan δημιούργησε ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με τίτλο «Don’t Look Down On Me», στο οποίο φοράει μια κρυμμένη κάμερα και περπατά στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Αυτό που συναντά είναι πολύ ενοχλητικό.

«Ήθελα να σταματήσω να λέω και να αρχίσω να δείχνω τι μου συμβαίνει. Ήθελα να δείξω σε όλους πως είναι μια μέρα της ζωής μου…»

‘Ειλικρινά πιστεύω ότι οι περισσότεροι δε θέλουν να είναι κακοί, αλλά είναι απλά περίεργοι για το διαφορετικό. Ωστόσο, ελπίζω αυτό το ντοκιμαντέρ να τους βοηθήσει να καταλάβουν ότι τα σχόλια τους είναι στην πραγματικότητα προσβλητικά και ανεπιθύμητα.’

Αν κάνετε κι εσείς ανάλογα σχόλια σε ανθρώπους που είναι διαφορετικοί, απλά προσπαθήστε να φανταστείτε μια μέρα στη θέση του, και κάντε αυτό που ζητάει ο Jonathan:

«Την επόμενη φορά που θα δείτε κάποιον που είναι διαφορετικός από εσάς, σκεφτείτε πως μπορεί να είναι η μέρα του. Σκεφτείτε όλα τα γεγονότα της ζωής του που τον οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Σκεφτείτε, ποιο κομμάτι της μέρας τους θέλετε να είστε;»

Credit: viralthread.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta